Napište Petrovi Poláškovib.o.y píše: ↑19 črc 2024 12:14Já přišel na takovou zajímavou věc.
Když dám kvasit kopřivy, velmi závisí na jejich množství, jaké je výsledné pH jíchy.
Pokud je kopřiv hodně (do nádoby je trochu napěchuju a zaliju vodou), výsledek je mírně kyselý.
Pokud je kopřiv méně (pouze volně nasypány a zality), výsledek je zásaditý.
Není tady někdo s chemickým vzděláním, kdo by to dokázal vysvětlit? Preferoval bych zásaditý výsledek, protože si nechci kyselit zahradu. Nechci ale zase mít jíchu moc řídkou.
Jíchy (zákvasy)
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2264
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3709
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: Jíchy (zákvasy)
Bacula
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host