chtěl bych se zeptat, jak dlouho nechat "louhovat" chilli v medu a jak dlouho v olivovém oleji, aby to mělo již ten správný říz?

Ernest píše:V medu by to nemel byt takovy problem,....maloco v nem prezije...
Nicmene pozor na olej ... cerstve papricky ochuti olej velmi rychle - druhy den ma pal jako blazen ... susenym to trosku trva ... u obou ale nedoporucuji delat vetsi zasoby dopredu - bohuzel se olej s paprickama muze snadno infikovat botulinem, ktery se v oleji skvele mnozi a produkuje botulotoxin ... bez zapachu, bez barvy, bez viditelnych zmen -> a velmi nebezpecny a jedovaty ... zabit to bohuzel dokaze :-(
Toxin se da znicit horkem ... bakterie bohuzel prezijou a znova zacnou produkovat ... takze oleje delej jen nezbytne male mnozstvi
Dobre prosusene papricky riziko znacne snizuji ... ackoliv neeliminuji......
takze pokud chces na rychle uziti male mnozstvi ... cerstva papricka behem par hodin a je to super.... a do lednice s tim
na delsi skladovani ... par tydnu .. susena papricka, prohrat ... bude to den dva trvat nez to chytne trosku grady - silnejsim paprickam to jde lepe ...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti