Zdarec! Taky se podělím o pár zkušeností ohledně výroby koření. Dělám to tak, že plody rozpůlím, vyčistím od semínek a hodím do sušičky na ovoce. Teplotu reguluju od 40st až po maximum, které se v mém případě nabízí tj.70st, prostě tak, aby se papriky rozpadali v ruce. V létě to dělám tak, že když je horko, dám papriky do zavřeného auta na palubovku. (ale pak je to peklo, když tam člověk vleze - je to nouzovka)

Jak jsou papriky řádně usušené, tak je dám do takového uzavíratelného sáčku (pevného), kde je rozdrtím, aby mi to můj ruční mlýnek dokázal "sežrat"... Pokud zůstanou větší kousky z toho pytlíku, tak to ještě proženu takovou drtičkou (na trávu) co se dá koupit za pár kaček v trafice... V tom mlýnku to melu nejčastěji na 3x a je z toho takový prášek. Takhle to koření dávám do malých uzaviratelných skleniček, kdy mi vydrží dlouho. Takto mám jednu skleničku už dva roky a koření je krásně sypké a nádherně voní. Netvoří ani po tom čase hrudky... Každopádně metoda to je pracná, jak jsem již psal, tak používám ruční mlýnek...
