Když povyrostou tak je dá na parapet uvnitř a už svítit nemusí podle mně nebo já to tak dělám a pohoda mám kytky na které vůbec nesvítím a rostou sice pomalu ale rostou a jestli se vytáhnou zasadím je hloubějiKendy píše:Já taky. Ale zdá se mi, že i pro 5 malých kytek, které nebudou mít žádné jiné světlo než z té úsporky, je to málo.Vasjis píše:
Já to pochopil tak že to má teď jen na před pěst a pak to šoupne na balkon a parapet
Pro případ, že je budé mít zavřené třeba ve skříni, nebo nějaké growboxu.
Klíčení pod světlem
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Re: Klíčení pod světlem
Presne tak. Jen z te usporky je svetla zalostne malo. 11W je fakt nic. Ja mam sazenicky na parapetu na Jih, prisvecuji a stejne by jeste braly jeste vice svetla klidne.
Na tech par rostlin stacit muze, kdyz budou na okne na vychod, jih, nebo zapad. Urcite ne bez slunecni podpory nebo na Sever.
Pokud ma clovek malo svetla, je skoro lepsi koupit nebo vyrobit growbox, stojan, apod. Neco kde se toho da dat vice a umele svetlo se efektive vyuzije. Hlavne hodne delaji take pripadne odrazove folie. Samozrejme nezapomenout vetrat nebo pridat ventilator.
I na malo rostlinek bych klidne pouzil neco jako 2x23-24W 6500K CFL, Pripadne studene ledky.
Je jasny ze kdyz se vytahnou, daji se pak zasadit nize a je to. Vse je o moznostech, prostoru a jak se s tim chce cloveku delat.
Na tech par rostlin stacit muze, kdyz budou na okne na vychod, jih, nebo zapad. Urcite ne bez slunecni podpory nebo na Sever.
Pokud ma clovek malo svetla, je skoro lepsi koupit nebo vyrobit growbox, stojan, apod. Neco kde se toho da dat vice a umele svetlo se efektive vyuzije. Hlavne hodne delaji take pripadne odrazove folie. Samozrejme nezapomenout vetrat nebo pridat ventilator.
I na malo rostlinek bych klidne pouzil neco jako 2x23-24W 6500K CFL, Pripadne studene ledky.
Je jasny ze kdyz se vytahnou, daji se pak zasadit nize a je to. Vse je o moznostech, prostoru a jak se s tim chce cloveku delat.
Já to mám teď tak, že přemisťuju kytky z parapetu na jihovychod přes den, do poličky se světlem večer vždy tak 5-6 hodin. Když jdu spat, tak to zhasnu, kytky jdou na parapet a přes den jsou zase tam. Možná je to ten nejblbější způsob
ale nikdy jsem pod světlem nepředpěstovával.
Zase nechci mít to světlo přímo u okna s kytkama přes den/večer. Ještě mě někdo udá, že tu pěstuju trávu.

Zase nechci mít to světlo přímo u okna s kytkama přes den/večer. Ještě mě někdo udá, že tu pěstuju trávu.
mglaedr píše:Já to mám teď tak, že přemisťuju kytky z parapetu na jihovychod přes den, do poličky se světlem večer vždy tak 5-6 hodin. Když jdu spat, tak to zhasnu, kytky jdou na parapet a přes den jsou zase tam. Možná je to ten nejblbější způsobale nikdy jsem pod světlem nepředpěstovával.

-
- Stálý člen
- Reputace: 91
Prosím vás o radu. Co říkáte na toto světlo, mohlo by být?Pudoris pestirny 77x55cm.
https://www.seminka-chilli.cz/zarivkove ... 82563.html
https://www.seminka-chilli.cz/zarivkove ... 82563.html

- Ondřej Liška
- Stálý člen
- Reputace: 147
- Kontaktovat uživatele:
https://www.growmaster.cz/kategorie/osv ... elka-60cm/
Tohle mi přijde lepší.
Tohle mi přijde lepší.
- Ondřej Liška
- Stálý člen
- Reputace: 147
- Kontaktovat uživatele:
Popřípadě tohle světlo se mi moc líbí.
http://www.stromat.cz/propagator-kit-2x ... 0lu-9500k/
http://www.stromat.cz/propagator-kit-2x ... 0lu-9500k/
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Ten propagator je docela pěkná věcička, neznal jsem, nebýt toho že osobně budu řešit jen přísvit pro předpěst u okna, tj. kdybych řešil světlo pro celoročku, tak bych ho docela zvažoval.
btw, co je má za patici? Nějaká proprietární nebo něco standardizovaného?
Protože kdyby něco standardizovaného a existovala pro ní plnospektrálka s uv složkou jako je narva biovital, tak bych měl vyřešeno.
btw, co je má za patici? Nějaká proprietární nebo něco standardizovaného?
Protože kdyby něco standardizovaného a existovala pro ní plnospektrálka s uv složkou jako je narva biovital, tak bych měl vyřešeno.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"