Už se holky klubou ...
- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
Re: Už se holky klubou ...
rostlinka přijímá světlo i stonkem měl jsem z klíčku utržené lístky a ležel, po pár hodinách pod zářivkou se narovnal podle mě stačí že leze klíček a můžeš svítit
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
Scoville heat unit píše:Nebo je třeba dát rostlinku na světlo, jakmile se vzpřímí a má děložní lístky? Help pls.!
Takhle bych si to myslel. To bych řekl, že je nejzazší termín.
Já mám sazenice přikryté v kelímku do přesunu na stanoviště...naše kočky by je zrušili, takže není jiná možnost...a kytkám to nijak nevadí...jen jsem do těch "vrchních krytů" udělal díry, aby se to tak nepařilo.Scoville heat unit píše:Díkas za radu Vám všem!![]()
Někde jsem vyčetl na fóru, že rostlinky se mají dávat na světlo z miniskleníku až po objevení prvního páru pravých lístků. Tato informace je zřejmě podle Vašich reakcí neaktuální. Jsem z toho trochu zmaten.![]()
Znamená to tedy, že budoucí rostlinky musí na světlo hned po objevení se klíčku? I když třeba je rostlinka ohnutá a má děložní listky ještě zapíchnuté ve zbytku semínka v zemi? Nebo je třeba dát rostlinku na světlo, jakmile se vzpřímí a má děložní lístky? Help pls.!
- Berry161
- Stálý člen
zkoušel jsi použít kůru citrusů proti kočkám ?? údajně by to měli nesnášet když ji jakoby zlomíš vystříkne z ní drobná olejnatá sprška zkus to tím postříkat popřípadě ve zverimexech mají nějaké spreje
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Dík za rady. Pod zářivku jsem přesunul všechny JIFFY, kde byly už 2 rostlinky, 1 rostlinka + 1 klíček či 2 klíčky.
Co s JIFFama, kde je jen jedna rostlinka nebo jeden klíček a druhé semínko zatím nejeví známky života? Nechat v minipařníku nebo dát pod světlo? Včil mudruj...

Co s JIFFama, kde je jen jedna rostlinka nebo jeden klíček a druhé semínko zatím nejeví známky života? Nechat v minipařníku nebo dát pod světlo? Včil mudruj...
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Rozhodně pod světlo ...
Aspoň víš, proč budeš příští rok dávat jenom jedno semínko do jedné tablety
Aspoň víš, proč budeš příští rok dávat jenom jedno semínko do jedné tablety

Nefuguje - ani sprej ani kůry.....jsou to mrchyBerry161 píše:zkoušel jsi použít kůru citrusů proti kočkám ?? údajně by to měli nesnášet když ji jakoby zlomíš vystříkne z ní drobná olejnatá sprška zkus to tím postříkat popřípadě ve zverimexech mají nějaké spreje

- Berry161
- Stálý člen
tak železa a oka na králíky no
DD