Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina
Zrovna včera jsem poprvé v životě ochutnal Ačokču
Už se konečně rozjely .... ted už plody narůstají raketovým tempem ... opravdu dlouho rostliny nabírají síly 
http://www.foto-tapety.cz
Jen tak malý dotaz, mám na balkóně také 1xtornado a 2x darinka (keříčkové), to je na fotce. Dvě ve velkém truhlíku. Plodily rostly krásně, ale najednou je na těch keříčkových vše dole žluté, rajčata jsem už trhal a zrají další. Na tornádu žloutnou taky, ale jen trošku ty dolní, to se dá. Tvoří se tam i stále nová rajčátka. Ale ty Darinky keříčkový už žádný květy nemaj a odlamuji z nich prosté stále žluté listy. Jakoby končily.
Čím to?
Může to být z toho že jeden den dost povadlo, přehnojení nebo jen vegetační konec?
Veškeré ostatní chilli co hnojím stejně - jedou krásně, nádherně sytě zelené listy atd.
Tam problém není nikde...
Hlína stejná.

Čím to?
Může to být z toho že jeden den dost povadlo, přehnojení nebo jen vegetační konec?
Veškeré ostatní chilli co hnojím stejně - jedou krásně, nádherně sytě zelené listy atd.
Hlína stejná.
Mě to dělají rajčata taky. Odspodu žloutnou. Jestli se dobře pamatuju, tak to dělaly i minulý rok.
Asi to tak má být
Asi to tak má být
-
miroslav
- Stálý člen
- Reputace: 0
vypadá to na méně Ca nebo Fe...
jinak sucho je už devastující..

image hosting over 5mb
právě sklízím..

imgur
jinak sucho je už devastující..

image hosting over 5mb
právě sklízím..

imgur
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2632
- Kontaktovat uživatele:
Nepřelils to?BlueShark píše:Jen tak malý dotaz, mám na balkóně také 1xtornado a 2x darinka (keříčkové), to je na fotce. Dvě ve velkém truhlíku. Plodily rostly krásně, ale najednou je na těch keříčkových vše dole žluté, rajčata jsem už trhal a zrají další. Na tornádu žloutnou taky, ale jen trošku ty dolní, to se dá. Tvoří se tam i stále nová rajčátka. Ale ty Darinky keříčkový už žádný květy nemaj a odlamuji z nich prosté stále žluté listy. Jakoby končily.
Čím to?
Hlína stejná.
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Konec vegetace určitě ještě ne.... něco jim schází, nebo přebývá :-(
-- 11 srp 2015 21:27 --
Narančila už nahazuje poupata

je to už kytka s mega listy

Lilek se také činí

Ačokča už to valí

-- 11 srp 2015 21:27 --
Narančila už nahazuje poupata
je to už kytka s mega listy
Lilek se také činí
Ačokča už to valí
http://www.foto-tapety.cz
Gandalfe, o přeliti asi řeč být nemusí, dostávají stejně jako chilli a rajčata přeci vodu radší, resp. více pijou.
Hnojím KRISTALONEM plod a květ. Zalévám vše cca 1x denně. Nejvíce to zežloutlo když jsem přijel po dvou dnech z jedné akce rodinné, bylyi dost svěšený, ale ostatní to rozdýchaly, divné... Tornádo je hold taky zelený jen od půle nahoru. Tak nevím no co s tím, asi už to nechám, stejně to nekvete a dozrává jen... Byl to jen takový test co mi tu půjde,chilli jsou stejně NEJ a daří se jim zase jedna radost. Na zahradě rajćata hnus a teď jsou zase úplně super zelený a rozjely se.
Hnojím KRISTALONEM plod a květ. Zalévám vše cca 1x denně. Nejvíce to zežloutlo když jsem přijel po dvou dnech z jedné akce rodinné, bylyi dost svěšený, ale ostatní to rozdýchaly, divné... Tornádo je hold taky zelený jen od půle nahoru. Tak nevím no co s tím, asi už to nechám, stejně to nekvete a dozrává jen... Byl to jen takový test co mi tu půjde,chilli jsou stejně NEJ a daří se jim zase jedna radost. Na zahradě rajćata hnus a teď jsou zase úplně super zelený a rozjely se.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2632
- Kontaktovat uživatele:
Taky to mohly "odnést" kořeny v těch truhlíkách, jestli na ně svítí přímé slunce. Buď přehřátím, nebo spařením.