Dál jsem začal zlehka přihnojovat slepičincema. Došlo i na první ochutnávky a pomalu se začínají profilovat první favorité co budou mít místo v květináčích i za rok:-). Na druhou stranu jeden z noname Jalapeňos vůbec nepálí, ani semínka, ani to žebrování prostě vůbec nic. Jalapeno Telica pálí přesně jak má. Scott Bonnet po první piďi plodech začal plodit už standardní velikost. Habaňero Red, tak jak loni milé překvapilo, tak i letos krásně roste a je pěkně obalené. Ale největší rozdíl od minula je Trinidad scorpion. Atakuje 1,8m a kvetl jak řepkové pole v dubnu a všechno opadavalo....teprve asi před týdnem nebo dvěma jsem si všiml jedné papričky....ale teď jede jako blázen a papriček je tam spousta a už mají ti své skorpioňí žihadlo.
Moje první sezóna
Re: Moje první sezóna
Ahoj všem, malá aktualizace stavu. Všechno roste nad moje očekávání. Invazi mšic jsem překonal...
mechanické odstraňování teda nefungovalo.... nějaký dráhy biologický postřik nefungoval, takže nakonec vše vyřešilo Careo se stejnou účinnou látkou jako má Mospilan.
Dál jsem začal zlehka přihnojovat slepičincema. Došlo i na první ochutnávky a pomalu se začínají profilovat první favorité co budou mít místo v květináčích i za rok:-). Na druhou stranu jeden z noname Jalapeňos vůbec nepálí, ani semínka, ani to žebrování prostě vůbec nic. Jalapeno Telica pálí přesně jak má. Scott Bonnet po první piďi plodech začal plodit už standardní velikost. Habaňero Red, tak jak loni milé překvapilo, tak i letos krásně roste a je pěkně obalené. Ale největší rozdíl od minula je Trinidad scorpion. Atakuje 1,8m a kvetl jak řepkové pole v dubnu a všechno opadavalo....teprve asi před týdnem nebo dvěma jsem si všiml jedné papričky....ale teď jede jako blázen a papriček je tam spousta a už mají ti své skorpioňí žihadlo.
- accuface
- Stálý člen
- Reputace: 3265
- Obrázky: 0
Máš to parádní, jak rostliny tak i plody.
Ahoj všem,
Cca po třech týdnech další aktualizace. Jedním slovem super. Všechno roste nad očekávání. Trinidad scorpion plánuje invazi k sousedům o patro víš
Ostatní druhy v růstu taky nezahalejí a různě mezi sebou prorůstají.
Scott Bonnet začal pěkně zvětšovat plody a red Habaňero to samé, to ještě začalo tvořit jakoby vodorovné parta, kde dole pod listy neskutečně plodí. A kromě druhů Jalapeňos které už "jen" dozrávají ostatní stále kvetou. Trinidat Scorpion už má hezký scorpionky:-). Na druhou stranu mě přijde že se trochu zpomalilo dozrávání plodů, možná jak se vytvořila jednolitá hradba zelených listů tak plody nemají tolik sluníčka.... nevím, nebo jak se neustále tvoří nové a nové plody tak to vypadá že jsou stále všechny zelené, fakt netuším.
Co se ochutnávky týká tak si nemůžu vynachválit ten Scott Bonnet Chocolatte, pálí akorát, je šťavnatý, má pro mě neobvyklou barvu, plodí a roste jako blázen.

Cca po třech týdnech další aktualizace. Jedním slovem super. Všechno roste nad očekávání. Trinidad scorpion plánuje invazi k sousedům o patro víš
Co se ochutnávky týká tak si nemůžu vynachválit ten Scott Bonnet Chocolatte, pálí akorát, je šťavnatý, má pro mě neobvyklou barvu, plodí a roste jako blázen.
-
petr.polasek
- Stálý člen
- Reputace: 2979
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
cca po 14 dnech malá aktualizace. Všechno zraje, zvětšuje se a hezky se vybarvuje.....dokonce už i Trinidad Scorpion Peach. Pouze Jalapeňos Telica je na konci dechu, všechny plody hezky dozráli ale listy paprik teď velmi rychle opadávají. Ostatní druhy ještě nasazují na další květy.... obě Telicy ukončili sezónu:-)).

cca po 14 dnech malá aktualizace. Všechno zraje, zvětšuje se a hezky se vybarvuje.....dokonce už i Trinidad Scorpion Peach. Pouze Jalapeňos Telica je na konci dechu, všechny plody hezky dozráli ale listy paprik teď velmi rychle opadávají. Ostatní druhy ještě nasazují na další květy.... obě Telicy ukončili sezónu:-)).
- lazar
- Stálý člen
- Reputace: 3342
Tak to hnědý Habanero je opravdu nádherná kytka 
Každé sousto je lepší než to poslední..
> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <
> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <
-
petr.polasek
- Stálý člen