vstoupili jste do vlákna, kdež Vám zde hodlám představiti své (rostlin) úsilí a úspěchy, léta páně 2014.
Hned na úvod jsem si zlomil hlavu na otázce, kam-že se řadí pěstování na balkóně. Nu, jako venkovní pěstování to z principu nazvat nemůžu, že ano!
Sám bych se označil za pokročilého začátečníka(

Vzhledem k bezrozměrným rozměrům mého balkónu bylo opět velmi těžké vybrat, které odrůdy budou v letošním roce uspokojovat mého zahradnického (či spíš balkónického) koníčka. Letošní sezóna sotva započala a už se těším co budu pěstovat příští rok.
Dopadlo to takto:
Fatalii yelow
Pimentos de padron
Trinidad parfume
Large red cherry
JAMAICAN HOT RED
CGN 21500
Dorset Naga
Habanero red
Habanero orange
Jalapeno delicas
Jalapeno early
African devil (na tabasco)
+ nějaké jahody, bylinky a coffea arabica od semena
Pro lepší zapamatování jsem zasel 1.2.2014. A to všechny druhy najednou. Že annumky rostou rychleji, si hlavu nelámu.
Ono já totiž docházím k závěru, že čím více na to jde člověk vědecky a hypoteticky, tím méně se ona moudrá květena odvděčí. Prostě taková selská střední cesta je podle mě best.
Použity jsou Jiffy 40mm, před zapíchnutím byly na semena na 24h v slabém roztoku lignohumátu. U habanero red jsem zapích některé semena bez namočení. No venku jsou všechny a rozdíl +/- den je irelevantní, takže použití "namočení" beru jen jako takovou pojistku.
Nyní něco obrázkové přílohy:
1.2.2014

Jakmile začali klíčit první kusy, přišlo nařadu mé home-hand-made osvětlení(později se k němu vrátím podrobněji)

6.2. den 6.

10.2. den 10.

13.2. den 13. (že rostliny uprostřed jsou největší, je změnou zasedacího pořádku, ničím jiným)

hormonální hybrid fatalii yelow. Ty mám dvě, tak budu po zbytek roku sledovat jestli budou nějaké rozdíly mezi normální rostlinkou a nenormální (3 děložní lístky)

nečili

11. den

Budu se snažit držet toto vlákno "naživu"