Přez snahu - stále opadávají květy

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490
Obrázky: 0

Re: Přez snahu - stále opadávají květy

Příspěvekod MartinS » 29 črc 2015 21:21

A je lepsi kristalon zdrave rajce a paprika a nebo ten Bio Bloom? Mam oboji a zda se mi ze kvety by mohly nejake uz zustat. Na jednom Haba uz konecne tri male plody. Sice je to bida ale prvni vlastovka :-)

O vikendu asi zase lehce prihnojim a tedy do ceho mam jit? Planuji jim dat zase bio bloom + top max.

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 29 črc 2015 21:35

Já osobne by jsem pouzil ten Biobizz. Já ted pouzivam domaci kvasene slepicince a pridavam top-max.... Bloom mam taky, ale radsi ted davam ty slepicince... zda se mi ze po nich vzdy oziji ☺
http://www.foto-tapety.cz

Kufor
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Kufor » 29 črc 2015 21:47

lobo píše:
Kufor píše:Tiez mi celkom dost opadavaju kvety, hlavne na Cheiro Roxa a Fatalii Yellow. Z tychto dvoch odrod mam po 2 rastlinky, ani na jednej nie je zatial ziadna papricka :( V mensej miere opadava aj Habanero Red, z neho mam tiez 2 rastlinky a na kazdej je aspon zopar papriciek.

Naproti tomu, Annuumkam kvety nepadali a aj paprik je na nich celkom dost, konkretne Thanksgiving a Chinese Multi-color.

Hnojim kazde 2 tyzdne Hostickymi slepicincami, N-P-K = 5 - 10 - 5. Tiez velke sklamanie, prave na Cheiro som bol zvedavy snad najviac, ale asi ho ani neochutnam :(

Na udržení květů je potřeba více draslíku než fosforu. Nejsem zastáncem krystalických hnojiv ale v tomto čase kdy sezona graduje a květy stále opadávají doporučuji použít hnojivo Kristalon zdravé rajče a paprika kde je draslík významě zastoupen. :tiphat:
Vdaka za reakciu, prave Kristalon Zdrave rajce a paprika som este vcera objednal, zajtra by mal byt doma. Tak snad sa zadari a snad nie je este neskoro... Dam vediet, ako som dopadol :)

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 29 črc 2015 21:57

Osobně jsem ze začátku sezony dával jen Biobloom ale řekl bych ze ten bude spis pro travnikare, protože obsahuje vice fosforu než drasliku. Takže jsem začal dávat jednou za 14 dni Kristalon zdrave rajce a paprika a prokladam to Topmaxem a řekl bych ze je to bomba. Spousty plodu jsou opravdu giganticke což by mel zpusobovat prave Topmax. :tiphat:

Ernest
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod Ernest » 29 črc 2015 22:13

Ty jo nevim ... dost lidi se tech krystalickejch veci strani ... nicmene BioBloom (ac vyrobce primo neuvadi) podle internetu NPK 2-7-4 pripadne 2-6-3,5 ...tim se asi neda nic extra skazit a pry se tim "BIO" kytka neda ani moc snadno spalit - jestli to je pravda si jistej fakt nejsem

TopMax je stimulator ... a nema velky mnozstvi zivin, ten to nenapravi .. ale zase ho je mozny pouzit i s ostatnim hnojenim, aniz by to clovek nejak zkazil ... takze i s kristalonem

Oproti tomu Kristalon ma NPK 7,5-12-36 ... a zvlast pak horcik a vapnik pro stavbu rostliny i plodu a zlepseni PH pudy ...

v mem pripade si myslim ze Kristalon byla lepsi volba ... skoro mesic se nedarilo udrzet jediny kvet a ta pecka drasliku a fosforu zda se - ťuk ťuk ťuk - zabrala. Predchozi Hosticke hnojivo s Guanem (luxusni slepicinec? :-) na to nestacilo...
Takze pokud se citis na radikalnejsi krok ... Bio bych nechal na dohnojovani az budou nejake plody :-)
(jestli to pomuze, zacinal sem s obyc zahradnickym substratem...myslim, ze tam byla i ta nedostatecnost)

lobo
Stálý člen

Příspěvekod lobo » 29 črc 2015 22:16

Spravne Top Max je jen doplněk ale velice uciny. Jak říkám giganticke plody :tiphat:

Ernest
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod Ernest » 29 črc 2015 22:41

Lobo ... s tim TopMaxem si me dost navnadil... az se plody chytej, rad bych neco takoveho zkusil ... zejmena kdyz tu padaj takova slova jako "Giganticke" :foods: ..... pripomina mi to "Gargantuovske mnozstvi jedu" (kill bill)

vim ze frcej ted mezi pestiteli substraty s mykorhizou - symbiotickym podhoubim .... co by na to asi papricka rekla? :-)

EDIT: v rychlosti jsem si nasel ... ze by paprice mel chutnat Symbivit ...ale neni to jako hnojivo, podhoubi musi vyrust
Naposledy upravil 1 dne Ernest; celkem upraveno 29x.

lobo
Stálý člen

Příspěvekod lobo » 29 črc 2015 22:47

Symbivit samozřejmě při presazovani dostali všechny holky ;-)
Jinak ja teď TopMax davam asi tri týdny do každé zalivky a už budu mít Litr fuc takže objednam další :tiphat:

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“