Přezimování chilli paprik

Pokročilé techniky pěstování chilli
chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Přezimování chilli rostlin

Příspěvekod chilli-max » 30 zář 2014 18:16

Ne ne lobo...rostlina sice nenaroste do větších rozměrů...ale začne znatelně dřív plodit a většinou má víc plodů.... takže delší plodné období a vyšší výnosnost nakonec hodí značně vyšší výnos :thumbup:
http://www.foto-tapety.cz

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 30 zář 2014 20:52

No dobrá dobrá, přesvědčili jste mě taky jednu zkusím přezimovat :tiphat:

Pročetl jsem si celé toto téma zde a vydedukoval jsem že to je celkem alchimie. Chtěl bych tedy zkusit tu mojí gigantickou Jolokii.

Chci se zeptat mám klasický balkón s možností naházet zašupovací okna. Do ted jsem to měl sundané protože to vypadá jak ve skleníku ale říkám si, že na přezimování rostlin by to mohlo být dobré. Když bude venku kolem nuly tak by tam těch 10stupňů být mohlo ale když uděří mrazy kolem -10 až -20 stupni, což je u nás klidně možný. bydlím pod Krušnýma horama, tak se bojm že na tom balkoně bude tak 0 stupňů a méně a to za předpokladu, že nechám otevřenou ventilačku a budu přitápět z bytu . co myslíte ?? :dunno:

no každopádně to můžu zkusit třeba bude zase zima jak loni :thumbup:

-- 30 zář 2014 21:36 --

V tomto videu borec dává ostříhanou rostlinu na okno v kuchyni

https://www.youtube.com/watch?v=4fyInICbb4w" onclick="window.open(this.href);return false;

-- 30 zář 2014 21:42 --

toto video je už lepší :

https://www.youtube.com/watch?v=pjND7IbHTys" onclick="window.open(this.href);return false;

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 01 říj 2014 19:01

lobo pokud máš sklep tak to do něj pleskni a máš hotovo a tam ti to nezmrzne

lobo
Stálý člen

Příspěvekod lobo » 01 říj 2014 19:55

Sklep mame ale nepouzitelnej, vedou tam trubky z teplou vodou v zime je tam 20 stupnu :-\ a strasna vlhkost tam bych nedal ani bramboru.

Dam to na ten zasklenej balkon a dej se vule bozi. V tom druhem videu to borec nechava jenom ve foliovniku .

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 01 říj 2014 20:00

Mnoho zahraničních growerů přezimovává chilli, borci, co mají nagy 6 let, fatalky 5 let a jak ta rostlina vypadá ? Spleteš si jí s jabloni :D

Sám jsem měl habanera a trinidad congo v zimní zahradě a a na jaře šup do foliáku, plodily minimálně jednou tolik co minulý rok, habanera určitě i 2x tolik, výnosnost je tím pádem zaručeně vyšší.

S anuumkama bych se asi nepáral, ale u chinense a rocoto je to rozhodně správný tah. :tiphat:

Nightlol
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Nightlol » 02 říj 2014 07:40

lobo píše:Sklep mame ale nepouzitelnej, vedou tam trubky z teplou vodou v zime je tam 20 stupnu :-\ a strasna vlhkost tam bych nedal ani bramboru.

Dam to na ten zasklenej balkon a dej se vule bozi. V tom druhem videu to borec nechava jenom ve foliovniku .
tak jestli to ma typek za oknem v kuchyni tak tam bude mit taky 20°C. ja to zkusim a budu je mit v pokoji na okne :)

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4481

Příspěvekod MartinS » 02 říj 2014 09:23

Ja to planuji take tak, normalne za oknem v predsini a loznici tam kde neni topeni pod parapetem. Vezmu jen par kytek co se vejde a trosku je ostriham.
Pak na jare oklepu koreny a dam do nove zeme a do vetsich kvetinacu. Podle tech videi oni zmensuji kvetinace uz i na to prezimovani a davaji to do nove zeme i prez zimu, ale takhle az crcat se s tim asi nebudu. Kvetinac se vejde cely, tak jej dam domu tak jak je na balkone a to presazeni a vymenu zeminy udelam az treba v dubnu.

Akorat jeste vaham jak moc je zastrihnu, protoze vetsi Habanero nasadilo asi 15 novych plodu a uz ty zelene mrsky maji asi 2cm a prisla mi skoda o to prijit. Tak premyslim jak to udelam. Asi je necham co nejdele venku a pak nejak zkusim upravit vetve mene drasticky. Protoze cele, tak jak je to na balkone se mi to domu ten tezko vejde.

Mam ted celkove 15 kytek a na prezimovani pujde:
Habanero Orange 2x
Chinese Multicolor 3x
Berani Roh Hybrid 1x
Perla Hybrid 2X
Pequin 1X
A uvidime no, kdyz vevnitr chcipnou, tak pojedu pristi rok zase od zacatku. Stejne uz mam hotovej seznam co budu nechavat klicit pristi rok a zatim to vychazi kolem 45 kytek, coz nevim kam dam pokud se vse chytne, asi zase pulku rozdam :-D

lobo
Stálý člen

Příspěvekod lobo » 02 říj 2014 12:22

Já bych s tím zazimováním ještě vyčkal má být hezky

http://www.yr.no/sted/Tsjekkia/Praha/Pr ... arsel.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.yr.no/kart/#lat=51.83911&lon ... roj=900913" onclick="window.open(this.href);return false;

Tenhle odkaz jsem našel tady v tématu na stránce 4 a jako musim říct ž to fakt vychází :tiphat:

Zpět na „Pokročilé techniky pěstování chilli“