konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
ja ťa plne chápem.najlepšie je to úplne bez konzervantov.ale keby si potreboval narýchlo zakonzervovať produkt na nejaký čas tak aby aj vydržal a nechcel by si soľou ani octom ani sušené ani mrazené hľadal by si iné riešenie a našiel asi to isté čo som našiel ja..chápeš konečne aj ty mňa? 

- matoha
- Stálý člen
a niečo aj k téme sorban draselný - prírodná konzervačná látka:
V súčasnej dobe, kyselina sorbová a jej soli sú najobľúbenejšie konzervačné látky, pretože prakticky nepoškodzuje ľudské telo.Maximálna prípustná dávka konzervačného sorbanu draselného, je 0,1% až 0,2% hmotnosti konečného produktu.
http://wildhealthh.com/sk/pages/1347200
V súčasnej dobe, kyselina sorbová a jej soli sú najobľúbenejšie konzervačné látky, pretože prakticky nepoškodzuje ľudské telo.Maximálna prípustná dávka konzervačného sorbanu draselného, je 0,1% až 0,2% hmotnosti konečného produktu.
http://wildhealthh.com/sk/pages/1347200
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Já hned v prvním postu říkal at delás co uznáš za vhodné. 
Nevím jak moc verohodny je ten odkaz, ale je tam psané že je to prirodní látka, ale naučili se ji získávat synteticky a už se nikdy nedozvíš jak to je. A syntetická cesta bývá téměř vždy levnejsi, takže loterie?
Bylo už mnoho látek které "prakticky nepoškozovaly nic" a najednou hle... viz glyfosfát, glutamáty atd.
Pokud už bych musel, tak kyselina citronová.
Znovu opakuji, co kdo jí je jeho volba, chtel si znát náš názor na dávkování a mnozi včetně mne řekli 0 %.
Tot vse. 

Nevím jak moc verohodny je ten odkaz, ale je tam psané že je to prirodní látka, ale naučili se ji získávat synteticky a už se nikdy nedozvíš jak to je. A syntetická cesta bývá téměř vždy levnejsi, takže loterie?
Bylo už mnoho látek které "prakticky nepoškozovaly nic" a najednou hle... viz glyfosfát, glutamáty atd.
Pokud už bych musel, tak kyselina citronová.

Znovu opakuji, co kdo jí je jeho volba, chtel si znát náš názor na dávkování a mnozi včetně mne řekli 0 %.

- matoha
- Stálý člen
kyselina sorbová:
V dávkach 5 % v potrave dokonca kyselina sorbová spôsobovala zrýchlený rast a predlženie doby života krysích samců. To sa vysvětlovalo predovšetkým zvýšeným prísunom kalórií, keďže kyselina sorbová dodáva telu energiu a aktívne posiluje telo pred infekcemi.
píšu to v popise:
http://www.drogeria-vmd.sk/kyselina-sor ... potraviny/
V dávkach 5 % v potrave dokonca kyselina sorbová spôsobovala zrýchlený rast a predlženie doby života krysích samců. To sa vysvětlovalo predovšetkým zvýšeným prísunom kalórií, keďže kyselina sorbová dodáva telu energiu a aktívne posiluje telo pred infekcemi.
píšu to v popise:
http://www.drogeria-vmd.sk/kyselina-sor ... potraviny/
- matoha
- Stálý člen
kyselina citrónová nie je konzervant.a sú dve. nepamätám presne čísla éčok ale sú na nete.
jedna je prírodná a druhá "vyrobená".
veľa ľudí keď vidí éčko tak si myslí že je to niečo veľmi zlé a škodlivé treba však rozlišovať škodlivé éčka od tých užitočných a nie slepo veriť článkom v populárnych časopisoch ktoré napíšu o škodlivosti éčok a hodia všetky do jedného vreca.
jedna je prírodná a druhá "vyrobená".
veľa ľudí keď vidí éčko tak si myslí že je to niečo veľmi zlé a škodlivé treba však rozlišovať škodlivé éčka od tých užitočných a nie slepo veriť článkom v populárnych časopisoch ktoré napíšu o škodlivosti éčok a hodia všetky do jedného vreca.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
O tom co je a není škodlivé E jsem tu psal. To radeji nerozváděj, nebo tu bude flame. Nikdo tu nerika nic o E ted ani predtím. Ale predpokládám, že stránky drogerie, jsi sem hodil jako vtip. Jinak, lidé nejsou krysy a vyzkumy na krysách jsou dost irlevantní. Končím diskusi, více k tomu nemám co říci.
- matoha
- Stálý člen
to že ten výrobok je predávaný na stránke s drogériou vôbec neznamená že ten popis vymyslel predavač drogerie
podľa mňa je len prebratý od výrobcu.
zbytočne to znevažuješ - nikdy si nekúpil žiarovku v potravinách?ani mydlo?bol popis na tej žiarovke alebo na tom mydle vtip?

zbytočne to znevažuješ - nikdy si nekúpil žiarovku v potravinách?ani mydlo?bol popis na tej žiarovke alebo na tom mydle vtip?
-
- Stálý člen
- Reputace: 208
já jsem dával loni do omáček sorban draselný. Dával jsem ho polovinu doporučeného množství na kilo a vydrželo mi to ve špajzi necelý rok, v lednici i otevřené 4 měsíce. Nejsem zastáncem chemie, ale ani ji neodsuzuji. Nežijeme v pravěku. Letos hodlám udělat omáčky i bez sorbanu abych si sám zjistil co je lepší a co jak funguje. Lepší než vlastní zkušenost není.
Neříkám že jsou "éčka" zdravá, ale ten boj s tím mě přijde už trochu ideologický až propagandistický. Vše je zbytečně BIO a to i v případech kde to BIO vůbec není.
Líbí se mi tenhle člověk z Londýna. Možná znáte. Má tam sám svůj názor na konzervanty a celkem s ním mohu souhlasit....
https://www.youtube.com/watch?v=_JOWlyYdn6Q
Neříkám že jsou "éčka" zdravá, ale ten boj s tím mě přijde už trochu ideologický až propagandistický. Vše je zbytečně BIO a to i v případech kde to BIO vůbec není.
Líbí se mi tenhle člověk z Londýna. Možná znáte. Má tam sám svůj názor na konzervanty a celkem s ním mohu souhlasit....
https://www.youtube.com/watch?v=_JOWlyYdn6Q