Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2593
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina
Já jsem zaštípl cca po 3 metrech. Už to nebylo únosný. Na jedné rostlině mám asi 6 zrajících plodů /už sklízim/. Ta moje čínská dýně je už 3 m dlouhá a stále nemá dost síly, aby kvetla. Je jako chobotnice. Vlezla i k sousedům, ale potom si to rozmyslela a vrátila se ke mně do fazolí, salátů, okurek - mrcha 

Tak zatím zaštípávat nebudu. Prostoru, kam by se mohla plazit, má víc než dost. Taky mám na každé rostlině cca 6 plodů a zatím nasazuje další květy. Tak živin má asi dost: záhon d: 2m š: 1m v: 0,75m plněnej uleželým kravským hnojem a prokládán zeminou. Mnohem víc hnoje než země. Bylo mi to poraděno a očividně to dýni vyhovuje. Jen je radost zalévat v těchto vedrech.
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Já nenažranec dal 4 Hokaida, 3 patizóny, 2 čínský ..... /bylo mi to líto vyhodit a to jsem i rozdával/
Já je přikrmuju takovou tou "melasou" - smrdí to jako .....
Já je přikrmuju takovou tou "melasou" - smrdí to jako .....
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Teda Gandalfe, jak to děláš? Mě Hokaido teprve nahazuje první plody ...předpěstováváš ? Já je nezaštipuji ..nechávvám je ať se plazí 
a tady je ukázka z dnešního focení po zahrádce.
meloun Lajka ...plody cca 2kg a rostou ..jen rostliny brzdí třásněnky...dnes jsem zasáhnul..snad to pomůže.

část rajčatového záhonu

rajče Strakatý říman

rajče Milion Sweet ..výborné cherry rajčátka s velkou výnosností

Ačokča ...roste jako zběsilá...ale plody ke konzumaci zatím žádné

že by tady malá paprikookurka?

jeden celerový záhon

a tady je ukázka z dnešního focení po zahrádce.
meloun Lajka ...plody cca 2kg a rostou ..jen rostliny brzdí třásněnky...dnes jsem zasáhnul..snad to pomůže.
část rajčatového záhonu
rajče Strakatý říman
rajče Milion Sweet ..výborné cherry rajčátka s velkou výnosností
Ačokča ...roste jako zběsilá...ale plody ke konzumaci zatím žádné
že by tady malá paprikookurka?
jeden celerový záhon

http://www.foto-tapety.cz
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Máš to nádherný, já mám rajčata stále zelená, ale alespoň nemají plíseň. Celer mám taky parádní, přihnojuju tím, co je po ruce
. Dýně Hokaido jsem vysázel až když bylo opravdu teplo /měl jsem je v kelímkách/ a rozjely se jako blázen. Ty čínský maj asi delší vegetační období a zatím jen rostou. Ale mají příjemně hedvábný listy, takový jemně chlupatý, docela i příjemný na dotek. Pořád všechno zalejvám jako blázen. Ještěže mám v dosahu čerpadla potok a zatím je dost vody. Kamarád kouří "domovinu", pochopitelně jsem na volná místa vysázel tabáky /jako kytky/ - magor
Ty tabáky budou taky velký kytky. Mangoldy mám jako prostřílený od krup, okurky taky, v podstatě je potlučený všechno, ale není to zničený. Ty patizóny fakt nádherně voní a maj spoustu květů - zkusim v těch květech smažit mletý maso /to se fakt jí/:-) Už to vidim taková lehká masová směs s bazalkou a chilli ......

- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
V květech patizonů smažit maso? Patizony mám tři ... tak to by jsem mohl zkusit
Kouknu někde na recept
Tabák jsem letos vysadil na opravdu suchá a nevyhnojená místa...skoro vůbec neroste...minulý rok jsem měl 2m rostliny a letos jen nějakých 30cm :-( ..ještě že to mám jen jako okrasky
Kroupy mě zatím naštěstí netrefily ťuk..ťuk.

Tabák jsem letos vysadil na opravdu suchá a nevyhnojená místa...skoro vůbec neroste...minulý rok jsem měl 2m rostliny a letos jen nějakých 30cm :-( ..ještě že to mám jen jako okrasky

http://www.foto-tapety.cz
Moc pěkné kluci.
Já u%z na balkóně taky červenám co se týče rajčat a plodů fa´kt hodně a to mám jen jedno Tornádo a 2 keříčkový Darinky. Ty million sweet musím zkusit, jak jsou veliký plody?
Maxi, ty asi na nedostatek zeleniny doma netrpíš že?
-- 03 srp 2015 23:05 --
Jo jinak jsem si v Globusu na zdobení masového dortu nedávno kupoval ty mini rajčátka, jak jsou na větvičce třeba po 20ti a krásně červená a chutná. Nedalo mi to a nasušil si semínka a pár jich před 14 dny zasel a hned vyrazily a už jedou
To spíš kvůli testu, zdali se semínka za rok chytí
Nevíte co je to zač? Ty milliony to asi nejsou že?
Já u%z na balkóně taky červenám co se týče rajčat a plodů fa´kt hodně a to mám jen jedno Tornádo a 2 keříčkový Darinky. Ty million sweet musím zkusit, jak jsou veliký plody?
Maxi, ty asi na nedostatek zeleniny doma netrpíš že?

-- 03 srp 2015 23:05 --
Jo jinak jsem si v Globusu na zdobení masového dortu nedávno kupoval ty mini rajčátka, jak jsou na větvičce třeba po 20ti a krásně červená a chutná. Nedalo mi to a nasušil si semínka a pár jich před 14 dny zasel a hned vyrazily a už jedou