Ano, na fotkách vypadá hezky a dle zahraničních fór je i velmi chutné. Žádný SHU údaj jsem taky nenašel, někde se uvádělo i 6/10. Povíme si za 4 měsíce. U mě zatím vypadá takto:
Taky se na ní podepsalo sluníčko. Zatím roste spíš jako bonsai. Má cca 15 cm, 4 větve a plno pupenů. A pěkně změnila barvu oproti fotkám výše.
Dále jsem zjistil, že sázení semen do rašelinových tablet asi není dobré. Aspoň né u paprik, které nemají rády přemokřené kořeny. A při udržování jiffů polosuchých, se tkaninový obal špatně rozpadá či rozkládá.
Vrtalo mi hlavou, proč stejné odrůdy mají při stejných podmínkách rozdílný růst, třeba i poloviční. Zjistil jsem to při přesazování z kelímků. Mohutné rostliny při vyklopení z kelímků měli pevný prorostlý kořenový bal, zatímco u těch slabších se spodní půlka kelímku rozpadla pod rukama. Kouknu zespod a tam vidím spodek tablety ve stavu jako po nabobtnání. Prorostlé to bylo jen těmi vlasovými kořínky co vyrůstají do boku. Žádný hrubý "hlavní" kořenový systém. Ten se asi neprodral skrz vrstvy slepené, slisované tkaniny a zakrněl. I prsty to šlo těžko roztrhnout. Takových tablet byla sice hrstka, ale když nesadím všechny druhy po dvou kusech, tak mě to mrzí.
Takže mám subjektivní názor, že v některých případech může jiffy omezovat rostliny v růstu.
Závěrem ještě další příklad vyžhnutí sluncem. (Nevím teď přesne co je to za odrůdu a z křesla to mám na balkon pěkných pár kroků)