Už se holky klubou ...

Ptejte se vše kolem semen a sazenic
Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113
Obrázky: 0

Re: Už se holky klubou ...

Příspěvekod Scoville heat unit » 22 úno 2015 23:27

2 Dr.Pedr: Dost hezký!!! To jsou ty kapie sazené na začátku ledna? Nebo něco jiného pálivějšího? S jakým datem výsevu?

Já jsem vysel před 3 týdny a docela jsem spokojen:

21782

Brzo asi holky půjdou do kelímků. V posledních pár dnech se objevilo ještě několik opozdilců.

Dnes jsem zasel annuuiky (Takanotsume + Thai red) a dosel ty, co nevzešly, tedy hlavně Rocoto, které se mi zatím vůbec nedaří.

21783

Nechal jsem je před výsevem máchat v roztoku lignohumátu alespoň 24h a budu je denně zavlažovat vodou s lignohumátem. Uvidíme!

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 25 úno 2015 09:17

To DR.Pedr :

Co to je za prpičky na té fotce kde jsou už plody ?? :angry1:

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 25 úno 2015 09:44

lobo píše:To DR.Pedr :

Co to je za prpičky na té fotce kde jsou už plody ?? :angry1:
čuus...na jedné je Haba a na druhé TMS..teda alespoň doufám...(možná je to naopak) ...páč jsem si při zazimování a přesazování neoznačil co je co...áááále to neva... až dorostou tak to zjistím ... :tiphat:

Jacopo.F.
Stálý člen
Reputace: 698

Příspěvekod Jacopo.F. » 25 úno 2015 09:52

Scoville heat unit píše: 21782

To je přímo k nakusnutí... :-) :angry1:
Scoville heat unit píše: hlavně Rocoto, které se mi zatím vůbec nedaří.
Nechal jsem je před výsevem máchat v roztoku lignohumátu alespoň 24h a budu je denně zavlažovat vodou s lignohumátem. Uvidíme!
Odkud máš semínka toho Rocota? Já s nimi problém neměl, vyklíčilo v prvním výsevu 9 z 11 (semínka z Dubňan, chilli-seminka.cz) a daří se jim a z druhého výsevu od jiného dodavatele 8 z 10 (semínka ze seminka-chilli.cz) - ty rostou poněkud váhavěji, ale to přičítám jinému substrátu.
Ten Lignohumát asi pořídím taky.

Dr.Pedr
Stálý člen

Příspěvekod Dr.Pedr » 25 úno 2015 13:05

Jacopo.F. píše:
Scoville heat unit píše: 21782

To je přímo k nakusnutí... :-) :angry1:
Scoville heat unit píše: hlavně Rocoto, které se mi zatím vůbec nedaří.
Odkud máš semínka toho Rocota? Já s nimi problém neměl, vyklíčilo v prvním výsevu 9 z 11 (semínka z Dubňan, chilli-seminka.cz) a daří se jim a z druhého výsevu od jiného dodavatele 8 z 10 (semínka ze seminka-chilli.cz) - ty rostou poněkud váhavěji, ale to přičítám jinému substrátu.
Ten Lignohumát asi pořídím taky.
Tady (jestli mohu) odpovím za Skovilleho...posílal jsem mu ,,vzorek,, sušených celých plodů Rocoto-Manzano ze své úrody ..čistě pro labužnický (gastronomický) zážitek (NE jako genet.materiál )...jak jsem zmínil ,sušil jsem celé plody včt.semen ...sušení bylo pozvolné a poměrně časově náročné...Kolega Skovill učinil pokus a semínka ze sušených plodů vypreparoval a vysel...metoda ,,pokus a omyl,, ...toliko na vysvětlenou :tiphat:

Ps .Otázkou zůstává jestli semínka Rocota dlouhá doba sušení (v sušičce cca 40- 50 C) nezničila... :respect:

Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113

Příspěvekod Scoville heat unit » 25 úno 2015 18:33

Labužnický zážitek byl obrovský! Rocota chutnaly jako jemně pálivé uzené chipsy. Ideální jako zákusek spolu se sýrem k dobrému vínu. :foods:
Není tedy divu, že jsem vypreparoval pár semínek. Myslím, že se na nich sušička podepsala. Je tam však ještě druhá várka a kdyby ani to nevyšlo, strejda koupil 30 semínek.

to Dr. Pedr: Doufám, že nevadí, že Ti vykrádám genetický materiál? Squash Jamaican Yellow jsou výborné do studeného ďábelského salátu, TMS do extra pálivých jídel a SB mi sedí do zelňačky.

Dr.Pedr
Stálý člen

Příspěvekod Dr.Pedr » 25 úno 2015 18:39

Scoville heat unit píše:Labužnický zážitek byl obrovský! Rocota chutnaly jako jemně pálivé uzené chipsy. Ideální jako zákusek spolu se sýrem k dobrému vínu. :foods:
Není tedy divu, že jsem vypreparoval pár semínek. Myslím, že se na nich sušička podepsala. Je tam však ještě druhá várka a kdyby ani to nevyšlo, strejda koupil 30 semínek.

to Dr. Pedr: Doufám, že nevadí, že Ti vykrádám genetický materiál? Squash Jamaican Yellow jsou výborné do studeného ďábelského salátu, TMS do extra pálivých jídel a SB mi sedí do zelňačky.
:thumbup: nevadí...

PS: kolega se vrátil z dovolené (mrzák byl tam celý měsíc !!!) z Malaysie .. přivezl mi darem právě ten nefalšovaný genet.material chilli paprik...budu vědecky bádat...neboj... rozdělím se o vědomosti .... :firy: :firy: :thumbup:
Naposledy upravil 2 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 9x.

Dr.Pedr
Stálý člen

Další potěr ....2015 / 3

Příspěvekod Dr.Pedr » 09 bře 2015 09:20

Sladká paprika MIX
22073
:chilli11:
22074
Manzano Rocoto
22075
Sladká Baby paprika
22076
Kápie Maďar Gigant
22077
22078

Letos je to poslední paprikový potěr...začínám s rajčaty...Tornádo F1 (cca 100 ks) Bejbino F1 (cca 30 ks) a Hruška F1
(cca20 ks)....až vylezou ven...půjdou pod světlo...a do líhně půjde předpěst okurek nakládaček.. Charlotte F1,Bohdana F1 a Dafne F1....no a potom ...konečně foliák a zahrada !!!! ...hrách , ředkvičky , brambory,koření...
:tiphat:

Zpět na „Otázky ohledně setí a sazenic“