Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina
Kolik Ti udělaj plodů za rok? Jedna rostlina?
To je nádhera OMO.
Lilek normálně nejím, ale tohle bych si určitě dal. 
Jinak jsem se vás chtěl zeptat chlapi. Pěstujete někdo vodní melouny? Mám volné místo na zahrádce a chtěl jsem se zeptat, jestli s nimi máte někdo zkušenost, jestli se to vůbec vyplatí?

Jinak jsem se vás chtěl zeptat chlapi. Pěstujete někdo vodní melouny? Mám volné místo na zahrádce a chtěl jsem se zeptat, jestli s nimi máte někdo zkušenost, jestli se to vůbec vyplatí?
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3123
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
jj je to žrádlo, hlavně nešetřit česnekem a solí. Lilek je hodně planý.Holu píše:To je nádhera OMO.Lilek normálně nejím, ale tohle bych si určitě dal.
Vodní melouny jsem měl. Chce to zkusit. Plné slunce, kotel vody a pořádně podhodit hnojem. Zkoušel jsem i Cantaloupe a Piel de Sapo. Normálně z plodů z obchodu a pohoda. Jenže plíseň mi je usmrtila. Jsou hodně háklivé na dlouhodobější deště/plísně. Letos mě mrzí že je nemám vůbec neprší tak by asi dozrály.
Literatura říka že se má nechat 5 plodů a zbytek odrastranit. Asi jich víc neuživí. Uvidíme. Když je budu postupně odřezávat a hnojit třeba jich bude víc.BlueShark píše:Kolik Ti udělaj plodů za rok? Jedna rostlina?
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
To řešíš najendou, ale já myslel celkově kolik jich rostlina za svou existenci odrodí a jak rostou rychle oproti cuketě třeba. Už si to nepamatuju, jako malej jsme ji měli na zahrádce a už nevím 

- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3123
- Kontaktovat uživatele:
Netuším letos jedu lilky poprvé. Řekl bych že těch 5 bude strop celkově. Tak uvidímeBlueShark píše:To řešíš najendou, ale já myslel celkově kolik jich rostlina za svou existenci odrodí a jak rostou rychle oproti cuketě třeba. Už si to nepamatuju, jako malej jsme ji měli na zahrádce a už nevím

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Minulý rok jsem měl jiný druh lilků, ale těch 5 plodů je fakt strop a poslední byly měnší.
Melouny mám letos dva druhy ... dávám je v květnu do teplých pařeništ, kde jsem v unoru dával pořádnou vrstvu hnoje. Minulý rok jsem měl v jednom pařeništi 3 rostliny a měl jsem 4 zralé 3 kilové plody ...jenže se mi stalo že v průběhu roku se mi pařeniště zaplavilo vodou a uhnívaly kořeny..než jsem udělal drenáž, tak se to melounům nezdálo...nakonec to alespon trochu dohnaly. Před sklizní je drtila nějaká plísen na listech ..prý je to běžná záležitost. Letos mám melouny ve 2 pařeništích. Crimson Sweet a Lajka ...rozdíl v růstu je značný ..Lajka je 2x větší a minimálně 2x lépe plodí ...zatím největší plody mají cca 1,5kg ...jen nevím jestli to dělá to šílené vedro nebo už nastupuje plíseň...ale nějak začínají žloutnou a flekatět listy ...tak snad nějaké plody budou
Dnes jsem stříkal okurky a račata Acrobatem proti plísním, tak jsem vzal i melouny 
Melouny mám letos dva druhy ... dávám je v květnu do teplých pařeništ, kde jsem v unoru dával pořádnou vrstvu hnoje. Minulý rok jsem měl v jednom pařeništi 3 rostliny a měl jsem 4 zralé 3 kilové plody ...jenže se mi stalo že v průběhu roku se mi pařeniště zaplavilo vodou a uhnívaly kořeny..než jsem udělal drenáž, tak se to melounům nezdálo...nakonec to alespon trochu dohnaly. Před sklizní je drtila nějaká plísen na listech ..prý je to běžná záležitost. Letos mám melouny ve 2 pařeništích. Crimson Sweet a Lajka ...rozdíl v růstu je značný ..Lajka je 2x větší a minimálně 2x lépe plodí ...zatím největší plody mají cca 1,5kg ...jen nevím jestli to dělá to šílené vedro nebo už nastupuje plíseň...ale nějak začínají žloutnou a flekatět listy ...tak snad nějaké plody budou

http://www.foto-tapety.cz
Krásné. Zrovna se chci zeptat na dýni hokkaido. Zaštipujete výhonky, nebo necháváte rostlinu růst co je jí libo? Někde jsem četl, že se má zaštipovat, ale když vidím jak dýně roste, tak nevím zda to má smysl. 5 výhonů zaštípnu a 50 jich nasadí.