Díky doktore za film, který si dám před spanímDr.Pedr píše:JJ SOSEJ .... http://www.srovnanicen.cz/q/kokosov%C3% ... tr%C3%A1t/" onclick="window.open(this.href);return false;Jacopo.F. píše:Hm hm, tak kokosové vlákno, hleďme hleďme. Z toho mám tuším nějaké spodní prádlo. A teď do květináče. Zajímavé. Na co na všechno je ten kokos dobrý.Ale vážně, dík za tip, půjdu se po tom poohlédnout, bo počítám do týdne - dvou (možná tří) budu muset přesazovat. (Nebo se pletu? )
PS: Komix na dobrou noc... http://www.ulozto.cz/xSsSqMug/dracula-2014-cz-avi" onclick="window.open(this.href);return false;
Už se holky klubou ...
Re: Už se holky klubou ...
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Dnes je to 10. den od výsevu. Do JIFFů jsem dal po 2 semínkách stejného druhu, 6 JIFFů od stejného druhu. Výsev v této fázi je 5 druhů (Rocoto Manzano Red, Squash Jamaican Yellow, Habanero Red Savina, Habanero Chocolate, Trinidad 7 Pot Jonah Orange). Celkově vyseto 60 semínek (5 x 12) do 30 JIFFů. Pořídil jsem si docela šik miniskleník a umístil ho na topení na prkýnko. Teplota je 30°C a výše.

7. den od výsevu se začaly objevovat první klííčky.

Dnes 10. den už to pěkně jede. Venku je asi polovina rostlinek.

Pro srovnání - Trinidad 7 Pot Jonah Orange

Habanero Chocolate

Habanero Red

Squash Jamaican Yellow

A spící Rocoto Manzano Red

Nemáte někdo potuchy, proč za stejných podmínek Rocoto nejeví žádné známky života?
Zbytky semínek jsem odstranil z rostlinek po důkladném provlhčení pinzetou. Šlo to docela dobře.
Nechám rostlinky užívat si mikroklima v miniskleníku a jakmile se objeví první pravé lístky, půjdou z tepla na světlo.
7. den od výsevu se začaly objevovat první klííčky.
Dnes 10. den už to pěkně jede. Venku je asi polovina rostlinek.
Pro srovnání - Trinidad 7 Pot Jonah Orange
Habanero Chocolate
Habanero Red
Squash Jamaican Yellow
A spící Rocoto Manzano Red
Nemáte někdo potuchy, proč za stejných podmínek Rocoto nejeví žádné známky života?

Zbytky semínek jsem odstranil z rostlinek po důkladném provlhčení pinzetou. Šlo to docela dobře.
Nechám rostlinky užívat si mikroklima v miniskleníku a jakmile se objeví první pravé lístky, půjdou z tepla na světlo.

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
U rocot je všechno na dlouhý lokte
Tvrdí se, že mohou klíčit až 4 týdny, takže buď trpělivý a dej jim dost času. Mně většina vylezla do 10 dnů, ale moc záleží na místních podmínkách.
Roste Ti to moc pěkně

Roste Ti to moc pěkně

- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Mé první rocota vylezli po 6 týdnech a ty co jsem do Sázava Bo už jsem to vzdává, tak vyběhli do týdne.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 698
To se tak má?? Já myslel že jak jsou venku, tak hned potřebujou světlo. Co mi čtyři vylezly teď o víkendu, když jsem byl tři dny mimo a nedal je tak na světlo, tak se chuděry táhly za světlem jak nitě a nemohly nic najít. Pravé lístky se mi u předchozího výsevu objevily asi až za 10-14 dní od vylezení ven, to kdybych čekal tak dlouho, tak by to uhynulo, nebo se pletu???Scoville heat unit píše: Nechám rostlinky užívat si mikroklima v miniskleníku a jakmile se objeví první pravé lístky, půjdou z tepla na světlo.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Moc bych je tam užívat mikroklima nenechával, pač by to taky mohl být jejich poslední adrenalinový zážitek. Kromě tepla a nedostatku světla hrozí i příliš vysoká vlhkost vzduchu a v této kombinaci to je pro vyklíčené rostlinky první krok k odchodu do věčných lovišťJacopo.F. píše:To se tak má?? Já myslel že jak jsou venku, tak hned potřebujou světlo. Co mi čtyři vylezly teď o víkendu, když jsem byl tři dny mimo a nedal je tak na světlo, tak se chuděry táhly za světlem jak nitě a nemohly nic najít. Pravé lístky se mi u předchozího výsevu objevily asi až za 10-14 dní od vylezení ven, to kdybych čekal tak dlouho, tak by to uhynulo, nebo se pletu???Scoville heat unit píše: Nechám rostlinky užívat si mikroklima v miniskleníku a jakmile se objeví první pravé lístky, půjdou z tepla na světlo.

Po vyklíčení hned ven ze skleníčku, snížit teplotu a nepřelívat ...
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 698
Jo, tak to jsem si tak myslel a dělám to tak, jak se narovná, hned do vedlejší chladnější místnosti pod světlo s ní.
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Díkas za radu Vám všem!
Někde jsem vyčetl na fóru, že rostlinky se mají dávat na světlo z miniskleníku až po objevení prvního páru pravých lístků. Tato informace je zřejmě podle Vašich reakcí neaktuální. Jsem z toho trochu zmaten.
Znamená to tedy, že budoucí rostlinky musí na světlo hned po objevení se klíčku? I když třeba je rostlinka ohnutá a má děložní listky ještě zapíchnuté ve zbytku semínka v zemi? Nebo je třeba dát rostlinku na světlo, jakmile se vzpřímí a má děložní lístky? Help pls.!

Někde jsem vyčetl na fóru, že rostlinky se mají dávat na světlo z miniskleníku až po objevení prvního páru pravých lístků. Tato informace je zřejmě podle Vašich reakcí neaktuální. Jsem z toho trochu zmaten.

Znamená to tedy, že budoucí rostlinky musí na světlo hned po objevení se klíčku? I když třeba je rostlinka ohnutá a má děložní listky ještě zapíchnuté ve zbytku semínka v zemi? Nebo je třeba dát rostlinku na světlo, jakmile se vzpřímí a má děložní lístky? Help pls.!