
Kendyho Terasa
Re: Kendyho Terasa
Pěknou džungli už máš. Fakt pěknou. 

Re: Kendyho Terasa
Tak jsem dnes ochutnal první Rodeo F3. Není to špatné. Byla to první menší paprička. Další plody můžou chutnat trošku jinak.
Silná, pevná a křupavá stěna. Šťavnatá paprika. Lehce nasládlá s mírným palem. Co se mě týká, tak spokojenost.
Překvapila mě ale italská pepperoncina. Obral jsem nějaké plody z přezimované rostliny. Povětšinou menší plody a čekal jsem nižší pal.
Ale musím říct, že pálily o dost víc, než jsem si pamatoval z loňska. Je to přezimovaná rostlina. Nemohla se s ničím spustit. Myslíte, že je to všeobecná vlastnost? Tím myslím to, že přezimované rostliny mají v plodech vyšší pal, než ty v daném roce seté? Při zhruba stejném počasí řekněme.
Silná, pevná a křupavá stěna. Šťavnatá paprika. Lehce nasládlá s mírným palem. Co se mě týká, tak spokojenost.
Překvapila mě ale italská pepperoncina. Obral jsem nějaké plody z přezimované rostliny. Povětšinou menší plody a čekal jsem nižší pal.
Ale musím říct, že pálily o dost víc, než jsem si pamatoval z loňska. Je to přezimovaná rostlina. Nemohla se s ničím spustit. Myslíte, že je to všeobecná vlastnost? Tím myslím to, že přezimované rostliny mají v plodech vyšší pal, než ty v daném roce seté? Při zhruba stejném počasí řekněme.
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Kendyho Terasa
A není rozdíl v zálivce a hnojení? Moje loňské haba pálí přibližně stejně. Ale suchem a jiným trýzněním se dá zvýšit pálivost např. ředkviček, tak možná to funguje i s chili.
Re: Kendyho Terasa
V zálivce ne. V hnojení možná. Minulý rok jsem hnojil Hoštickým, letos granulovaným koňským hnojem. Vím, že na pálivost má vliv celá řada věcí. Zálivka (sucho zvyšuje pal), teplota, dokonce i umístění plodu na rostlině. Plus náhoda samozřejmě.
Možná prostě náhoda. Uvidíme, až jich sním víc.
Možná prostě náhoda. Uvidíme, až jich sním víc.

Re: Kendyho Terasa
A měl bych další dotaz.
Sklidil jsem první várku Bulharské mrkve. Nechal jsem je dozrát pěkně do oranžova. A docela nemile mě překvapila značná tuhost slupky. Málem jsem to neukousnul. To tak má být? Nebo něco dělám špatně? Měl jsem je nechat víc uzrát? Dojdou až doma a slupka povolí?
Sklidil jsem první várku Bulharské mrkve. Nechal jsem je dozrát pěkně do oranžova. A docela nemile mě překvapila značná tuhost slupky. Málem jsem to neukousnul. To tak má být? Nebo něco dělám špatně? Měl jsem je nechat víc uzrát? Dojdou až doma a slupka povolí?
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 55
- Registrován: 14 dub 2015 21:14
- Reputace: 17
- Obrázky: 0
Re: Kendyho Terasa
Zavař je, za čerstva jsou opravdu tuhé 

Re: Kendyho Terasa
Děkuju. Vyzkouším.
Re: Kendyho Terasa
Zavarené nakrájané na kolieska sú vynikajúce. Až lutujem že som tento rok nenasadil mrkvičku. Teraz si ale nevspomínam či sm mal aj ja tvrdé ale mislím že boli o niečo tuhšie ako jala. Pamätám si ale že keď som ich nechal dlhšie dozreté na rastline tak praskali po celej dľžke.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host