Přezimování chilli paprik

Pokročilé techniky pěstování chilli
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4540
Obrázky: 0

Re: Přezimování chilli rostlin

Příspěvekod MartinS » 02 říj 2014 12:37

lobo píše:Já bych s tím zazimováním ještě vyčkal má být hezky

http://www.yr.no/sted/Tsjekkia/Praha/Pr ... arsel.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.yr.no/kart/#lat=51.83911&lon ... roj=900913" onclick="window.open(this.href);return false;

Tenhle odkaz jsem našel tady v tématu na stránce 4 a jako musim říct ž to fakt vychází :tiphat:
JJ ja se take ridim podle toho. Nicmene stejne dele nez do konce rijna bych to asi nevidel :-)
Stejne nechapu proc je x ruznych predpovedi. Vsechny zeme maji pristroje za miliardy misto toho aby bylo neco centralniho.
Data si stejne zrejme nesdileji, to by byla predpoved stejna od nasich "rosnicek" a jejich na nasi oblast.

TOM
Stálý člen
Reputace: 4

Příspěvekod TOM » 05 říj 2014 11:45

Caw, dnes som dal zazimovat 4 rastlinkly /Habanero red, Cayenne golden, Bolivian Rainbow, Lemon Drop/. Podstate ide o moj prvy pokus. Kedze som si uz presne nepamatal, postup z fora, tak som to riesil nasledovne:

1. Vybral z pody rastliny /mal som v zahrade/
2. Skratil som korene, stonku tak na 15-20 cm.
3. Dal d ocrepniku priemeru 15 cm /vacsie neboli ani doma a ani v zahradkasrtve/
4. Umiestnil som ich do komori kde je v zime tak 10-12 °C / to je odhad/, je tam minimum svetla kedze tam je len mal okienko na vetranie a kus steny urobeny zo sklennych tehal. / rastlinky v zime nepotrebuju ani tolko tepla, svetla a ani vody - teda neico take sa mi marilo ked so mto realizoval/

Dalsie rastlinky budem prezimovavat az o 1-2 tyzdne...tie co su vo foliaku mozn oaj trosk uneskor :D ak nezamrznu :D....

PS: Clovek sa uci na vlastnych chybach :), tak preco neskusat :D

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 05 říj 2014 15:18

Setup zní optimálně. Hlavně nezapomenou zalévat (1-2 týdně) a pokud by to šlo. Já osobně bych doporučil aspon zářivku, pokud jsi nechal nějaké listy, aby nebyly uplně ve tmě. Pokud to chceš řešit uplnou stagnací a odpočinutí, jen část stonku jak píšeš, tak by to mělo fungovat. Každopádně, když necháš nějaké listy a menší větve, dáš zářivku, tak určitě zvýšíš notně uspěšnost přežití do další sezony :) At se daří !

Nightlol
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Nightlol » 05 říj 2014 15:42

Vytáhl jsme je z hlíny a musím říct že jsem měl co dělat abych je dostal ven kořenů měly požehnaně, tak jsem je oklepal, trochu zastříhnul a hodil do květináčů. Budu je mít vedle v pokoji na okně, kde je v zimě +/- 20°C.
2x Habanero red hot long a 1 bhut jolokia yellow - z které pokouším udělat nějaký ten klon :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 05 říj 2014 17:13

hodně štěstí z přezimováním:)

Nightlol
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Nightlol » 05 říj 2014 18:04

proki73 píše:hodně štěstí z přezimováním:)
bude zapotřebí :tiphat:

TOM
Stálý člen
Reputace: 4

Příspěvekod TOM » 05 říj 2014 22:59

Mam v plane daktore rastlinky zostrihnut ciastocne a nechat par listov, v izbe budu mat dost svetla aj v zime....a keby nie tak dajaka ziarovka sa najde :D....

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 06 říj 2014 06:47

Tááák už mám přesazeno, zastřiženo a holky se opalují pod uměl. světlem ve sklepě ...některé z nich po druhou... a pár kousků dokonce už po třetí zimu... :tiphat:

Zpět na „Pokročilé techniky pěstování chilli“