Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?

Co pěstujete mimo chilli papriček
BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina

Příspěvekod BlueShark » 23 črc 2015 12:20

Kolik Ti udělaj plodů za rok? Jedna rostlina?

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 23 črc 2015 12:26

To je nádhera OMO. :foods: Lilek normálně nejím, ale tohle bych si určitě dal. :-)

Jinak jsem se vás chtěl zeptat chlapi. Pěstujete někdo vodní melouny? Mám volné místo na zahrádce a chtěl jsem se zeptat, jestli s nimi máte někdo zkušenost, jestli se to vůbec vyplatí?

OMO
Stálý člen
Reputace: 3123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 23 črc 2015 13:08

Holu píše:To je nádhera OMO. :foods: Lilek normálně nejím, ale tohle bych si určitě dal. :-)

Jinak jsem se vás chtěl zeptat chlapi. Pěstujete někdo vodní melouny? Mám volné místo na zahrádce a chtěl jsem se zeptat, jestli s nimi máte někdo zkušenost, jestli se to vůbec vyplatí?
jj je to žrádlo, hlavně nešetřit česnekem a solí. Lilek je hodně planý.

Vodní melouny jsem měl. Chce to zkusit. Plné slunce, kotel vody a pořádně podhodit hnojem. Zkoušel jsem i Cantaloupe a Piel de Sapo. Normálně z plodů z obchodu a pohoda. Jenže plíseň mi je usmrtila. Jsou hodně háklivé na dlouhodobější deště/plísně. Letos mě mrzí že je nemám vůbec neprší tak by asi dozrály.
BlueShark píše:Kolik Ti udělaj plodů za rok? Jedna rostlina?
Literatura říka že se má nechat 5 plodů a zbytek odrastranit. Asi jich víc neuživí. Uvidíme. Když je budu postupně odřezávat a hnojit třeba jich bude víc.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 23 črc 2015 13:15

To řešíš najendou, ale já myslel celkově kolik jich rostlina za svou existenci odrodí a jak rostou rychle oproti cuketě třeba. Už si to nepamatuju, jako malej jsme ji měli na zahrádce a už nevím :-)

OMO
Stálý člen
Reputace: 3123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 23 črc 2015 14:32

BlueShark píše:To řešíš najendou, ale já myslel celkově kolik jich rostlina za svou existenci odrodí a jak rostou rychle oproti cuketě třeba. Už si to nepamatuju, jako malej jsme ji měli na zahrádce a už nevím :-)
Netuším letos jedu lilky poprvé. Řekl bych že těch 5 bude strop celkově. Tak uvidíme :) Cukety rodí určitě víc.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 23 črc 2015 22:30

Minulý rok jsem měl jiný druh lilků, ale těch 5 plodů je fakt strop a poslední byly měnší.

Melouny mám letos dva druhy ... dávám je v květnu do teplých pařeništ, kde jsem v unoru dával pořádnou vrstvu hnoje. Minulý rok jsem měl v jednom pařeništi 3 rostliny a měl jsem 4 zralé 3 kilové plody ...jenže se mi stalo že v průběhu roku se mi pařeniště zaplavilo vodou a uhnívaly kořeny..než jsem udělal drenáž, tak se to melounům nezdálo...nakonec to alespon trochu dohnaly. Před sklizní je drtila nějaká plísen na listech ..prý je to běžná záležitost. Letos mám melouny ve 2 pařeništích. Crimson Sweet a Lajka ...rozdíl v růstu je značný ..Lajka je 2x větší a minimálně 2x lépe plodí ...zatím největší plody mají cca 1,5kg ...jen nevím jestli to dělá to šílené vedro nebo už nastupuje plíseň...ale nějak začínají žloutnou a flekatět listy ...tak snad nějaké plody budou :-) Dnes jsem stříkal okurky a račata Acrobatem proti plísním, tak jsem vzal i melouny :-)
http://www.foto-tapety.cz

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2593
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 26 črc 2015 19:54

Hokaido
25545
Tohle bude patizón /ta kulička je mladý Hokaido - plazí se jako had/
25546

skWor
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod skWor » 26 črc 2015 19:58

Krásné. Zrovna se chci zeptat na dýni hokkaido. Zaštipujete výhonky, nebo necháváte rostlinu růst co je jí libo? Někde jsem četl, že se má zaštipovat, ale když vidím jak dýně roste, tak nevím zda to má smysl. 5 výhonů zaštípnu a 50 jich nasadí.

Zpět na „Ostatní“