Přezimování chilli paprik

Pokročilé techniky pěstování chilli
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4481
Obrázky: 0

Re: Přezimování chilli rostlin

Příspěvekod MartinS » 06 říj 2014 09:59

Je nutne pokazde zmensovat pri zazimovani korenovy bal nebo to neni potreba? Chci dat dovnitr kytky v kvetinacich tak jak jsou, maximalne je trosku zastrihnu. Budou v teplote kolem 18-22°C. Predpokladam ze se koreny zastrihavaji pokud se i dost razantne striha kytka a pak se dava do mensich kvetinacu + se to da do chladu. Coz neni muj pripad.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 06 říj 2014 10:25

MartinS píše:Je nutne pokazde zmensovat pri zazimovani korenovy bal nebo to neni potreba? Chci dat dovnitr kytky v kvetinacich tak jak jsou, maximalne je trosku zastrihnu. Budou v teplote kolem 18-22°C. Predpokladam ze se koreny zastrihavaji pokud se i dost razantne striha kytka a pak se dava do mensich kvetinacu + se to da do chladu. Coz neni muj pripad.
Kytku přesadím z menšího do většího květníku (doplním čerstvým substrátem) ...kořenový bal se snažím nechat v původním stavu... :tiphat:

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 06 říj 2014 12:25

Jo az takhle, no ja je mam v 6,5l a 4l. A do vetsiho, to uz by se mi domu neveslo na parapet. No tak uvidim jak dopadnu :-)
Pak dam report na jare pokud kytky doma nechcipnou nebo je neozere kocka :-D

Do vetsiho je prave chci dat az na jare, az pujdou ven.

Prave ze jsem videl videa ze nekteri pestitele naopak davaji na zimu domu kytku do mensich kvetinacu nez ve kterych to rostlo pres rok venku.
Ale asi dost zalezi na miste a metode. Proto me to prave zajimalo.

Zatim to vypada na teply rijen. V noci jsme meli 10-12°C, tak uvidime dale. Taky asi trosku pomaha ze jsem v patem patre, takze prizemni mraziky se me uplne netykaji.

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 06 říj 2014 18:42

Tak já budu bávat pár kytiček do tmavého sklepa, kde bude v zimě dost nízká teplota..předpokládám že tam budou doslova hybernovat ...takže já je určitě sestřihnu a šoupnu ostřihaný kořenový bal do malých květináčů. Uvidím jak to dopadne.
http://www.foto-tapety.cz

Dr.Pedr
Stálý člen

Příspěvekod Dr.Pedr » 07 říj 2014 07:02

chilli-max píše:Tak já budu bávat pár kytiček do tmavého sklepa, kde bude v zimě dost nízká teplota..předpokládám že tam budou doslova hybernovat ...takže já je určitě sestřihnu a šoupnu ostřihaný kořenový bal do malých květináčů. Uvidím jak to dopadne.
To jsem zkoušel před dvěma lety (temný sklep)... cca teď už nevím jestli kytek bylo celkem 9 nebo 10 kousků a přežila jedna ....měla štěstí ,že na ni nejvíce doléhalo světlo ze sklep.okénka....loni jsem instaloval zářivku 2 X 36W T8 Bio Narva....a problém vyřešen..a od ledna jsem tam zárověň pěstoval ze semínka....vše OK

PS: Má zkušenost se zazimováním ....teplota okolo 15 C , snížit zálivku na min...... ale v každém případě to chce světlo !! (toliko moje vlastní zkušenost).

PS 2: Také není na škodu přesadit před zimou kytky do nové zeminy (já... abych neponičil kořenový bal a předešel tak šoku rostlinky...je přesazuji do většího květníku. Jak říkám ...má vlastní zkušenost a funguje...Správný postup (různá videa , knihy, rady, diskuze) může být jiný - odlišný ..... :tiphat:

Věta na závěr : Berte příklad z matky přírody...i když je sluníčko v zimě velmi slabé a na obloze dlouho nevydrží ...občas i nějaký ten mráček přijde...tak přeci jenom nějaké to světlo je....
Naposledy upravil 2 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 7x.

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 07 říj 2014 08:34

Co se tyce toho svetla, bude ho z okna na sever dost? Obavam se ze asi ne, ale zena by me asi zabila kdyby jeste nad paprickama byla zarivka.
Druhy parapet kam dam 3-4 kytky bude na vychod. Parapety na jih pouzit nemuzu...

Dr.Pedr
Stálý člen

Příspěvekod Dr.Pedr » 07 říj 2014 09:42

MartinS píše:Co se tyce toho svetla, bude ho z okna na sever dost? Obavam se ze asi ne, ale zena by me asi zabila kdyby jeste nad paprickama byla zarivka.
Druhy parapet kam dam 3-4 kytky bude na vychod. Parapety na jih pouzit nemuzu...
Reagoval jsem .....co se tyce svetla ve sklepni mistnosti
Pokud budes mit papricky (na zazimovani) doma u okna
tak je vse OK i bez umel.osvetleni...(omlovam se za diakr.pisi z mobilu)
Naposledy upravil 1 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 7x.

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 07 říj 2014 10:00

Super diky

Zpět na „Pokročilé techniky pěstování chilli“