Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Holu
Moderátor
Příspěvky: 1224
Registrován: 02 led 2015 15:59
Reputace: 1027
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Holu » 10 črc 2016 12:28

Pěknou džungli už máš. Fakt pěknou. :-)

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Kendy » 11 črc 2016 11:31

Tak jsem dnes ochutnal první Rodeo F3. Není to špatné. Byla to první menší paprička. Další plody můžou chutnat trošku jinak.

Silná, pevná a křupavá stěna. Šťavnatá paprika. Lehce nasládlá s mírným palem. Co se mě týká, tak spokojenost.

Překvapila mě ale italská pepperoncina. Obral jsem nějaké plody z přezimované rostliny. Povětšinou menší plody a čekal jsem nižší pal.

Ale musím říct, že pálily o dost víc, než jsem si pamatoval z loňska. Je to přezimovaná rostlina. Nemohla se s ničím spustit. Myslíte, že je to všeobecná vlastnost? Tím myslím to, že přezimované rostliny mají v plodech vyšší pal, než ty v daném roce seté? Při zhruba stejném počasí řekněme.

Uživatelský avatar
padr
Stálý člen
Příspěvky: 359
Registrován: 29 črc 2015 10:13
Reputace: 653
Obrázky: 0
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod padr » 11 črc 2016 11:39

A není rozdíl v zálivce a hnojení? Moje loňské haba pálí přibližně stejně. Ale suchem a jiným trýzněním se dá zvýšit pálivost např. ředkviček, tak možná to funguje i s chili.

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Kendy » 11 črc 2016 11:44

V zálivce ne. V hnojení možná. Minulý rok jsem hnojil Hoštickým, letos granulovaným koňským hnojem. Vím, že na pálivost má vliv celá řada věcí. Zálivka (sucho zvyšuje pal), teplota, dokonce i umístění plodu na rostlině. Plus náhoda samozřejmě.

Možná prostě náhoda. Uvidíme, až jich sním víc. :-)

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Kendy » 12 črc 2016 09:38

A měl bych další dotaz.

Sklidil jsem první várku Bulharské mrkve. Nechal jsem je dozrát pěkně do oranžova. A docela nemile mě překvapila značná tuhost slupky. Málem jsem to neukousnul. To tak má být? Nebo něco dělám špatně? Měl jsem je nechat víc uzrát? Dojdou až doma a slupka povolí?

TheNaftymen
Stálý člen
Příspěvky: 55
Registrován: 14 dub 2015 21:14
Reputace: 17
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod TheNaftymen » 13 črc 2016 08:30

Zavař je, za čerstva jsou opravdu tuhé :)

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Kendy » 13 črc 2016 08:45

Děkuju. Vyzkouším.

Uživatelský avatar
R-Ha
Stálý člen
Příspěvky: 190
Registrován: 16 led 2015 01:30
Reputace: 230
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod R-Ha » 15 črc 2016 15:24

Zavarené nakrájané na kolieska sú vynikajúce. Až lutujem že som tento rok nenasadil mrkvičku. Teraz si ale nevspomínam či sm mal aj ja tvrdé ale mislím že boli o niečo tuhšie ako jala. Pamätám si ale že keď som ich nechal dlhšie dozreté na rastline tak praskali po celej dľžke.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti