Fermentovaná omáčka lousianského stylu
- chilli-max
- Stálý člen
- Příspěvky: 963
- Registrován: 31 črc 2013 20:54
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Omáčka už úspěšně ostvovatí a okyseluje se...ale je stále moc řídká.... nějaké zkušenosti jak jí šetrně zahustit ?
http://www.foto-tapety.cz
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Povařit + škrob ... viz můj příspěvek v tomto vláknu z 16.8.chilli-max píše:Omáčka už úspěšně ostvovatí a okyseluje se...ale je stále moc řídká.... nějaké zkušenosti jak jí šetrně zahustit ?

Vyzkoušeno, funguje ...
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
tak som sa do toho pustil ale som z toho volaky zmateny. nechal som to prekvasit, pekne to bublalo, potom som to prelozil do misky, ktoru prekryvam gazou. chutovo je to ale dost divne. az ne moc chutne, je to hořke. je to OK? alebo to mam rovno vyliat do zachoda? a este sa na hladine objavuju take malicke sliziky. neviem ci to nepochadza zo semienok alebo su to nejake breberky. mavate to tam?
http://www.chilli-forum.cz/gallery/imag ... e_id=27244
http://www.chilli-forum.cz/gallery/imag ... e_id=27244
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Hořká chuť není v pořádku. Je tam aspoň náznak kyselosti?
Stejně tak sliz na povrchu tam nemá co pohledávat. Může to znamenat přemnožení slizotvorných bakterií. Na obrázku ten povlak ale jednoznačně vidět není.
Má to být omáčka ke konzumaci, tak bych se řídil chutí ... pokud to není dobé, tak bych to zlikvidoval. Vinaři tyhle vady dokážou řešit, ale pokud to neumíš, tak nemá cenu se o nic pokoušet.
Stejně tak sliz na povrchu tam nemá co pohledávat. Může to znamenat přemnožení slizotvorných bakterií. Na obrázku ten povlak ale jednoznačně vidět není.
Má to být omáčka ke konzumaci, tak bych se řídil chutí ... pokud to není dobé, tak bych to zlikvidoval. Vinaři tyhle vady dokážou řešit, ale pokud to neumíš, tak nemá cenu se o nic pokoušet.
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
nema to ani naznak kyslosti. ani chutou ani vonou. sliz tam nie je. omacka sedimentuje. na spodu je huste a hore je tekutina ako voda.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Sedimentace je normální. Hele, tak to ještě týden nech a pak porovnej. Uvidíš, kterým směrem se to vydá ...
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
takze moj prvy pokus s fermentaciou skoncil v zachode. stalo ma to 70% urody, takze som s tym dlho otalal ale na koniec to ani dobre nechutilo ani nevonalo. cele to bolo horke a horkasta bola aj vona. neviem kde som uropbil chybu. skoda.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Vypadá to na kontaminaci bakteriemi. Jaký jsi použil startér?
Btw, z loňska mám celekem tři várky této omáčky, celkem cca 3,5 litru. Už rok zrají v lednici a ještě nějakou dobu budou
Třeba takové Tabasco zraje v dřevěných sudech ve sklepech tři roky, tak to ty moje mají ještě spoustu času ... Ale až ty PETky z lednice jednou vyvalím, tak to bude bomba 
Btw, z loňska mám celekem tři várky této omáčky, celkem cca 3,5 litru. Už rok zrají v lednici a ještě nějakou dobu budou


Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti