Martinuv balkon 2015 - druha sezona

Naše chilli papričky v roce 2015
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4536
Obrázky: 0

Re: Martinuv balkon 2015 - druha sezona

Příspěvekod MartinS » 21 črc 2015 11:29

Tak zatim u me temer zadna zmena. Akorat jsem si vsiml ze u maleho Haba Bonda se zacal drzet jeden plod.
Zrovna u toho haba co je nejmene rozrostle.

Jinak Cheiro roxa jen 6 plodu na dvouch kytkach, Barbere asi 12plodu, Penis 5 plodu na dvouch dohromady a asi 4 Aji.

Jinak vse porad pada. Zalevam jednou za 2-4 dny podle toho jak jsou vedra. A jednou nebo 1-2x tydne dostavaji kytky Bloom a Topmax 4ml/1l od obojiho.

UZ nejak fakt nevim co vice bych pro to mel delat. Treba rostlinky cekaji az budou vice rozrostle, tezko rict.
Mozna je to jeste z toho prehnojeni pred par mesici.

Mozna jim nesvedci kdyz dostanou sodu od slunicka jak jsou na Jiznim balkone.

Mam zalevat jiz jen vodou a zkusit to treba jen s top maxem tj bez hnojiva uplne?

IgoVlk
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod IgoVlk » 21 črc 2015 12:33

Hele taky to nemám teď ideální - třeba Rocoto už víceméně odkvétá a plod žádný a TSBT je na tom podobně. Zbytek plody sice má, ale nové nenasazuje = hodně květů mi odpadává.

Trápí mě však jiná věc - připadá mi, že posledních 14 dnů shazují víc listů, než by bylo zdrávo (skoro každý den jeden). Snažím se omezit zálivku, ale v těhle parnech to jde těžko. Když i na konci dne vidím, že kytky jsou celé popadlé a smutné, tak jim aspoň trošku vody dopřeju.

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 21 črc 2015 12:34

Napadlo me. V tomhle horku zkus zalevat denne, treba i mensi davky.

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 26 črc 2015 09:50

Tak vcera jsem udelal snad jiz posledni 3 presazeni a to Carolina Reaper, Penis Pepper Orange a Barbere Coffee Brown z 5l do 10l.
Tady fotka celeho balkonu sirokacem.
25671

Taky jsem do zeminy zapravil ke kazde rostline 2-3 lzice Vapniteho dolomitu a zalil aktivnim vapnikem(druha slozka Kristalonu zdrave rajce a paprika)
Ten dolomit je spise pro dlouhodobejsi pusobeni a postupne zvyseni Ph.

Penis pepper u mamky dela cest svemu jmenu:
https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Aji kvet:
https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Prvni skoro zrala Cheiro Roxa

Ted papricky necham chvili v klidu a budu zalejvat jen vodou a uvidime.
Taky jsem byl donucen k vetsine paprickam dat bambusove tycky. Ty poryvy vetru vcera byly extremni a hrozilo zlomeni papricek.
Naposledy upravil 2 dne MartinS; celkem upraveno 28x.

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4814

Příspěvekod Pedro » 26 črc 2015 11:00

Máš na balkoně také pěkný prales :-).
Roste ti to moc hezky...počkej aji (fotka květu je super)...plodí jako o život. Můžu říct, že po včerejší návštěvě zahrady bych to odhadl na rostlině aji pineapple na stovku květů a plodů a roste dál...za pár dní neskutečnej kus.
PPP u tvé matky je klasika :-)

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 27 črc 2015 11:25

Stejne to asi pristi rok vidim na to ze asi zase zaseju obycejnejsi okrasne druhy. Protoze ty superpalivky dostavaji asi cocku takto.
38°C bylo u nas ve stinu a na tom balkone muselo byt extremne protoze kompletne sesychaly i nektere kvety, ze byly na troud.
Takze i ty vykyvy pocasi asi nemusi byt uplne to prave orechove, kdyz jsou nektere pod sirym nebem.

Zase za 14 dnu jim dam ten aktivni vapnik a maximalne ted pridam do zalivky Top max, kde neni zadne hnojivo.
Prislo mi ze minule po pohnojeni Bio Bloomem, treba Habanero Chocolate vyrazne zkroutilo listy a udelaly se tam takove ty bublinky
A to ma to hnojivo pritom jen minimum dusiku.

Jinak jsem asi rostlinky privyknul a pravidelnejsi zalivku a davam ted jednou za 2-3dny. Uvidime pokud ted nebudou ty vedra, tak to zase trochu prodlouzim. Ale ten tyden uz se zalitim asi cekat nebudu i kdyz nebudou veset listy, tak je proste maximalne po 4 dnech zaleju.

Na tom Habaneru v tom velkem zlutem kyblu je jeden plod a dalsi se tvori. Nicmene tvar toho prvniho plodu vypada jak klasicke haba a ne jak jacques, tak jsem na to jeste zvedavej.

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 28 črc 2015 01:33

Jojo usychaly na troud, protože měly málo vody :-) (si je přeúsporoval)
To víš, je to horská rostlina původem, ta si dle mého na nějaký stínění nepotrpí, když má vláhu...
Ale můžete mi to vyvracet :-)

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 05 srp 2015 08:26

Tak vcera jsem se byl podivat na balkon a krome jednoho haba jacques, ktere zacalo plodit, jsem napocital asi 15 malinkatych plodu na tom nejvice rozvetvenym habaneru jacques. Takze to vypada nadejne.
Vypada to ze bude pokracovat v plozeni i Cheiro Roxa. Superpalivky zatim nic. Tsm, Karoliny i 7Pot zatim plod zadnej.
TSM jsem ale sazel az v Dubnu a prestoze je papricka vysoka a ma tlustej kmen, ma pomerne malo listu.
Je mozne ze problem je i v pripravenosti rostliny.

Zatim tedy hnojim Kristalonem zdrave rajce a paprika a obca pridam jeste topmax.

Uvidim jak dopadne cela sezona. Nicmene pristi rok zvolim asi mene narocne odrudy.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“