JanaK píše: ↑29 črc 2021 09:47
Mám malou zahrádku ale hnojím kromě fazolí skoro všechno - rajčata, papriky,, okurky, maliny, rybíz, občas i ibišky.
Na 10l konev dám tak 2 dcl jíchy, rozmíchám a zaleju záhonek s 10 rostlinami = ředění asi 1:50 (doporučuje se minimálně 1:10)
Na jednu hnojivou zálivku zahrádky spotřebuju 8-10 konví = 1,5-2 litry jíchy a to zhruba po 14 dnech vyjde asi 6x za sezonu = 10- 12 litrů je taktak. Myslím, že dvojnásobek by rostliny klidně snesly ale nepřeháním to, každoročně vydatně přidávám domácí kompost.
Loni se mi nezadařílo vyrazit na byliny ale měla jsem staré zbytky, tak jsem trošku šetřila aby to vyšlo.
Letos jsem si kromě čerstvé jíchy udělala i zásobu sušených kopřiv a koostivalu pro jistotu. Dělám ve 20l kyblíku nebo 40l maltovníku - nemám to plné až nahoru aby se to pohodlně míchalo a nešplouchalo ven, sliju si většinu čisté tekutiny do PET flašek a zbytek té husté kaše dopřeju kompostu.
Pivní pasti u nás nehrozí - kupovat pivo pro slimejše fakt nebudu ale u sousedů to 1x zkoušeli
No jasně, to dává smysl, přece jenom nemám takový přehled co se slije na zahradě, když jsem panelákový. Na druhou stranu je to asi nejlepší. Každý rok pěkně nová jícha z čerstvých bylin a je to paráda

. Ale pokud se nepletu to je třeba vždycky mít rok do předu, protože mě ty slepičince už třetí měsíc pořád kvasí a papričky mi raší chudací bez toho

.
Co se pastí týče, jsem rád že máš na to takový názor, ale pak nevím kde se vzal komentář z tvé strany ohledně vylévání slímáků z pivních pastí

. Každopádně děkuji za debatu, jsou to pro mě nové věci a jsem rád, že se mi tu mohl někdo věnovat na výměnu názrů. Jíchy mě právě začaly fascinovat díky tomuto vláknu a těším se, až to příští sezonu vyzkouším naplno a zkusím tady vytvořit i vlastní pěstitelské vlákno, abych ukázal co ve mě je a naučil se něco nového z poznatků zkušených pěstitělů
ad radkii:
Co se smradu týče, četl jsem hodně o tom, jak moc to smrdí. Přišlo mi, že venku při kvašení to nešlo skoro cítit, měl jsem na tom položené víčko od kýble zatěžkané kamenem (kvůli větru a dešti, samovolně na tom skoro nedrželo) a i při míchání mi to nepřišlo tak hrozné. Podezřívám sám sebe, že jsem to předčasně slil a nebylo to tak dobře prokvašené, protože už jsem měl minimum bublinek, ale v momentě, co jsem otevřel tu PET láhev s jíchou doma abych pohnojil, jo to je pak jinčí příběh

. Ale i z bytu na venkovním parapetu se to vyvětrá celkem rychle, takže pokud to budeš dělat výše popsaným způsobem alá pohnojím večer, tak do rána to bude ok

. Víš jak se říká, člověk musí zkusit všechno a mít zadarmo vytvořené hnojivo samotvou přírodou? To se musí zkusit prostě
