Tak zatim u me temer zadna zmena. Akorat jsem si vsiml ze u maleho Haba Bonda se zacal drzet jeden plod.
Zrovna u toho haba co je nejmene rozrostle.
Jinak Cheiro roxa jen 6 plodu na dvouch kytkach, Barbere asi 12plodu, Penis 5 plodu na dvouch dohromady a asi 4 Aji.
Jinak vse porad pada. Zalevam jednou za 2-4 dny podle toho jak jsou vedra. A jednou nebo 1-2x tydne dostavaji kytky Bloom a Topmax 4ml/1l od obojiho.
UZ nejak fakt nevim co vice bych pro to mel delat. Treba rostlinky cekaji az budou vice rozrostle, tezko rict.
Mozna je to jeste z toho prehnojeni pred par mesici.
Mozna jim nesvedci kdyz dostanou sodu od slunicka jak jsou na Jiznim balkone.
Mam zalevat jiz jen vodou a zkusit to treba jen s top maxem tj bez hnojiva uplne?
Martinuv balkon 2015 - druha sezona
Re: Martinuv balkon 2015 - druha sezona
Hele taky to nemám teď ideální - třeba Rocoto už víceméně odkvétá a plod žádný a TSBT je na tom podobně. Zbytek plody sice má, ale nové nenasazuje = hodně květů mi odpadává.
Trápí mě však jiná věc - připadá mi, že posledních 14 dnů shazují víc listů, než by bylo zdrávo (skoro každý den jeden). Snažím se omezit zálivku, ale v těhle parnech to jde těžko. Když i na konci dne vidím, že kytky jsou celé popadlé a smutné, tak jim aspoň trošku vody dopřeju.
Trápí mě však jiná věc - připadá mi, že posledních 14 dnů shazují víc listů, než by bylo zdrávo (skoro každý den jeden). Snažím se omezit zálivku, ale v těhle parnech to jde těžko. Když i na konci dne vidím, že kytky jsou celé popadlé a smutné, tak jim aspoň trošku vody dopřeju.
Napadlo me. V tomhle horku zkus zalevat denne, treba i mensi davky.
Tak vcera jsem udelal snad jiz posledni 3 presazeni a to Carolina Reaper, Penis Pepper Orange a Barbere Coffee Brown z 5l do 10l.
Tady fotka celeho balkonu sirokacem.

Taky jsem do zeminy zapravil ke kazde rostline 2-3 lzice Vapniteho dolomitu a zalil aktivnim vapnikem(druha slozka Kristalonu zdrave rajce a paprika)
Ten dolomit je spise pro dlouhodobejsi pusobeni a postupne zvyseni Ph.
Penis pepper u mamky dela cest svemu jmenu:
https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Aji kvet:
https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvni skoro zrala Cheiro Roxa
Ted papricky necham chvili v klidu a budu zalejvat jen vodou a uvidime.
Taky jsem byl donucen k vetsine paprickam dat bambusove tycky. Ty poryvy vetru vcera byly extremni a hrozilo zlomeni papricek.
Tady fotka celeho balkonu sirokacem.
Taky jsem do zeminy zapravil ke kazde rostline 2-3 lzice Vapniteho dolomitu a zalil aktivnim vapnikem(druha slozka Kristalonu zdrave rajce a paprika)
Ten dolomit je spise pro dlouhodobejsi pusobeni a postupne zvyseni Ph.
Penis pepper u mamky dela cest svemu jmenu:
Aji kvet:
Prvni skoro zrala Cheiro Roxa
Ted papricky necham chvili v klidu a budu zalejvat jen vodou a uvidime.
Taky jsem byl donucen k vetsine paprickam dat bambusove tycky. Ty poryvy vetru vcera byly extremni a hrozilo zlomeni papricek.
Naposledy upravil 2 dne MartinS; celkem upraveno 28x.
Máš na balkoně také pěkný prales
.
Roste ti to moc hezky...počkej aji (fotka květu je super)...plodí jako o život. Můžu říct, že po včerejší návštěvě zahrady bych to odhadl na rostlině aji pineapple na stovku květů a plodů a roste dál...za pár dní neskutečnej kus.
PPP u tvé matky je klasika

Roste ti to moc hezky...počkej aji (fotka květu je super)...plodí jako o život. Můžu říct, že po včerejší návštěvě zahrady bych to odhadl na rostlině aji pineapple na stovku květů a plodů a roste dál...za pár dní neskutečnej kus.
PPP u tvé matky je klasika

Stejne to asi pristi rok vidim na to ze asi zase zaseju obycejnejsi okrasne druhy. Protoze ty superpalivky dostavaji asi cocku takto.
38°C bylo u nas ve stinu a na tom balkone muselo byt extremne protoze kompletne sesychaly i nektere kvety, ze byly na troud.
Takze i ty vykyvy pocasi asi nemusi byt uplne to prave orechove, kdyz jsou nektere pod sirym nebem.
Zase za 14 dnu jim dam ten aktivni vapnik a maximalne ted pridam do zalivky Top max, kde neni zadne hnojivo.
Prislo mi ze minule po pohnojeni Bio Bloomem, treba Habanero Chocolate vyrazne zkroutilo listy a udelaly se tam takove ty bublinky
A to ma to hnojivo pritom jen minimum dusiku.
Jinak jsem asi rostlinky privyknul a pravidelnejsi zalivku a davam ted jednou za 2-3dny. Uvidime pokud ted nebudou ty vedra, tak to zase trochu prodlouzim. Ale ten tyden uz se zalitim asi cekat nebudu i kdyz nebudou veset listy, tak je proste maximalne po 4 dnech zaleju.
Na tom Habaneru v tom velkem zlutem kyblu je jeden plod a dalsi se tvori. Nicmene tvar toho prvniho plodu vypada jak klasicke haba a ne jak jacques, tak jsem na to jeste zvedavej.
38°C bylo u nas ve stinu a na tom balkone muselo byt extremne protoze kompletne sesychaly i nektere kvety, ze byly na troud.
Takze i ty vykyvy pocasi asi nemusi byt uplne to prave orechove, kdyz jsou nektere pod sirym nebem.
Zase za 14 dnu jim dam ten aktivni vapnik a maximalne ted pridam do zalivky Top max, kde neni zadne hnojivo.
Prislo mi ze minule po pohnojeni Bio Bloomem, treba Habanero Chocolate vyrazne zkroutilo listy a udelaly se tam takove ty bublinky
A to ma to hnojivo pritom jen minimum dusiku.
Jinak jsem asi rostlinky privyknul a pravidelnejsi zalivku a davam ted jednou za 2-3dny. Uvidime pokud ted nebudou ty vedra, tak to zase trochu prodlouzim. Ale ten tyden uz se zalitim asi cekat nebudu i kdyz nebudou veset listy, tak je proste maximalne po 4 dnech zaleju.
Na tom Habaneru v tom velkem zlutem kyblu je jeden plod a dalsi se tvori. Nicmene tvar toho prvniho plodu vypada jak klasicke haba a ne jak jacques, tak jsem na to jeste zvedavej.
Jojo usychaly na troud, protože měly málo vody
(si je přeúsporoval)
To víš, je to horská rostlina původem, ta si dle mého na nějaký stínění nepotrpí, když má vláhu...
Ale můžete mi to vyvracet

To víš, je to horská rostlina původem, ta si dle mého na nějaký stínění nepotrpí, když má vláhu...
Ale můžete mi to vyvracet

Tak vcera jsem se byl podivat na balkon a krome jednoho haba jacques, ktere zacalo plodit, jsem napocital asi 15 malinkatych plodu na tom nejvice rozvetvenym habaneru jacques. Takze to vypada nadejne.
Vypada to ze bude pokracovat v plozeni i Cheiro Roxa. Superpalivky zatim nic. Tsm, Karoliny i 7Pot zatim plod zadnej.
TSM jsem ale sazel az v Dubnu a prestoze je papricka vysoka a ma tlustej kmen, ma pomerne malo listu.
Je mozne ze problem je i v pripravenosti rostliny.
Zatim tedy hnojim Kristalonem zdrave rajce a paprika a obca pridam jeste topmax.
Uvidim jak dopadne cela sezona. Nicmene pristi rok zvolim asi mene narocne odrudy.
Vypada to ze bude pokracovat v plozeni i Cheiro Roxa. Superpalivky zatim nic. Tsm, Karoliny i 7Pot zatim plod zadnej.
TSM jsem ale sazel az v Dubnu a prestoze je papricka vysoka a ma tlustej kmen, ma pomerne malo listu.
Je mozne ze problem je i v pripravenosti rostliny.
Zatim tedy hnojim Kristalonem zdrave rajce a paprika a obca pridam jeste topmax.
Uvidim jak dopadne cela sezona. Nicmene pristi rok zvolim asi mene narocne odrudy.