Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?

Co pěstujete mimo chilli papriček
gandalf
Stálý člen
Reputace: 2593
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina

Příspěvekod gandalf » 26 črc 2015 20:07

Já jsem zaštípl cca po 3 metrech. Už to nebylo únosný. Na jedné rostlině mám asi 6 zrajících plodů /už sklízim/. Ta moje čínská dýně je už 3 m dlouhá a stále nemá dost síly, aby kvetla. Je jako chobotnice. Vlezla i k sousedům, ale potom si to rozmyslela a vrátila se ke mně do fazolí, salátů, okurek - mrcha :-)

skWor
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod skWor » 26 črc 2015 20:27

Tak zatím zaštípávat nebudu. Prostoru, kam by se mohla plazit, má víc než dost. Taky mám na každé rostlině cca 6 plodů a zatím nasazuje další květy. Tak živin má asi dost: záhon d: 2m š: 1m v: 0,75m plněnej uleželým kravským hnojem a prokládán zeminou. Mnohem víc hnoje než země. Bylo mi to poraděno a očividně to dýni vyhovuje. Jen je radost zalévat v těchto vedrech.

gandalf
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 26 črc 2015 20:59

Já nenažranec dal 4 Hokaida, 3 patizóny, 2 čínský ..... /bylo mi to líto vyhodit a to jsem i rozdával/
Já je přikrmuju takovou tou "melasou" - smrdí to jako .....

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 26 črc 2015 22:06

Teda Gandalfe, jak to děláš? Mě Hokaido teprve nahazuje první plody ...předpěstováváš ? Já je nezaštipuji ..nechávvám je ať se plazí :-)

a tady je ukázka z dnešního focení po zahrádce.

meloun Lajka ...plody cca 2kg a rostou ..jen rostliny brzdí třásněnky...dnes jsem zasáhnul..snad to pomůže.
25581

část rajčatového záhonu
25577

rajče Strakatý říman
25580

rajče Milion Sweet ..výborné cherry rajčátka s velkou výnosností
25579

Ačokča ...roste jako zběsilá...ale plody ke konzumaci zatím žádné
25575
že by tady malá paprikookurka?
25578

jeden celerový záhon :-)
25576
http://www.foto-tapety.cz

gandalf
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 26 črc 2015 23:29

Máš to nádherný, já mám rajčata stále zelená, ale alespoň nemají plíseň. Celer mám taky parádní, přihnojuju tím, co je po ruce :-). Dýně Hokaido jsem vysázel až když bylo opravdu teplo /měl jsem je v kelímkách/ a rozjely se jako blázen. Ty čínský maj asi delší vegetační období a zatím jen rostou. Ale mají příjemně hedvábný listy, takový jemně chlupatý, docela i příjemný na dotek. Pořád všechno zalejvám jako blázen. Ještěže mám v dosahu čerpadla potok a zatím je dost vody. Kamarád kouří "domovinu", pochopitelně jsem na volná místa vysázel tabáky /jako kytky/ - magor :-) Ty tabáky budou taky velký kytky. Mangoldy mám jako prostřílený od krup, okurky taky, v podstatě je potlučený všechno, ale není to zničený. Ty patizóny fakt nádherně voní a maj spoustu květů - zkusim v těch květech smažit mletý maso /to se fakt jí/:-) Už to vidim taková lehká masová směs s bazalkou a chilli ......

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 26 črc 2015 23:41

V květech patizonů smažit maso? Patizony mám tři ... tak to by jsem mohl zkusit :-) Kouknu někde na recept :-)
Tabák jsem letos vysadil na opravdu suchá a nevyhnojená místa...skoro vůbec neroste...minulý rok jsem měl 2m rostliny a letos jen nějakých 30cm :-( ..ještě že to mám jen jako okrasky :-) Kroupy mě zatím naštěstí netrefily ťuk..ťuk.
http://www.foto-tapety.cz

satana
Stálý člen
Reputace: 89

Příspěvekod satana » 02 srp 2015 20:59

Taky se pochlubím :wave:
Hokaido se nějak extrémně rozrůstá
25803
plod
25809
mochyně
25804
cucamelon
2580525808
25807

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 03 srp 2015 23:01

Moc pěkné kluci.
Já u%z na balkóně taky červenám co se týče rajčat a plodů fa´kt hodně a to mám jen jedno Tornádo a 2 keříčkový Darinky. Ty million sweet musím zkusit, jak jsou veliký plody?
Maxi, ty asi na nedostatek zeleniny doma netrpíš že? :-D

-- 03 srp 2015 23:05 --

Jo jinak jsem si v Globusu na zdobení masového dortu nedávno kupoval ty mini rajčátka, jak jsou na větvičce třeba po 20ti a krásně červená a chutná. Nedalo mi to a nasušil si semínka a pár jich před 14 dny zasel a hned vyrazily a už jedou :-) To spíš kvůli testu, zdali se semínka za rok chytí :-) Nevíte co je to zač? Ty milliony to asi nejsou že?

Zpět na „Ostatní“