Přez snahu - stále opadávají květy
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Přez snahu - stále opadávají květy
Ach jo :-( Jsem se vrátil s vycházek a koukám ty květy co jsem tu posílal upadli :-( Ach jo :-( Tak budu ještě čekat
Za to můžou vedra. Nic víc v tom nehledej.vaseks0001 píše:Ach jo :-( Jsem se vrátil s vycházek a koukám ty květy co jsem tu posílal upadli :-( Ach jo :-( Tak budu ještě čekat
- Ernest
- Stálý člen
- Reputace: 10
Trosku opozdene ... ale dekuju moc za podporustankar píše:Tak gratuluju, vypada to, ze se nejak vzpamatovaly

- Ernest
- Stálý člen
Treba ja se svejma trema Hb. v jednom kvetniku mam vesmes na vetsine koncovych vetvi stale nejake kvety v ruznych stadiich ... obvykle jsou tam ruzne velke kulicky .. tri az ctyri na kazdem rozvetveni.Camel píše:ja mam 2 habanera vedle sebe, stejna pece, stejne misto, a jedno nahodilo cca 10 plodu, druhe mi ted v tech vedrech shodilo uplne vsechny kvety (tak 15 min.)predtim jsem hnojil hosticema na rajpapriku, a tak pred mesicem presel na ten paprikovy kristalon, tak taky doufam ze to bylo jen temi vedrama.
jak dlouho trva nez habanero nahodi zase nove kvety ?
Kvety mi dorustaji postupne a zatimco jeden kvete dva dalsi se pod nim klubaji ... trva jim to asi tyden, nez se zacnou otevirat - nekdy rychleji, nekdy pomaleji ... nicmene mam dost rozvetvene rostlinky a kvetu mi je schopnych vyrust hromada - ale taky pak hromada opada ... vyjimkou nebyla i ctyricitka kvetu po dni a pul vedra.
Jinak tri rostliny ve stejnem kontejneru ... jedno ma asi 30Ks druhe asi 25ks ... treti melo jeste nedavno jen 5ks ... ted se pomalu (v dobe kdy ostatni uz zacinaji chytat barvu) dostavam na 13Ks ....
Myslim, ze jde o zralost konkretni rostliny, jaky mela geneticky zaklad, jak dobre klicila, jak moc ji utiskovala ta druha ... nekdy jsou proste opozdene nebo trosku pridusene ...
mas nejake fotky te rostliny a rozvetveni v soucasnosti?
-- 01 zář 2015 20:11 --
Na fotce to nebylo moc videt ... to jedno co ti shazelo kvetni listky ... mel si pocit, ze by mu stopka nejak zloutla nebo menila barvu?vaseks0001 píše:Ach jo :-( Jsem se vrátil s vycházek a koukám ty květy co jsem tu posílal upadli :-( Ach jo :-( Tak budu ještě čekat
Ciste jen ze zvedavosti a pro vymenu zkusenosti ...
Kvety co mi odpadavaji vedrem davaji tak pul dne az den dopredu vedet zmenou barvy ... ohyb ostatnich je lehce do tmave fialove ... a po nasazeni plodu opet zezelena ... avsak ty, ktere jsou nanicovate v od ohybu smerem ke kvetu chytnou zlutej odstin ... a vim, ze je vecer nebo druhy den budu moc lehkym zatlacenim snadno oddelit od rostliny.
Ostatni dobre kvety obvykle pruzej ... kdyz na ne trosku pritlacis/nadzvednes a pustis prst ... citis nejdrive odpor a pak se rychle vrati dosve puvodni polohy
Jinak souhlas s tim, ze je to vedrem! ... kdyz bylo chladno a padaly, pomohl draslik a bylo vse OK .. jakmile ale prislo vedro, nepomohlo nic ... kytka se proste necejti na to tvorit dalsi plody.
2Ernest: fotky u sebe mam stare, tak aktualni hodim jak dorazim z prace... jinak je fakt, ze ta opadavajici rostlina byla vzdycky takovy chcipacek, ale pred par dny se nejak rozjela a vyskou prekonala i tu ktera plodi ok.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
Ano všiml jsem si, že stonek měnil barvu do žluta. Nebylo to nic výrazného ale měnil. Pak stačilo jen fouknout a květ odpadnul. A dnes ráno mi odpadnul další květ :-( Uvidím, jak to bude dál, když se dnes brutálně ochladilo. Vyzkoušel jsem si na nově rozkvetlých květech trochu přitlačit a máš pravdu kladou odpor a pak se vrátí na své místo.Ernest píše:Treba ja se svejma trema Hb. v jednom kvetniku mam vesmes na vetsine koncovych vetvi stale nejake kvety v ruznych stadiich ... obvykle jsou tam ruzne velke kulicky .. tri az ctyri na kazdem rozvetveni.Camel píše:ja mam 2 habanera vedle sebe, stejna pece, stejne misto, a jedno nahodilo cca 10 plodu, druhe mi ted v tech vedrech shodilo uplne vsechny kvety (tak 15 min.)predtim jsem hnojil hosticema na rajpapriku, a tak pred mesicem presel na ten paprikovy kristalon, tak taky doufam ze to bylo jen temi vedrama.
jak dlouho trva nez habanero nahodi zase nove kvety ?
Kvety mi dorustaji postupne a zatimco jeden kvete dva dalsi se pod nim klubaji ... trva jim to asi tyden, nez se zacnou otevirat - nekdy rychleji, nekdy pomaleji ... nicmene mam dost rozvetvene rostlinky a kvetu mi je schopnych vyrust hromada - ale taky pak hromada opada ... vyjimkou nebyla i ctyricitka kvetu po dni a pul vedra.
Jinak tri rostliny ve stejnem kontejneru ... jedno ma asi 30Ks druhe asi 25ks ... treti melo jeste nedavno jen 5ks ... ted se pomalu (v dobe kdy ostatni uz zacinaji chytat barvu) dostavam na 13Ks ....
Myslim, ze jde o zralost konkretni rostliny, jaky mela geneticky zaklad, jak dobre klicila, jak moc ji utiskovala ta druha ... nekdy jsou proste opozdene nebo trosku pridusene ...
mas nejake fotky te rostliny a rozvetveni v soucasnosti?
-- 01 zář 2015 20:11 --
Na fotce to nebylo moc videt ... to jedno co ti shazelo kvetni listky ... mel si pocit, ze by mu stopka nejak zloutla nebo menila barvu?vaseks0001 píše:Ach jo :-( Jsem se vrátil s vycházek a koukám ty květy co jsem tu posílal upadli :-( Ach jo :-( Tak budu ještě čekat
Ciste jen ze zvedavosti a pro vymenu zkusenosti ...
Kvety co mi odpadavaji vedrem davaji tak pul dne az den dopredu vedet zmenou barvy ... ohyb ostatnich je lehce do tmave fialove ... a po nasazeni plodu opet zezelena ... avsak ty, ktere jsou nanicovate v od ohybu smerem ke kvetu chytnou zlutej odstin ... a vim, ze je vecer nebo druhy den budu moc lehkym zatlacenim snadno oddelit od rostliny.
Ostatni dobre kvety obvykle pruzej ... kdyz na ne trosku pritlacis/nadzvednes a pustis prst ... citis nejdrive odpor a pak se rychle vrati dosve puvodni polohy
Jinak souhlas s tim, ze je to vedrem! ... kdyz bylo chladno a padaly, pomohl draslik a bylo vse OK .. jakmile ale prislo vedro, nepomohlo nic ... kytka se proste necejti na to tvorit dalsi plody.
- Ernest
- Stálý člen
Presne to sem chtel rict .... uvidime co udela to ochlazeni ... prez vikend mi schazely kytky snad vsechno, ted uz tam kvete dalsi sada. v mensim mnozstvi..... a dokonce mam pocit, ze par kousku nasadilo - coz se stalo posledne pri ochlazeni pred tydnem
- Ernest
- Stálý člen
Hele to je mi az moc povedome .... moje Haba Orange bylo strasne malicke na zacatku, ty dve dalsi potvory, se kterejma nestastne sdili kontejner, ho dlouho prerustali .... do vejsky i do sirky .. dokonce drive kvetly...Camel píše:2Ernest: fotky u sebe mam stare, tak aktualni hodim jak dorazim z prace... jinak je fakt, ze ta opadavajici rostlina byla vzdycky takovy chcipacek, ale pred par dny se nejak rozjela a vyskou prekonala i tu ktera plodi ok.
ale jednoho dne se proste probralo ... zjistilo, ze potrebuje vice svetla ... vice prostoru ... a vytahlo se nad obe zbyvajici a udelalo si cele patro listu nad tema dvema .... presto, kvetlo pozdeji ... plody teprve dohani - zacalo s 5ks ... ted je na 13ks ... a nevim co z toho stihne dozrat
potencial v te rostline je ... jen ji dochazi trosku casu... rekl bych ze je to holt riziko domaciho pestovani...
aktualne sem zkusil otrhat listy kteryma melo obrostly spodek stonku .... aby poslala energii nahoru a netvorila nic dole