Jacopo.F. píše:
Scoville heat unit píše:
hlavně Rocoto, které se mi zatím vůbec nedaří.
Nechal jsem je před výsevem máchat v roztoku lignohumátu alespoň 24h a budu je denně zavlažovat vodou s lignohumátem. Uvidíme!
Odkud máš semínka toho Rocota? Já s nimi problém neměl, vyklíčilo v prvním výsevu 9 z 11 (semínka z Dubňan, chilli-seminka.cz) a daří se jim a z druhého výsevu od jiného dodavatele 8 z 10 (semínka ze seminka-chilli.cz) - ty rostou poněkud váhavěji, ale to přičítám jinému substrátu.
Ten Lignohumát asi pořídím taky.
Tady (jestli mohu) odpovím za Skovilleho...posílal jsem mu ,,vzorek,, sušených celých plodů Rocoto-Manzano ze své úrody ..
čistě pro labužnický (gastronomický) zážitek (
NE jako genet.materiál )...jak jsem zmínil ,sušil jsem celé plody včt.semen ...
sušení bylo pozvolné a poměrně časově náročné...Kolega Skovill učinil pokus a semínka ze sušených plodů vypreparoval a vysel...metoda ,,pokus a omyl,, ...toliko na vysvětlenou
Ps .Otázkou zůstává jestli semínka Rocota dlouhá doba sušení (v sušičce cca 40- 50 C) nezničila...
