Naložení do soli je ideálním způsobem, jak uchovat čerstvost, aroma a pálivost chilli papriček. Výsledný produkt má samozřejmě značně slanou chuť, takže se hodí především na vaření, do salátů, do pickles a podobně ...
Potřebujeme papričky dle libosti, zde je směs červeného habanera a Korálu ...
Pokrájíme na plátky ...
Utlučeme sůl ...
A pořádně nasolíme a promícháme ...
Papričky přikryjeme, aby na vzduchu neosychaly, a ponecháme jeden den při pokojové teplotě ...
Na dalších několik dní uložíme do lednice a každý den promícháme. Papriky budou postupně pouštět šťávu ...
Potom papričky přesypeme do uzavíratelné nádoby a umístíme do lednice. Takto ošetřené papriky by měly vydržet až do další sezóny ...
Chilli papričky naložené v soli
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Chilli papričky naložené v soli
Parada, myslis ze by sla udelat i slana chilli pasta? Neco jako rozmixovat papricky rovnou se soli + treba nejake bylinky a vrznout do lednicky?
Re: Chilli papričky naložené v soli
Martine, chtěl by jsi toho moc na začátek Žer to zatím syrový
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Chilli papričky naložené v soli
Na chilli pastu už tady je recept. Ale nevypadá to moc trvanlivě ... dal bych tam víc soli a držel bych to raději v chladuMartinS píše:Parada, myslis ze by sla udelat i slana chilli pasta? Neco jako rozmixovat papricky rovnou se soli + treba nejake bylinky a vrznout do lednicky?
ostatni-chilli-recepty/chilli-pasta-t1313.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- chilli-max
- Stálý člen
- Příspěvky: 963
- Registrován: 31 črc 2013 20:54
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli papričky naložené v soli
Zrovna jsem se tento víkend chystal něco podobného spáchat... akorát chci papričky i se solí rozmixovat na pastu... čistá chuť a aroma papriček, jen trochu slanější...chci si udělat jednodruhové skleničky
Dotaz: vydrží nasolené papričky i při pokojové teplotě?
Dotaz: vydrží nasolené papričky i při pokojové teplotě?
http://www.foto-tapety.cz
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Chilli papričky naložené v soli
To se zatím neodvažuju tvrdit. Teoreticky by měly, ale nechce se mi to moc zkoušet. Kdybych to třeba za půl roku musel vyhodit ... tak to by mě trochu naštvalo. Lednice je prostě větší jistota. Základ na Tabasco taky leží tři roky nasolený v dřevěných sudech ve sklepní teplotě ...chilli-max píše:Dotaz: vydrží nasolené papričky i při pokojové teplotě?
Jo, a jednodruhové skleničky jsou vynikající nápad!
Re: Chilli papričky naložené v soli
To vis, hltam informace kazdy den. Muj nejlepsi pocin je zatim ta luxusni mangova omacka. Ale chci zkusit jeste neco zakonzervovat na slano.BlueShark píše:Martine, chtěl by jsi toho moc na začátek Žer to zatím syrový
Protoze cokoliv je s octem mi dela dost blbe na plet. Omacka je strop, nakladany papricky stejne jako okurky uz jsou pro me celkem zlo.
Proto jsem zavaril jen jednu sklenici na pokus a ostatni stiham jist syrove nebo to rozdavam, krome tech dvou varek omacek, kde jsem pul omacek taky rozdal
Proto me nakladani do soli tolik zajima
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Chilli papričky naložené v soli
http://www.ulozto.cz/xH8V4TK/16-jamie-o ... eterkt-mpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ps: Mrkni na to (cca 17 minuta (16:50))...tam je recept na chilli sůl.....
ps: Mrkni na to (cca 17 minuta (16:50))...tam je recept na chilli sůl.....
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů