Už se holky klubou ...
-
- Nový člen
- Reputace: 5
- Obrázky: 0
Re: Už se holky klubou ...
Zdar, tak sleduju, jak se vám to krásně klube, někdo píše i po týdnu, gratuluji, ale u mě zatím nic. Před 17ti dny jsem zasel TSM do v troubě propečeného zvlhčeného substrátu, udržuji vlhkost a je stále mrtvo. Mám propadat panice a rychle objednávat další semínka nebo čekat ještě týden, dva, tři? Přiznávám, že teplotu 27* doma nezvládnu, z prkýnka na topení by to sejmul pes a uvařit se taky nechceme. V bytě mám 22-23, dal jsem to nahoru na skříň, kde bude snad trošku víc. Díky za každou radu.
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Při této teplotě se prostě musí počítat s delším klíčením.....a doufat že vůbec vylezou ... já chinesky klíčím při 28-30°C a většina vyleze po 6-10 dnech ...některé si i tak dávají na čas a vylezou třeba i po 20 dnech.
http://www.foto-tapety.cz
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
I po 20 dnech při 28-30°? Tak to ještě počkám... Mám v pokoji počítám kolem 26°C.
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Já měl JIFFY se semínky v minipařníku na topení a až když teplota přesáhla 40°C, dával jsem pod minipařník prkýnko, ale i tak teplota byla nad 25°C.
Známý se vrátil z Bornea a říkal a teď budu citovat: "V pralese je vedro a vlhko na chcípnutí, za den jsem oddělal troje boty." Proto bych se vyšších teplot nebál.
Známý se vrátil z Bornea a říkal a teď budu citovat: "V pralese je vedro a vlhko na chcípnutí, za den jsem oddělal troje boty." Proto bych se vyšších teplot nebál.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
A v čem v tom pralese chodil? V žabkách? 

zasadil jsem 2 semínka TSM do dvou jiffů, po týdnu vyklíčila první a za pár dní po ní (celkově asi 10) ta druhá...teplota přes den cca 25 a v noci kolem 20, vlhkost 80%...
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Měl normální kožený kotníkový boty. Za několik hodin byly prý úplně mokrý a zapařený. Přes noc je sušil a druhý den znovu. Stejně ten výstup nedal a za 3 dny to zabalil. Žabky nebo croocsy by asi fakt byly lepší. -:)Colostomizer píše:A v čem v tom pralese chodil? V žabkách?