mšice

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
pajin
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

mšice

Příspěvekod pajin » 04 led 2015 19:17

ahojte jsem tu novej tak doufám že se to tu už někde neřešilo loni mě chilli napadali mšice pořád dokola zkoušel sem stříkat kopřivovou vodou sice zabrala ale za cca 3 dny se zase začali objevovat nakonec sem je likvidoval mospilanem někde jsem vyčetl že stačí vedle paprik pěstovat tabák a že je to přirozeně odpuzuje loni jsem pěstoval na balkoně 10 kytek letos chci víc a chci to dát do zahrádky tak sem se chtěl zeptat jestli nevíte o nějaké rostlině něco dostupnějšího než tabák co by se dalo zasadit vedle a odpuzovalo by to mšice :) ta chemie se mi moc nelíbí rád bych to vyřešil jinak děkuji za rady :)

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: mšice

Příspěvekod Dr.Pedr » 04 led 2015 20:30

pajin píše:ahojte jsem tu novej tak doufám že se to tu už někde neřešilo loni mě chilli napadali mšice pořád dokola zkoušel sem stříkat kopřivovou vodou sice zabrala ale za cca 3 dny se zase začali objevovat nakonec sem je likvidoval mospilanem někde jsem vyčetl že stačí vedle paprik pěstovat tabák a že je to přirozeně odpuzuje loni jsem pěstoval na balkoně 10 kytek letos chci víc a chci to dát do zahrádky tak sem se chtěl zeptat jestli nevíte o nějaké rostlině něco dostupnějšího než tabák co by se dalo zasadit vedle a odpuzovalo by to mšice :) ta chemie se mi moc nelíbí rád bych to vyřešil jinak děkuji za rady :)
Můžeš si koupit levný cigaret.tabák... udělat výluh... ale to je běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem...postřik se musí několikrát velmi pečlivě opakovat...Být tebou tak to stříknu Mospilanem 20 SP (balení po 1,8 g cca po 40 kačkách)..rozředíš to v poměru 6l vody na 1,8g prášku...a máš klid.. ochranná lhůta je týden.. :tiphat:

witass
Nový člen

Příspěvekod witass » 04 led 2015 20:50

Stačí jedna rostlinka marihuany někde vedle a mšici za celý rok neuvidíš. To je jistota!
A že by to v dnešní době bylo něco vyloženě nedostupného si nemyslím, vždy se u někoho v okolí najde.. a roste to samo...

pajin
Nový člen

Příspěvekod pajin » 04 led 2015 22:29

když zahrádka je před barákem a kolem vede cesta a je tu dost rušno myslím že by to někdo v noci šlohnul a nebo nějakej dobrák zavolal policii ...

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 04 led 2015 22:42

Spal je Mospilanem, jak říká kolega. Je to nejjistější. Je to systémový insekticid a bude působit ještě pár týdnů po aplikaci ...

Navíc si dovoluji tvrdit, že na zahrádce mšice moc prudit nebudou, pač tam mají dost přirozených nepřátel. Na balkoně to je mnohem horší. Mně se loni mšice na zahrádce ohřály tak týden, než je něco eliminovalo :)

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

pajin
Nový člen

Příspěvekod pajin » 04 led 2015 22:48

ono to tak nejspíš dopadne jsem zvědavej jak to poroste jestli bude leto jako letos tak to bude asi stát za prd ale říkal jsem si že bych kolem toho záhonu udělal s folie jakoby zdi aby to trošku akumulovalo teplo něco jako rajčata v pytli...

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 05 led 2015 10:20

witass píše:Stačí jedna rostlinka marihuany někde vedle a mšici za celý rok neuvidíš. To je jistota!
A že by to v dnešní době bylo něco vyloženě nedostupného si nemyslím, vždy se u někoho v okolí najde.. a roste to samo...
http://www.semena-marihuany.cz/cs/blog/ ... konopi-1-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Tak jak to je..? :dunno:

miroslav
Stálý člen

Příspěvekod miroslav » 05 led 2015 11:53

no ja mam take zkusenosti a zatim nejlepe se jevila bazalka (typ ženevské), dokonce odhání i svilusky na okrurkach-jiste kazdy vi jak jsou svilusky protivne..

Zpět na „Začátečnický koutek“