Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?

Co pěstujete mimo chilli papriček
Holu
Moderátor
Reputace: 1027
Obrázky: 0

Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina

Příspěvekod Holu » 14 črc 2015 08:51

No vidíš to, ještě jahody jsem ve velkém sklidil. :-) Taky jím angrešt jen tak samotný, ono ho ani moc nemáme, tak asi proto.

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 14 črc 2015 21:20

to Holu: celer se mi celkem daří ....chce hodně vody a značně živin...minulý rok byla sklizeň dobrá...letos to také vypadá nadějně.

Petržel, pastinák a černý kořen rostou krásně. Ačokča a indické okurky začínají nahazovat plody. Zelí se začína balit. Kukuřice rostel jako splašená. Bylinky se celkem vedou i když jsem jich letos hromadu vyséval, tak nějaké přeci jen nevzešly. Fazole jdou krásně do květu. U kedluben jsem vždy četl že nepotřebují téměř hnojení...podle mé letošní zkušenosti to ale tolik neplatí. Měl jsem kedlubny na více záhonech, o různém stupni vyhnojení. Na vyhnojený záhonech jsem sklidil mega kedlubny a jinde menší podle živin. Jen ta Rebarbora je nějaká zaprclá ...mám jí druhým rokem a je silně neduživá :-(
No ale dá to celkem fušku to celé ukočírovat :-)

PS: jo a mimo jiných dýní, letos zkouším obří dýni...budu ji řádně zásobovat hnojivem, tak jsem zvědavý na výsledek...třeba se povede řádný kousek :thumbup:
http://www.foto-tapety.cz

Holu
Moderátor

Příspěvekod Holu » 14 črc 2015 21:31

Ty toho máš Maxi. :-) Mně ačokča taky jede jak vzteklá, tipnu si, že už má 2 metry do výšky a teprve teď mi taky začíná nahazovat plody.

Bohužel mně ten celer sice jde do výšky, ale bulvu netvoří žádnou a nevím, co mu chybí.

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 14 črc 2015 21:40

Holu píše:Ty toho máš Maxi. :-) Mně ačokča taky jede jak vzteklá, tipnu si, že už má 2 metry do výšky a teprve teď mi taky začíná nahazovat plody.

Bohužel mně ten celer sice jde do výšky, ale bulvu netvoří žádnou a nevím, co mu chybí.
Jo jo, s Ačokčou jsem na tom stejně ...nahazuje malé plody. Celer má zatím malé bulvy, ten hlavní růst teprve přijde. Co vím, tak je dobré celer, mimo jiných bio hnojiv, přihnojit sem tam Kritalonem start ...očividně mu to svědčí, jako květáku.

Holu
Moderátor

Příspěvekod Holu » 14 črc 2015 21:45

Zkusím ten Kristalon. Díky :tiphat:

OMO
Stálý člen
Reputace: 3123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 21 črc 2015 11:24

Letos mám premiérově dva lilky, jsou venku na záhonu, plné slunce. Roste to i v jílu. Plodí pouze jeden, druhý zatím jen kvete.

25470

25469
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 21 črc 2015 20:57

Lilky jsem měl minulý rok 3 ve foliáku a nějaký ten plod udělaly. Letos mám 2 na záhoně a jeden ve foliáku (ten je 2x větší než na záhoně), ale zatím všechny jen kvetou. Na to že to máš venku, tak paráda ... jaká jsi nadmořská výška?

PS: už to vidím :-) njn, tam je tepleji :-)

OMO
Stálý člen
Reputace: 3123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 23 črc 2015 10:59

Tak druhý lilek nahodil 3 malé plody a jde do trháku. Tady v UH skoro vůbec neprší a už 3 týdný jsou brutální horka. Ale kupodivu lilek si chrochtá. Horší je to se zaléváním. Včera jsem šmikl první kus a dnes šel do trouby: rozmarýn, česnek, oliv. olej, sůl a pepř.

25508

25509
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Zpět na „Ostatní“