No.. Kendy se na to ptalgoodspeed79 píše:Ahoj tak problém je přesně jak Pise kolega Kendy. ..blokace příjmu prvků. . Osobě používám hnojivo kristalon paprika rajče a tam se týdne strida vápník.fosfor a dusíkate .. jinak další poznatek je ze odstranit první papriku v prvním a druhém větvení na hlavním stonku má velký význam pro další násadu kvetu a následné plodů a zároveň se paprika nezastaví v růstu stonku..

Pokud je to blokace. Jak je možné, že tím trpí jenom kytky jednoho rodu (baccatum) a annumky problém nemají?
Proč se to víceméně samo spravilo?
BTW: to s tou první parpikou není až tak přesné. Je dobré odstranit květy nasazené příliš brzy. První květ zpravidla roste na prvním rozdělení. Já letos otrhal snad několik set květů na parpikách, které mi doma kvetly před tím, než jsem je mohl vysadit ven.
Pokud už jsou venku a mají rozumnou velikost, tak není důvod jim ty květy brát. Pokud se na to kytka nebude cítit, tak stejně květ shodí sama. Je pak úplně jedno, kde ten plod naroste. Klidně může znovu vyrůst na prvním rozdělení a není důvod ho odstranit. Je to plod jako každý jiný. Pokud už kytka bude mít plodů moc (na svoji velikost), tak další květy už bude shazovat. První a druhé větvení není ničím vyjímečné proti jiným větvením.