Kendyho Terasa
Re: Kendyho Terasa
Pěknou džungli už máš. Fakt pěknou. 

Tak jsem dnes ochutnal první Rodeo F3. Není to špatné. Byla to první menší paprička. Další plody můžou chutnat trošku jinak.
Silná, pevná a křupavá stěna. Šťavnatá paprika. Lehce nasládlá s mírným palem. Co se mě týká, tak spokojenost.
Překvapila mě ale italská pepperoncina. Obral jsem nějaké plody z přezimované rostliny. Povětšinou menší plody a čekal jsem nižší pal.
Ale musím říct, že pálily o dost víc, než jsem si pamatoval z loňska. Je to přezimovaná rostlina. Nemohla se s ničím spustit. Myslíte, že je to všeobecná vlastnost? Tím myslím to, že přezimované rostliny mají v plodech vyšší pal, než ty v daném roce seté? Při zhruba stejném počasí řekněme.
Silná, pevná a křupavá stěna. Šťavnatá paprika. Lehce nasládlá s mírným palem. Co se mě týká, tak spokojenost.
Překvapila mě ale italská pepperoncina. Obral jsem nějaké plody z přezimované rostliny. Povětšinou menší plody a čekal jsem nižší pal.
Ale musím říct, že pálily o dost víc, než jsem si pamatoval z loňska. Je to přezimovaná rostlina. Nemohla se s ničím spustit. Myslíte, že je to všeobecná vlastnost? Tím myslím to, že přezimované rostliny mají v plodech vyšší pal, než ty v daném roce seté? Při zhruba stejném počasí řekněme.
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
A není rozdíl v zálivce a hnojení? Moje loňské haba pálí přibližně stejně. Ale suchem a jiným trýzněním se dá zvýšit pálivost např. ředkviček, tak možná to funguje i s chili.
V zálivce ne. V hnojení možná. Minulý rok jsem hnojil Hoštickým, letos granulovaným koňským hnojem. Vím, že na pálivost má vliv celá řada věcí. Zálivka (sucho zvyšuje pal), teplota, dokonce i umístění plodu na rostlině. Plus náhoda samozřejmě.
Možná prostě náhoda. Uvidíme, až jich sním víc.
Možná prostě náhoda. Uvidíme, až jich sním víc.

A měl bych další dotaz.
Sklidil jsem první várku Bulharské mrkve. Nechal jsem je dozrát pěkně do oranžova. A docela nemile mě překvapila značná tuhost slupky. Málem jsem to neukousnul. To tak má být? Nebo něco dělám špatně? Měl jsem je nechat víc uzrát? Dojdou až doma a slupka povolí?
Sklidil jsem první várku Bulharské mrkve. Nechal jsem je dozrát pěkně do oranžova. A docela nemile mě překvapila značná tuhost slupky. Málem jsem to neukousnul. To tak má být? Nebo něco dělám špatně? Měl jsem je nechat víc uzrát? Dojdou až doma a slupka povolí?
-
- Stálý člen
- Reputace: 17
- Obrázky: 0
Zavař je, za čerstva jsou opravdu tuhé 

Děkuju. Vyzkouším.
Zavarené nakrájané na kolieska sú vynikajúce. Až lutujem že som tento rok nenasadil mrkvičku. Teraz si ale nevspomínam či sm mal aj ja tvrdé ale mislím že boli o niečo tuhšie ako jala. Pamätám si ale že keď som ich nechal dlhšie dozreté na rastline tak praskali po celej dľžke.