Mletí papriček
Re: Mletí papriček
Nn to by bylo jen na chilli. V tom rucnim mi to vyhovuje na "pocukrovani" jidla, ale kdybych v tom mel delat vetsi mnozstvi tak si ukroutim ruku.
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2175
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mletí papriček
Ale to je tam již vysvětleno - větší množství do zásáby se nemele!
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2226
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mletí papriček
Mám tříštivý mlýnek Bosch. Používám jej denně (ovesné vločky, semínka, atd). Rád bych vyvrátil pár dogmat.
1) na papričky luxus. Umele se to na prach. Pak stačí vytřít lihem a mlýnek jde použít i dále.
2) používám i na mletí kávy. Když se s tím umí tak žádnou kávu nepálí. Pokud meleš denně naučíš se odhadnout správnou délku mletí na správnou jemnost kávy. Chce to cvik. Jistě profi mlýnek je lepší volba ale jde to i tak.
1) na papričky luxus. Umele se to na prach. Pak stačí vytřít lihem a mlýnek jde použít i dále.
2) používám i na mletí kávy. Když se s tím umí tak žádnou kávu nepálí. Pokud meleš denně naučíš se odhadnout správnou délku mletí na správnou jemnost kávy. Chce to cvik. Jistě profi mlýnek je lepší volba ale jde to i tak.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Re: Mletí papriček
No co jsem hledal tak zase moc tady toho napsáno není na fóru, našel jsem jen postup sušení a mletí habaner v jednom ETA robotu, ale jinak nic moc, nové zkušenosti nejsou k zahození 

-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1407
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3467
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Mletí papriček





Takže tolik mé poznatky z vlastní zkušenosti z mletí papriček


Re: Mletí papriček
Díky za luxusní informace, takhle nějak jsem si to představoval, že mi někdo písne. Ten mlýnek bude stačit, budu shánět nebo si nechám sehnat k nějakému výročíBaron z Žop píše:Zdar chillimeni
,zbytečně není třeba z toho dělat vědu! Já si koupil v Makru tříštivý mlýnek na kávu za 200kč Tarrington House který používám poze na mletí chilli papriček a tam je potřeba dodržet pár dobrých rad : papričky určený k mletí jsou potřeba mít hooodně usušený z kterých pak jde umlít opravdu jemňounký prášek který třeba preferuji já.
Takže,řádně uzrálý plody si navlíknu na nit a usuším dle druhů hlavně jednodruhově nebo mix barev, chinesky rozřízlý napůl a anumky v celku. taky mám udělaný síto z perlinky a latěk nebo používám síť do oken která je taky výborná!Mám tu výhodu že si to suším v práci kde je parní kotelna a je tam konstantní teplota 48st ve dne v noci,vím že tohle nemají všeci nicméně sem i já začínal doma v kuchyni ze sušičkou ve dne v noci a ráno byl zamořenej barák jak v Hirošimě a každý pčkal a slzil a proklínal. Po dosoušení jak vypínám sušičku jěště teplý papričky napěchuji do čistých omniovek a hned zavírám víčkem který se přicucne a již neotvírám až při vlastním mletí. Uskladňuji v temnu při normální teplotě. Taky sem zkoušel donést pár chilli náhrdelníků na niti donést domů a měl sem je volně zavěšený v kuchyni a za pár dní si samy natáhly přirozenou vlhkost z místnosti. Zkoušel sem i tyto mlít nicméně z nich jemný prášek nenamelete nicméně jsou ideální k mletí šupin do jídel nebo jen tak přidat pár papriček v celku do gulášků nebo vývarů. Samozřejmě že i zvlhlé jdou znovu přesušit. Já melu vždy jednu omniovku napěchovanou papričkama a prášku je jen troška
Správně usušená paprička by měla v prstech šustit a rozpadat se. Melu vždy i ze semínkama semínka vybírám jen z Jalapeň a po usušení a namletí to je barva a hlavně ta vůůůůně.. Sušit a mlít pokud možno nééé v zavřené místnosti jak já dřív v minulosti a nebudou vám taky spílat. Práci s papričkama syrovýma nebo sušenýma valím bez latexových rukavic a to pak je peklo
![]()
Takže tolik mé poznatky z vlastní zkušenosti z mletí papriček![]()


Re: Mletí papriček
Ahoj
na sušení papriček používám obyčejnou sušičku na ovoce. Večer zapnu a ráno můžu mlít
Na mletí používám mlýnek Hario Skerton s keramickými kameny. Melu si vněm kávu i papričky a žádný problém nemám

Crate
na sušení papriček používám obyčejnou sušičku na ovoce. Večer zapnu a ráno můžu mlít

Na mletí používám mlýnek Hario Skerton s keramickými kameny. Melu si vněm kávu i papričky a žádný problém nemám

Crate
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí...
Re: Mletí papriček
Hario mam taky, skvelej mlynek, jen je mensi. Jinak z rucnich stoji za zminku jeste Porlex Tall, kdyby si nekdo chtel udelat radost Japonskym mlynkemCrate píše:Na mletí používám mlýnek Hario Skerton s keramickými kameny. Melu si vněm kávu i papričky a žádný problém nemám![]()

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti