Už se holky klubou ...

Ptejte se vše kolem semen a sazenic
Pedro
Stálý člen
Reputace: 4819
Obrázky: 0

Re: Už se holky klubou ...

Příspěvekod Pedro » 01 úno 2015 20:21

Dr.Pedr píše:
Jacopo.F. píše:Hm hm, tak kokosové vlákno, hleďme hleďme. Z toho mám tuším nějaké spodní prádlo. A teď do květináče. Zajímavé. Na co na všechno je ten kokos dobrý. :-) Ale vážně, dík za tip, půjdu se po tom poohlédnout, bo počítám do týdne - dvou (možná tří) budu muset přesazovat. (Nebo se pletu? )
JJ SOSEJ .... http://www.srovnanicen.cz/q/kokosov%C3% ... tr%C3%A1t/" onclick="window.open(this.href);return false;

PS: Komix na dobrou noc... http://www.ulozto.cz/xSsSqMug/dracula-2014-cz-avi" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky doktore za film, který si dám před spaním

Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113

Příspěvekod Scoville heat unit » 11 úno 2015 01:10

Dnes je to 10. den od výsevu. Do JIFFů jsem dal po 2 semínkách stejného druhu, 6 JIFFů od stejného druhu. Výsev v této fázi je 5 druhů (Rocoto Manzano Red, Squash Jamaican Yellow, Habanero Red Savina, Habanero Chocolate, Trinidad 7 Pot Jonah Orange). Celkově vyseto 60 semínek (5 x 12) do 30 JIFFů. Pořídil jsem si docela šik miniskleník a umístil ho na topení na prkýnko. Teplota je 30°C a výše.

21484

7. den od výsevu se začaly objevovat první klííčky.

21487

Dnes 10. den už to pěkně jede. Venku je asi polovina rostlinek.

21489

Pro srovnání - Trinidad 7 Pot Jonah Orange

21490

Habanero Chocolate

21491

Habanero Red

21492

Squash Jamaican Yellow

21493

A spící Rocoto Manzano Red

21494

Nemáte někdo potuchy, proč za stejných podmínek Rocoto nejeví žádné známky života? :dunno:

Zbytky semínek jsem odstranil z rostlinek po důkladném provlhčení pinzetou. Šlo to docela dobře.

Nechám rostlinky užívat si mikroklima v miniskleníku a jakmile se objeví první pravé lístky, půjdou z tepla na světlo. :thumbup:

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 11 úno 2015 01:56

U rocot je všechno na dlouhý lokte :) Tvrdí se, že mohou klíčit až 4 týdny, takže buď trpělivý a dej jim dost času. Mně většina vylezla do 10 dnů, ale moc záleží na místních podmínkách.

Roste Ti to moc pěkně :tiphat:

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

vavy.p
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 11 úno 2015 05:50

Mé první rocota vylezli po 6 týdnech a ty co jsem do Sázava Bo už jsem to vzdává, tak vyběhli do týdne.

Jacopo.F.
Stálý člen
Reputace: 698

Příspěvekod Jacopo.F. » 11 úno 2015 09:10

Scoville heat unit píše: Nechám rostlinky užívat si mikroklima v miniskleníku a jakmile se objeví první pravé lístky, půjdou z tepla na světlo. :thumbup:
To se tak má?? Já myslel že jak jsou venku, tak hned potřebujou světlo. Co mi čtyři vylezly teď o víkendu, když jsem byl tři dny mimo a nedal je tak na světlo, tak se chuděry táhly za světlem jak nitě a nemohly nic najít. Pravé lístky se mi u předchozího výsevu objevily asi až za 10-14 dní od vylezení ven, to kdybych čekal tak dlouho, tak by to uhynulo, nebo se pletu???

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 11 úno 2015 09:19

Jacopo.F. píše:
Scoville heat unit píše: Nechám rostlinky užívat si mikroklima v miniskleníku a jakmile se objeví první pravé lístky, půjdou z tepla na světlo. :thumbup:
To se tak má?? Já myslel že jak jsou venku, tak hned potřebujou světlo. Co mi čtyři vylezly teď o víkendu, když jsem byl tři dny mimo a nedal je tak na světlo, tak se chuděry táhly za světlem jak nitě a nemohly nic najít. Pravé lístky se mi u předchozího výsevu objevily asi až za 10-14 dní od vylezení ven, to kdybych čekal tak dlouho, tak by to uhynulo, nebo se pletu???
Moc bych je tam užívat mikroklima nenechával, pač by to taky mohl být jejich poslední adrenalinový zážitek. Kromě tepla a nedostatku světla hrozí i příliš vysoká vlhkost vzduchu a v této kombinaci to je pro vyklíčené rostlinky první krok k odchodu do věčných lovišť :)

Po vyklíčení hned ven ze skleníčku, snížit teplotu a nepřelívat ...

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Jacopo.F.
Stálý člen
Reputace: 698

Příspěvekod Jacopo.F. » 11 úno 2015 09:48

Jo, tak to jsem si tak myslel a dělám to tak, jak se narovná, hned do vedlejší chladnější místnosti pod světlo s ní.

Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113

Příspěvekod Scoville heat unit » 11 úno 2015 16:34

Díkas za radu Vám všem! :tiphat:

Někde jsem vyčetl na fóru, že rostlinky se mají dávat na světlo z miniskleníku až po objevení prvního páru pravých lístků. Tato informace je zřejmě podle Vašich reakcí neaktuální. Jsem z toho trochu zmaten. :dunno:

Znamená to tedy, že budoucí rostlinky musí na světlo hned po objevení se klíčku? I když třeba je rostlinka ohnutá a má děložní listky ještě zapíchnuté ve zbytku semínka v zemi? Nebo je třeba dát rostlinku na světlo, jakmile se vzpřímí a má děložní lístky? Help pls.! :firychil:

Zpět na „Otázky ohledně setí a sazenic“