Delší dobu jsem neposlal žádnou fotku, tak jsem se rozhodl, že to napravím.
A rovnou zdokumentuju úplně všechno. Takže tenhle post zaplevelím spoustou fotek.
Mám na terase 19 rostlin. 16 annumek a 3 bakatum (Aji lemon drop a pinapple + El Oro da Equador). Jsou v loňském substrátu, do kterého jsem při přesazení ven přidal granulovaný koňský hnůj a čtvrtinu čerstvého substrátu.
Dostávají občas lignohumát. Zkoušel jsem postupně dvakrát přihnojit Tekutým hoštickým. Ředil jsem dvojnásobně, ale stejně se pár rostlinám začaly kroutit listy. Jak to vypadá, tak už dvě měsíce fungují na ten zmíněný granulát z koňského hnoje a nic jiného nepotřebují. Všechny baccatum měly nějaký problém. Pravděpodobně na ně byl ten koňský hnůj asi moc a dostaly chlorózu. Léčilj sem ji Wuxalem calcium. Dostaly 3 x po 12-14 dnech. Dal jsem ho rovnou všem kytkám. Masívně nasazovaly na plody, tak jim ten vápník jenom prospěl.
Takto to u nás na terase momentálně vypadá. Ještě se pořád dá bez problémů projít. Ale je to taky tím, že kytky hodně vyvazuju. Mají spoustu plodů a hodně fouká.
El Oro Da Equador
Jedna z těch 3 rostlin s těžkou chlorózou. Docela se spravila. Na prvním obrázku je vlevo stav minulý a vpravo aktuální. Roste jako z vody, chloróza úplně vymizela. Přišla postupně o většinu prvních velkých listů. Dával jim hrozně zabrat vítr. Nasadila místo nich spoustu menších. Přidávám i detail koruny a plodů. Má jich vcelku hodně, ale většina jejich zatím malých a jsou schované v listech.

Rodeo F3
Víceméně náhodnou pro tuhle kytku zbyl 15 litrový květináč. Ale jak to vypadá, tak se snaží ho využít. roste jako z vody a neustále průběžně nasazuje na další plody. Má jich hodně, ale v listí nejsou moc vidět.
Jala Telica - zákrsek
Přezimovaná rostlina, která se rozhodla, že bude bonsají. Nerostla a nerostla, ale po přesazení ven dostala po nějaké době rozum. Rekord ve velikosti keře asi netrhne, ale myslím, že se pěkně snaží. Nejspíš i stihne dohnat ostatní a přinese i nějakou úrodu.

Jala Telica
Dvě další vzrostlé rostliny Jala telica. Hodně se snaží a plodí. Brzy z nich oberu plody, kytky se rozrostou a na sadí na další úrodu. Předpokládám, že ještě výrazně větší.

Italská pepperoncina
Mám dvě rostliny. Jedna přezimovaná a jedna letos setá. První dvě fotky jsou z té letos seté, další dvě z přezimované. Ale asi by jste na to došli i sami.

Jala Numex Pinata
Jedna vzrostlá rostlina, ale snaží se.

Jala chichimeca
Koupená jako sazenice na semínka-chilli. Okamžitě nasadila na plody a pomalu roste. Nicméně kořenový systém se neustále zvětšuje. Až ji oberu plody, tak očekávám výbuch zelené hmoty a skokové zvětšení rostliny.

Přidám ještě dvě menší rostliny Jala Telica a Numex Pinata. Vysel jsem je jako náhradu za jednu, co mi pokousala kočka. V dubnu, bez pařníku, přímo do květináče za okno. Jsou ještě malé, ale minimálně jednu sklizeň stihnou.
Aji pinapple a Lemon drop
Trošku jsou nich ještě vidět dozvuky chlorózy, ale je to už o hodně lepší. Myslím, že jim ale ještě minimálně jednou, možná dvakrát Wuxal dám. Rostou ale jako šílené. Hrozně neuspořádaně. Dlouhé výhony a větve všude okolo. Vzhledem k tomu, že mají už i dost plodů, tak se je snažím nějak vyvazovat, ale je to tedy děsná práce.
Long Slim Cayenne
Rostla, vytvářela korunu a pak se najednou zbláznila a nasadila neuvěřitelnou spoustu květů. Ani jsem moc nevěřil, že by si jich alespoň většinu nechala. Ale je to drsoň. Prakticky všechny květy přetavila v plody a nasazuje na další a další. Budu mít velkou úrodu ;-)

Serrano
Taková zajímavá kytka to je. Mělo by to být takové menší Jalapenos. Alespoň co se plodů týče. Stavba rostliny je ale naprosto jiná. Nejenom jinak roste, ale i listy jsou úplně jiné. Mnohem hezčí musím říct. Plody opravdu minimálně vypadají jako menší jala. Jsem zvědavý, jako budou chutnat.
Ring of Fire
To je teda hrozná kytka řeknu vám. roste a roste.. Plodí a plodí. Mraky malých lístků. Když se chce člověk podívat na plody, musí se podívat pod sukně. Možná jsem ji měl dát do 15litrového květináče. Roste vážně udatně. A plodů má neskutečné množství. Napočítal jsem skoro 30 a pak mě to přestalo bavit. Je jich tam spousta malých schovaných v tom množství prťavých lístků. Odhaduju, že je jich tam mnohem víc. 50-60 možná. A rostou další a další.
Bulgarian Carrot
Relativně malá kytka (zatím) ale plodů teda spousta. Jsem na ně velmi zvědavý. Zvlášť až poporoste.
Thai Red
Je to vlastně stejný případ jako ty Cayenny. rostla a rostla. A pak se celá obsypala květy. Strašlivou spoustou květů. A stejně jako ty cayenny si ty plody nechala. Jsou malé, rostou nahoru a nejsou vůbec vidět. Jsou jich desítky. hodně desítek. Budu mít co sušit.
Anaheim
Taková malá rostlina a tak velké plody. Je na ni 7 velkých. Přes 15 centimetrů a pár malých (do 5 centimetrů). Jsem fakt zvědavý, jak to s ní bude vypadat na konci sezóny.