mšice
- witass
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: mšice
No já to mám čistě z vlastní zkušenosti. Používáme proti mšicím ve skleníku vždy jednu rostlinu již několik let a zatím funguje na 100% oproti předchozím rokům, které byly v podstatě vždy se mšicemi.Dr.Pedr píše:http://www.semena-marihuany.cz/cs/blog/ ... konopi-1-2" onclick="window.open(this.href);return false;witass píše:Stačí jedna rostlinka marihuany někde vedle a mšici za celý rok neuvidíš. To je jistota!
A že by to v dnešní době bylo něco vyloženě nedostupného si nemyslím, vždy se u někoho v okolí najde.. a roste to samo...
Tak jak to je..?
Ono je to ale tak, že mšice má rostlinku marihuany mnohem raději a to tak moc, že všechny ostatní rostliny v okolí ji prakticky úplně přestanou zajímat. Té rostlině to ale zas tolik nevadí a hlavně o ni nám přece ve výsledku nejde...
Ahoj.mal som minuli rok napadnuté rastlinky touto havedou a pomohol mi Mospilan 20SP .raz postriekal a bol kľud..
-- 12 led 2015 18:07 --
Ahoj.mal som minuli rok napadnuté rastlinky touto havedou a pomohol mi Mospilan 20SP .raz postriekal a bol kľud..
-- 12 led 2015 18:07 --
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 698
Aha, takže tabák Virginský je proti mšicím! Já si říkal, proč mi ke dvěma balíčkům s chilli semínky přibalili z chillifarmy jeden sáček s pidisemínky tabáku virginského - jsem si říkal to mi naznačují jako že mám začít kouřit nebo co?? - a ono proti mšicím. Já dycky myslel, že to se dělá výluh kterým se to postřikuje a takhle to vypadá, že i ty rostliny samy ty neřády odpuzují??
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Minulý rok jsem měl tabák na zahrádce a vždy na listech byla hromada různého uhynulého hmyzu... listy mají hodně jemných chloupků a jsou takové jakoby lepivé... takže ten uhynulý hmyz na nich pěkně držel. Otázka uhynutí mi není úplně známá...ale pokud by si ten hmyz sosnul trochu štávy, tak je to jasné 

http://www.foto-tapety.cz
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
.....Četl jsem diplomovou práci jisté X.X. z ČZU ...na téma tabák...v části ..využití látek z tabáku proti škůdcům v zemědělství (jednalo se o výluh)..
...je popsáno , že toxicita tabákového výluhu je až 400 X větší než u běžné chemky(např.Mospilan SP 20)...(rozuměj toxicita= jedovatost) a to nejenom pro ty kur*vy zelený (mšice) ale téměř pro všechno živé... (stačí zadat do google ,,tabákový výluh je prudce jedovatý,,) a možná ,že se budete divit co je to zač.....nehaním tento způsob boje proti škůdcům...jen než se do toho pustíte dobře si zjistěte fakta (pro a proti )...
...je popsáno , že toxicita tabákového výluhu je až 400 X větší než u běžné chemky(např.Mospilan SP 20)...(rozuměj toxicita= jedovatost) a to nejenom pro ty kur*vy zelený (mšice) ale téměř pro všechno živé... (stačí zadat do google ,,tabákový výluh je prudce jedovatý,,) a možná ,že se budete divit co je to zač.....nehaním tento způsob boje proti škůdcům...jen než se do toho pustíte dobře si zjistěte fakta (pro a proti )...