Příspěvekod chris » 07 čer 2018 13:43
ad baccatum: máš to parádní a taky mne hodně baví pozorovat rozdíly během růstu tvých netopnutých a mých topnutých kytek.
vitality kompex: jj, základní dávku výživy u mne mají vodorozpustnými nebo tekutými hnojivy (při počtu kytek vs objem substrátu to u mne jinak ani nejde), ale bez organických složek z žížalího čaje nebo vit.komplexu (když mému zdroji žižaláku zrovna nepřebývá) by to pořádně nefungovalo, nemám zahradu takže nemám zdroj kvalitního důvěryhodného kompostu do pěstebního mixu.
ad vítr: jj, mám to stejné. A když jsem viděl jak dostali baccatum na frak v důsledku větru a krup během poslední bouřky (z té nejvyšší, malawi piquante, se odlámala tak 1/3), tak se trochu bojím jak to s nimi dopadne až pořádně zafouká v době kdy budou zatíženy plody před dozráním. Nebýt větru, tak bych do budoucna baccatum určitě všechny topoval, hodně se mi libí jak se potom mohutně větví a nejdou tak rychle do výšky.
Ale netopnutá kytka má pevnější stavbu kmene a větvení, z toho co zatím vidím tak odolává větru o něco lépe než topnuté kytky. Uvidím na konci sezóny, teď spoléhám na to že se kytky začínají propletat do jednotlité stěny která bude větru odolávat podstatně lépe.