Přez snahu - stále opadávají květy

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Ernest
Stálý člen
Reputace: 10
Obrázky: 0

Re: Přez snahu - stále opadávají květy

Příspěvekod Ernest » 25 črc 2015 01:55

Procetl jsem celou tu tvou anabazi s brzkou setbou - dost dobrej kousek :thumbup: A ten prizpevek v zadu ... o stovce shozenych kvetu!

Skoro premyslim, jestli obetovat fazole - kde dorusta par lusku, aby bylo opet co zasadit (dalmatin) ... stejne nedavno behem nepritomnosti vedrem skoro pochcipali ..
Ziskal bych tim druhy 40L kvetinac a jednu potvoru ze tri bych tam mohl presunout .... jestli by se mi ji teda podarilo rozplest z korenu tech dvou dalsich ... je zde nejaky odbornik na oddeleni siamskych paprik?

Ale po prohlednuti tve zahrady, skleniku, mista vedle kulny, mista pod tujema, balkonu ... a te zvlastni skrine, kde se to rodilo :-) sem objevil, ze mam asi lehce deficit ... pred balkonem je sice travnik, ale pet pater dole a okupuje ho skupinka zajicu, bydlicich v keri ... obcas nejaky potulny jezek ci kuna ... jezevciky nepocitaje .... proste obvykla fauna "jižňáku"

kam bych ja ty potvory tak umistil dal? :-D nevim jestli nemam premyslet o vynalezu online pripojeneho smart-o-matic skleniku ... ktery budu moc umistit v jiznych cechach ...

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 25 črc 2015 07:47

Krásná esej :-D
Moje rada, fazole sklid a ty siamsky umisti so toho 40l to by jim melo stacit, pokud jsem pochopil spravne ze mas chilli sazene po dvou

Ernest
Stálý člen

Příspěvekod Ernest » 26 črc 2015 02:06

Po trech :-D ... byly takove skladne ... kdyz sem si je prinesl...

a to presazeni mi dost vrta hlavou ... preci jen mi par listku od spodu ted shodili (do nedavana ani jeden) ....mozna uz se hlasej o vice mista
uvidim co udela hnojeni ... a kdyztak proste pujdou od sebe

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490

Příspěvekod MartinS » 26 črc 2015 09:28

Maximalne pretrhas par korenu, rostlinka to prezije bez problemu.
Ja jsem vcera presadil Penis pepper z 5l do 10l a jsem zvedavej jestli opadavani prestane. Taky jsem zalil tim aktivnim vapnikem.
Pri presazovani byly koreny az dolu poradne prorostle. Taky jsem presadil Carolinu a jeste Barbere co ma 12 plodu, tak snad s tim nebude mit problem.
Momentalne uz se na balkon prestavam vejit :-D

Ernest
Stálý člen

Příspěvekod Ernest » 26 črc 2015 21:49

Tak dej vedet jaky mas dojem z toho vapniku .... paradoxne se to tady resi asi na peti frontach najednou :-)
Ja jsem nakonec jeste trosku zmenil tu zalivku ... a dal sem kaktusak s fosforem a draslik ze Zdrave Papriky Kristalonu dohromady ... uz to tam je dva dny a dneska sem nasel jen jeden padly kvet ... a to jeste si nejsem jisty, jestli byl opravdu z dneska .... takze zatim dobre

k vapniku se dostanu nejdrive pristi tyden (kvuli fosforu) ... a ac nemam plody, ktere bych chranil, mel sem z pocatku trosku zeleneho mechu na te lehce prelivane hline ... takze PH nebude asi taky uplne tip top

fazole uz jen cekaji na vykonani rozsudku ... ;-) mozna jim z milosti privezu z chalupy jiny kvetinac

Kufor
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Kufor » 28 črc 2015 19:44

Tiez mi celkom dost opadavaju kvety, hlavne na Cheiro Roxa a Fatalii Yellow. Z tychto dvoch odrod mam po 2 rastlinky, ani na jednej nie je zatial ziadna papricka :( V mensej miere opadava aj Habanero Red, z neho mam tiez 2 rastlinky a na kazdej je aspon zopar papriciek.

Naproti tomu, Annuumkam kvety nepadali a aj paprik je na nich celkom dost, konkretne Thanksgiving a Chinese Multi-color.

Hnojim kazde 2 tyzdne Hostickymi slepicincami, N-P-K = 5 - 10 - 5. Tiez velke sklamanie, prave na Cheiro som bol zvedavy snad najviac, ale asi ho ani neochutnam :(

Ernest
Stálý člen

Příspěvekod Ernest » 29 črc 2015 14:36

Informaci je na internetu mnoho ... ale - a nechci to zakriknout - zda se, ze sem tema zakladnima radama opadani kvetu zastavil ....

rekl bych, ze velky vliv muze mit opravdu spatna zalivka a nedostatek drasliku..... a rozhodně jak tu říkali pánové TRPĚLIVOST :hot:
Mozna celou vec zhorsuje i nedobre PH, ktere jen prohloubi problemy ... ale PH jsem neupravoval a ted se mi pocet opadanych kvetu snizil na pouhe dva za poslednich pet dnu.

Zbytek kvetu dokonce zacal produktovat viditelne pil, ktery se sem pro jistotu - mam vitr na balkone dost slusny - roznesl po kvetech steteckem :-)

Nicmene udelal jsem par snimku ... a mozna, mozna, ... budou i dobre zpravy :-)

Myslím si, že tady už ovadají okvětní lístky a vevnitř se opravdu formuje paprika .... prolomili jsme prokleti?
Obrázek

Rostlina, která byla maličká, nizoučká s tunou hustých lístků se před třemi týdny zbláznila a je z ní teď královna truhlíku ....
Obrázek

Takže výsledkem je prales tří rostlin ... od posledně se taky rozrostl...
Obrázek

A nakonec ... nějaké chybky se taky stávají ... asi tři lístky to schytali ... možná trošku přepáleno hnojivem, ale i mšice z dřívějška a ostré slunko
Obrázek

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 29 črc 2015 19:23

Kufor píše:Tiez mi celkom dost opadavaju kvety, hlavne na Cheiro Roxa a Fatalii Yellow. Z tychto dvoch odrod mam po 2 rastlinky, ani na jednej nie je zatial ziadna papricka :( V mensej miere opadava aj Habanero Red, z neho mam tiez 2 rastlinky a na kazdej je aspon zopar papriciek.

Naproti tomu, Annuumkam kvety nepadali a aj paprik je na nich celkom dost, konkretne Thanksgiving a Chinese Multi-color.

Hnojim kazde 2 tyzdne Hostickymi slepicincami, N-P-K = 5 - 10 - 5. Tiez velke sklamanie, prave na Cheiro som bol zvedavy snad najviac, ale asi ho ani neochutnam :(

Na udržení květů je potřeba více draslíku než fosforu. Nejsem zastáncem krystalických hnojiv ale v tomto čase kdy sezona graduje a květy stále opadávají doporučuji použít hnojivo Kristalon zdravé rajče a paprika kde je draslík významě zastoupen. :tiphat:

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“