Přezimování chilli paprik
Re: Přezimování chilli rostlin
Je nutne pokazde zmensovat pri zazimovani korenovy bal nebo to neni potreba? Chci dat dovnitr kytky v kvetinacich tak jak jsou, maximalne je trosku zastrihnu. Budou v teplote kolem 18-22°C. Predpokladam ze se koreny zastrihavaji pokud se i dost razantne striha kytka a pak se dava do mensich kvetinacu + se to da do chladu. Coz neni muj pripad.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Kytku přesadím z menšího do většího květníku (doplním čerstvým substrátem) ...kořenový bal se snažím nechat v původním stavu...MartinS píše:Je nutne pokazde zmensovat pri zazimovani korenovy bal nebo to neni potreba? Chci dat dovnitr kytky v kvetinacich tak jak jsou, maximalne je trosku zastrihnu. Budou v teplote kolem 18-22°C. Predpokladam ze se koreny zastrihavaji pokud se i dost razantne striha kytka a pak se dava do mensich kvetinacu + se to da do chladu. Coz neni muj pripad.

Jo az takhle, no ja je mam v 6,5l a 4l. A do vetsiho, to uz by se mi domu neveslo na parapet. No tak uvidim jak dopadnu 
Pak dam report na jare pokud kytky doma nechcipnou nebo je neozere kocka
Do vetsiho je prave chci dat az na jare, az pujdou ven.
Prave ze jsem videl videa ze nekteri pestitele naopak davaji na zimu domu kytku do mensich kvetinacu nez ve kterych to rostlo pres rok venku.
Ale asi dost zalezi na miste a metode. Proto me to prave zajimalo.
Zatim to vypada na teply rijen. V noci jsme meli 10-12°C, tak uvidime dale. Taky asi trosku pomaha ze jsem v patem patre, takze prizemni mraziky se me uplne netykaji.

Pak dam report na jare pokud kytky doma nechcipnou nebo je neozere kocka

Do vetsiho je prave chci dat az na jare, az pujdou ven.
Prave ze jsem videl videa ze nekteri pestitele naopak davaji na zimu domu kytku do mensich kvetinacu nez ve kterych to rostlo pres rok venku.
Ale asi dost zalezi na miste a metode. Proto me to prave zajimalo.
Zatim to vypada na teply rijen. V noci jsme meli 10-12°C, tak uvidime dale. Taky asi trosku pomaha ze jsem v patem patre, takze prizemni mraziky se me uplne netykaji.
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Tak já budu bávat pár kytiček do tmavého sklepa, kde bude v zimě dost nízká teplota..předpokládám že tam budou doslova hybernovat ...takže já je určitě sestřihnu a šoupnu ostřihaný kořenový bal do malých květináčů. Uvidím jak to dopadne.
http://www.foto-tapety.cz
- Dr.Pedr
- Stálý člen
To jsem zkoušel před dvěma lety (temný sklep)... cca teď už nevím jestli kytek bylo celkem 9 nebo 10 kousků a přežila jedna ....měla štěstí ,že na ni nejvíce doléhalo světlo ze sklep.okénka....loni jsem instaloval zářivku 2 X 36W T8 Bio Narva....a problém vyřešen..a od ledna jsem tam zárověň pěstoval ze semínka....vše OKchilli-max píše:Tak já budu bávat pár kytiček do tmavého sklepa, kde bude v zimě dost nízká teplota..předpokládám že tam budou doslova hybernovat ...takže já je určitě sestřihnu a šoupnu ostřihaný kořenový bal do malých květináčů. Uvidím jak to dopadne.
PS: Má zkušenost se zazimováním ....teplota okolo 15 C , snížit zálivku na min...... ale v každém případě to chce světlo !! (toliko moje vlastní zkušenost).
PS 2: Také není na škodu přesadit před zimou kytky do nové zeminy (já... abych neponičil kořenový bal a předešel tak šoku rostlinky...je přesazuji do většího květníku. Jak říkám ...má vlastní zkušenost a funguje...Správný postup (různá videa , knihy, rady, diskuze) může být jiný - odlišný .....

Věta na závěr : Berte příklad z matky přírody...i když je sluníčko v zimě velmi slabé a na obloze dlouho nevydrží ...občas i nějaký ten mráček přijde...tak přeci jenom nějaké to světlo je....
Naposledy upravil 2 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 7x.
Co se tyce toho svetla, bude ho z okna na sever dost? Obavam se ze asi ne, ale zena by me asi zabila kdyby jeste nad paprickama byla zarivka.
Druhy parapet kam dam 3-4 kytky bude na vychod. Parapety na jih pouzit nemuzu...
Druhy parapet kam dam 3-4 kytky bude na vychod. Parapety na jih pouzit nemuzu...
- Dr.Pedr
- Stálý člen
Reagoval jsem .....co se tyce svetla ve sklepni mistnostiMartinS píše:Co se tyce toho svetla, bude ho z okna na sever dost? Obavam se ze asi ne, ale zena by me asi zabila kdyby jeste nad paprickama byla zarivka.
Pokud budes mit papricky (na zazimovani) doma u okna
tak je vse OK i bez umel.osvetleni...(omlovam se za diakr.pisi z mobilu)
Naposledy upravil 1 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 7x.
Super diky