Ahoj,
včera jsem něco sklidil a postupně usuším... zřejmě to dám do sušičky... uvidím co udělá sluníčko. A dnes druhá várka sklizně (něco mám od rodičů kde jsem zasadil přebytky jarního pěstění), hlavně ty Jalapena bych chtěl zavařit. To bude premiéra, tak jsem zvědavý. Pozbíral jsem pár místních receptu, případně použijí klasický vyzkoušený lak na okurky. Minulý víkend jsem dělal sladko-kyselou omáčku a výsledek mě mile překvapil. Takže pomalu přichází čas vyrábění dobrot.
Moje první sezóna
Re: Moje první sezóna
První pokusy - zavařené Jalapeňos. Nasušené Habaňero Red a Scott Bonnet Chocolatte. Dva druhy sladko kyselé asijské omáčky....to není moc fotogenické. První měla konzistenci spíš ještě jako sulc, moc škrobu. Druhá už byla super..... bohužel vařím od oka, a poměry surovin si nikam nepíšu:-) Prostě mě to musí chutnat Surovin a nápadů mám ještě dost:-)
Re: Moje první sezóna
Ahoj všem,
tak cca po měsíci zase menší aktualizace. Papričky dozrávají a já v kuchyni experimentuji:-) Něco na sladko něco na slano. Brouzdáním na netu jsem už pořídil několik nových odrůd semínek. Navštívil jsem Chilli fest - moc príma záležitost. A stále trenuji stím co ještě pálivého snesu.
tak cca po měsíci zase menší aktualizace. Papričky dozrávají a já v kuchyni experimentuji:-) Něco na sladko něco na slano. Brouzdáním na netu jsem už pořídil několik nových odrůd semínek. Navštívil jsem Chilli fest - moc príma záležitost. A stále trenuji stím co ještě pálivého snesu.
Re: Moje první sezóna
Sladké marmelády.
Směs citrusů+ hnědé Habaňero
Mango, marakuja + hnědé Habaňero,
Mango, hruška + hnědé Habaňero,
Nesladká směska
rajčatový protlak, sladká paprika, cibule, česnek, jablečný ocet, třtinový cukr, zázvor, limetka + Jalapeňos
Něco na způsobu ajvaru
pečený papričky, pečený Jalapeňos a Habaňero Red, cibule, česnek, koriandr
Všechno jsou to těžký prototypy
Směs citrusů+ hnědé Habaňero
Mango, marakuja + hnědé Habaňero,
Mango, hruška + hnědé Habaňero,
Nesladká směska
rajčatový protlak, sladká paprika, cibule, česnek, jablečný ocet, třtinový cukr, zázvor, limetka + Jalapeňos
Něco na způsobu ajvaru
pečený papričky, pečený Jalapeňos a Habaňero Red, cibule, česnek, koriandr
Všechno jsou to těžký prototypy
Re: Moje první sezóna
A ještě jedna věc, nebo spíš objev. Rozdáváním papriček se mě zpět dostali nové druhy a moje ofiko koupené Scot Bonnet Chocolatte asi nebudou Scot Bonnet ale hnědé Habaňero:-( Dostal jsem Scot Bonnet Red a tvarově fakt připomíná tu skotskou čepici. Chuťově pálí tak dost podobně jako ty Habaňera, ale má intenzivnější paprikovou chuť, takže určitě kandidát na příští sezónu.
Další dva druhy na fotce nedokážu určit. A pak u rodičů roste taky něco bez konkrétního jména + mnoho sladkých paprik kterým se letos venku slušně daří (fotka je ze začátku září, dneska jsou skoro všechny krásně červený)
Další dva druhy na fotce nedokážu určit. A pak u rodičů roste taky něco bez konkrétního jména + mnoho sladkých paprik kterým se letos venku slušně daří (fotka je ze začátku září, dneska jsou skoro všechny krásně červený)
- accuface
- Stálý člen
- Příspěvky: 863
- Registrován: 01 led 2019 19:39
- Reputace: 3000
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc
Re: Moje první sezóna
Ty výrobky jsou parádní, hlavně ta maracujová marmeláda vypadá skvěle.
Re: Moje první sezóna
Díky. Jsou to všechno experimenty. A už se mě taky stalo že jsem vyrobil omáčku pálivou tak že se to nedalo jíst..... pokus to potom míchat se zakysanou smetanou a dělat z toho třeba dip... věc taky nevylepšili, sice to tak nepálilo ale ty použité suroviny a chutě tam prostě nebyli.
- JanaK
- Stálý člen
- Příspěvky: 252
- Registrován: 02 srp 2018 08:41
- Reputace: 747
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov
Re: Moje první sezóna
Máš to parádní a ty ovocné omáčky vypadají zajímavě.
V prvních 2 letech pokusného pěstování chilli jsem taky vyrobila pár skleniček nepoživatelné hořlaviny kandidujících na vyhazov ale bylo mi líto práce takže se choulily v koutě špajzu a loni v létě všechny zmizely. Manžel postoupil na nový level odolnosti a já dostala povolenku znovu pěstovat ostřejší kousky.
V prvních 2 letech pokusného pěstování chilli jsem taky vyrobila pár skleniček nepoživatelné hořlaviny kandidujících na vyhazov ale bylo mi líto práce takže se choulily v koutě špajzu a loni v létě všechny zmizely. Manžel postoupil na nový level odolnosti a já dostala povolenku znovu pěstovat ostřejší kousky.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti