Nemáš tam žádnýho škůdce?Bobochrobo píše:Moje Fatalii Yellow má asi rozhozený metabolismus. Před týdnem jsem si u ní všiml nekrózy květních zakončení plodů.
Šacoval jsem to na nedostatek vápníku, nebo spíš jeho nepříjem z nadbytku dusíku a draslíku.
Aplikoval jsem proto postřik na list chloridem vápenatým. Nemám Wuxal, tak jsem dal přípravek Kalcolit forte.
U některých habaner se mi trochu krabatili listy, tak jsem tím stříknul všechny papriky co mám. Nedal jsem ani celou předepsanou dávku.
Po týdnu vypadá všechno zdravě, jediné dvě fatalii to odnesly spálením.
Ano, obě to jsou (aspoň by měli být) Fatalii Yellow.
Co se týče té menší rostliny, tak ta rostla po celou dobu zpomaleně. Při přesazování jsem si u ní všiml neprorostlé jiffy tablety. Prorostlé byli jen ty kořínky co rostou do boku. Možná to je tímto. Taky ji nechávám volně bujet. U té větší jsem zaštipoval všechny ty boční spodní výhony.
No, takže dokud se obě nespraví a neobrodí se novýma lístkama (ty poškezené jistě časem opadnou) tak určitě nebudu hnojit.
U té tmavolisté papriky jsem si téměř jist, že to není CGN 21500. Ale taky mi to nic nepřipomíná, tak kdyby jste měli někdo tip co by to mohlo být, pošlete mi SZ.
Teoreticky by měly substrát provzdušnit. A jejich výkaly jsou taky užitečné, tzv. vermi hnojivo. Já je tam samozřejmě neočkoval, byly určitě v kompostu.czlada píše:Pěkné keříky jen tak dále
Nejsem si jen moc jistý jestli jsou ty žížaly v květináčích k užitku, ale asi spíše ke škodě.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host