Moje první sezóna
Re: Moje první sezóna
Cca po měsíci další aktualizace. Většina kytek zase o trochu poskočila a začínají se víc a víc roztahovat. Některé plody začínají dozrávat, jiné vypadají cca po měsíci skoro stejně, další se teprve tvoří....jen Moruga Scorpion nic.... má spoustu květů ale zatím nic z toho.... Na druhou stranu všechny Jalapeňa mají hromadu plodů a již nekvetou. Naposledy jsem hnojil cca před měsícem Hostickym na rajčata a papriky, plus v substrátu je hnůj a osmocot.... A právě na Scorpionu a Scot Bonnetu mě přišli že se trochu kroutili listy, jako z přehnojení..... ale tím že kvete jak blázen, tak nevím jestli nezačít sepičinci aby se z těch květů začalo něco tvořit...nebo mám počkat a doufat že si kytka poradí sama.... ještě je snad dost času a taky tuhle super palivku nemám na výnos, ale jen pro "srandu".
Black Pearl je úžasná parprika.... už odmalička byla rostlinka pěkně vybarvená. Pak když se tvořili první plody, byli hned černé jako bota. Poté se změnili na světle zelenou až žlutou a na konec krásně červenají 
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je hezká, škoda že chut prakticky žádná... Black olive je na tom o chlup lépe v chuti, ale mám také jednu doma stále, vypadá to hezky, hlavně přes zimu..
Ahoj,
chuť nemůžu posoudit, zatím ji mám prvním rokem takže je to spíš okrasná kytka. Jednu mám v klasickém květináči a tu bych chtěl nechat i přes zimu.
Jinak jestli se letošní sezóna vydaří, tak bych příští rok chtěl vyzkoušet další druhy a z těch stávajících si nechat semínka. Takže za jakékoliv typy na osvědčené odrůdy budu rád.
Budu se opakovat, mas to paradni. Plodum se hezky dari a vse si koukam zvladnul. Ten list jak jsme resili drive tak ty kytky jsou take v pohode uz ne?
Jinak Tea Racer ma pravdu s tou chuti, Black pearl je skutecne vice okraska.
Na syrove si moc nepochutnas, jako u ostatnich.
Nicmene pokud ty "kulicky" ususis, tak jako koreni to nemusi byt spatne.
Fakt super prace, pohlazeni pro oci. Jsem rad ze jsi hodil info, v posledni dobe je tu dost mrtvo a malo lidi haze updaty.
Tak at se dari dale.
Fakt super prace, pohlazeni pro oci. Jsem rad ze jsi hodil info, v posledni dobe je tu dost mrtvo a malo lidi haze updaty.
Tak at se dari dale.
MartinS píše: ↑21 čer 2024 16:11Budu se opakovat, mas to paradni. Plodum se hezky dari a vse si koukam zvladnul. Ten list jak jsme resili drive tak ty kytky jsou take v pohode uz ne?
Tak at se dari dale.
Ahoj,
díky za pochvalu. Listy které měli pár fleků jsem otrhal, nové jsou už v pohodě.
První tři Black Pearl jsem už vyzkoušel. Pálí tak nějak normálně....jako hlavní nedostatek je tenká stěna a plno semínek. Takže příští rok sít nebudu. Letošní usuším.
Další na řadě je jedno hezky zralé červené Habaňero, ale to znám.
A taky první Jalapeňa začínají hezky červenat. Paradoxně na ty druhy se těším nejvíce... plněné, smažené, papričky s tlustou stěnou... Ty bych chtěl příští rok rozšířit a barevnější odrůdy.
Naposledy upravil 2 dne Xklop; celkem upraveno 24x.