Klíčení
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
- Obrázky: 0
Re: Klíčení
Já souhlasím, kytky dávat po jedné. Myslím, že sadit kytky po dvou, aby si dělali ,,oporu" je jenom zbytečný mýtus. A co má Ernest trojčata,tak jsou spíše jen takový pokus a raritka (Ernest: oprav mě jestli se mýlím a udělal si to záměrně). 

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Je to tak, je to mýtus. Předloni jsem zkoušel pěstovat po dvou a jednoznačně se to neosvědčilo ...
-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Kontaktovat uživatele:
Proste se mi to tak stalo ,tak jsem to nechalKendy píše:Do stran, kde bys mohl jinou krásnou kytku. Pořád nechápu, k čemu by to jako mělo být. Zasadíš jednu rostlinu, vytvoří hustý, pevný keř, kde není místo pro další rostlinu. Tak proč tam teda tu další dávat?pan_klobouk píše:Rostliny pekne vytahnes do stran a neperou se o slunce vubecpokud se nic nepokazi v lete hodim fotku.

pan_klobouk
-
- Stálý člen
- Reputace: 178
Tak ja bych to mytem ani tak nenazval.Mytus muze byt jedine to ze se ti takhle po dvou zvisi uroda .Ja bych to sazeni po dvou spise nazval prezitek.Takhle se to delavalo pred 30-40.lety,kdy lide mely zahumenky,tam se nabouchalo nekolik desitek rostlin mezi brambory a repu a ony si opravdu o sebe udelaly oporu,zaboudily se a byl s toho paprikovej prales.Drive se daly koupit tak maximalne tak dva druhy paprik,cervena dlouha a cervena kulata.Zadne preslechtene modelky jako ted.Ale kdyz se tatikovi podarilo sehnat nejake echt gold kousky a nejake palivky,tak ty si hyckal doma na zahrade pekne po jednom kousku s dostatkem prostoru kolem dokola.Do kyblu bych v zadnem pripade nedoporucoval davat po dvou rostlinach,to je naprd.Colostomizer píše:Je to tak, je to mýtus. Předloni jsem zkoušel pěstovat po dvou a jednoznačně se to neosvědčilo ...
- Strato3
- Stálý člen
- Reputace: 73
Dobrý den přátelé.
Vysévám na papírový kapesníček, a mám li dostatek semínek (např. vlastní z loňska) zasadím do kelímku také po dvou. Když povyrostou, slabší z nich nekompromisně ustřihnu.
A jako oporu rostlině dávám klacek a ne druhou rostlinu. Ať má prostor.
Hezký den Strato3.

Vysévám na papírový kapesníček, a mám li dostatek semínek (např. vlastní z loňska) zasadím do kelímku také po dvou. Když povyrostou, slabší z nich nekompromisně ustřihnu.
A jako oporu rostlině dávám klacek a ne druhou rostlinu. Ať má prostor.
Hezký den Strato3.
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Kontaktovat uživatele:
Smutnice na tebe, stříhat malé rostlinkyStrato3 píše: Když povyrostou, slabší z nich nekompromisně ustřihnu.

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Strato3
- Stálý člen
- Reputace: 73
To mi dej raději elektrické křeslo. Smutnice jsou už trochu silná káva surovče. Nemyslíš???
Před třemi lety jsme doma přesadili všechny pokojové kytky do zamořeného substrátu (AGRO) a ještě teď se mi o nich zdají divoké sny a to tu nechci probírat své noční pomočování z toho stresu a věčného tleskání.
S3.
Před třemi lety jsme doma přesadili všechny pokojové kytky do zamořeného substrátu (AGRO) a ještě teď se mi o nich zdají divoké sny a to tu nechci probírat své noční pomočování z toho stresu a věčného tleskání.
S3.
- Ernest
- Stálý člen
- Reputace: 10
Jo, víceméně to byla takova nouze o spravne velke kontejnery a prostor na balkone...daval jsem je co nejdal od sebe to slo a vysledek neni uplne fail, ale rekl bych ze je to dost zpomalilo a vubec manipulace s velkym kontejnerem, ze ktereho trcej tri rostliny je proste otravna a silne neprakticka.... predstava ze jsou z sebe blizko kminkama mi prijde jako hororova.....btw prezimovali a uz zacali kvest....ale rozdelit je bezpecne pro dalsi rok uz spise nelzeZrzek píše:Já souhlasím, kytky dávat po jedné. Myslím, že sadit kytky po dvou, aby si dělali ,,oporu" je jenom zbytečný mýtus. A co má Ernest trojčata,tak jsou spíše jen takový pokus a raritka (Ernest: oprav mě jestli se mýlím a udělal si to záměrně).