mab 2018 - letos na zahradě
Re: mab 2018 - letos na zahradě
Super plantaz kolego. Budes je i zvykat pak na slunicko? Mel jsem od tebe loni jedno naganero, prvni slunce sezehlo komplet listy behem jednoho odpoledne a kyticka zacinala od zacatku jen s 2cm stonkem a jednim listem, ale bylo to fajn pak pozorovat jak se dava dokopy a dokonce zaplodila jeste. Ted ji mam v praci na skrini a stale zije 

- mab
- Stálý člen
- Reputace: 401
- Obrázky: 0
Ano, letos je mám v pořádných přepravkách, tak se budou poctivě opalovat.
Loni byly taky občas venku, ale bylo to složitější.
Loni byly taky občas venku, ale bylo to složitější.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Taky jsem se na letošek vybavil pár přepravkama, loni jak jsem začínal, tak jsem se je pokoušel občas tahat na sluníčko po jedné jak kočka koťata a byl to děs. Hlavně na začátku když nebyly ani trochu zvyklé, než člověk vynosil poslední ven tak aby pomalu ty první už zase bral dovnitř nebo s nima alespoň šiboval z přímého slunce do polostínu. A i později, kolikrát jsem si říkal, vysvitlo slunce, stálo by zato dát kytky tak na hodinku ven, ale při představě jak je budu tahat po jedné jsem si to rychle rozmyslel a sluníčko jim nedopřál.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- mab
- Stálý člen
- mab
- Stálý člen
Část soboty a téměř celá neděle strávená ve výhni na zahrade a většina nejen papriček je v zemi.
Dnes osadit zbytek a taky dodělat foliák. Po zkušenostech s originál folii (zelené čtverečky) co nevydržela loni ani jednu sezonu a v srpnu se vysypala, jsem vzal pár latí a koupil folii v zahradnictví. Uvidím jak bude sloužit.
Taky mě trápil substrát v 1litrovkách, kytky za poslední dva měsíce měly minimální pokrok. Při přesazování většina měla kořeny o velikosti předchozí 0,2l kelímku
tak doufám, že se to v zemi spraví.

Dnes osadit zbytek a taky dodělat foliák. Po zkušenostech s originál folii (zelené čtverečky) co nevydržela loni ani jednu sezonu a v srpnu se vysypala, jsem vzal pár latí a koupil folii v zahradnictví. Uvidím jak bude sloužit.
Taky mě trápil substrát v 1litrovkách, kytky za poslední dva měsíce měly minimální pokrok. Při přesazování většina měla kořeny o velikosti předchozí 0,2l kelímku

-
- Stálý člen
- Reputace: 117
Ta konstrukce vypadá zvenku bytelně. To je sešroubovaný?
- mab
- Stálý člen
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Zdar Martine, ty kluku spořivá. Koukám na tvou lopotu, jak se trápíš s novým potahem foliáčku. Nojono ty levnější produkty taky občas kvalitou jdou ještě pod nízkou cenu. Na druhou stranu ta konstrukce zvlášť po vylepšení dveřmí se zdá docela bytelná, takže když si dáš tu práci a potáhneš si to sám trochu solidní folií, službu ti to ještě udělá. Jinak sazenice máš výstavní a budu rád sledovat jak ti to roste, zahrada je fajn, můžeš se tam vyblbnout do sytosti. Pár tvých odrůd vypadá hodně zajímavě a chválím ti větší zastoupení ménně pálivých odrůd. Chtěl jsem jít letos stejnou cestou, ale jestli existuje annumní bůh, tak mě trestá za minulé dva roky, kdy jsem se vrhnul hodně moc na chinesky. Mám pár slušných sazenic jalapeň, Czech black od Oskara, vyhrábnul jsem Bannana Sweet, ale jinak všechny annumky velká bída, teď mi dělají ještě nějaký fleky na listech, jsem z toho ,,plevele" docela zoufalej. Takže hodně zdaru kámo.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´