
Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
scedil som kefir, s rozmixovanymi paprickami nalozil do vymytej petky, pridal trochu drozdi a do vrchnaka som zabudoval kvasnu zatku. pekne to bublalo, ked to prestalo tak som to zlial a zakryl gazou. potom sa to uz mohlo kontaminovat, kedze doma nemame sterilne prostredie ale zas nie, ze by sme mali bordel
tusim som postupoval presne podla navodu.

- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Tak to těžko říct, kde se stala chyba. Anebo spíš blbá náhoda. Přírodní biotechnologické procesy někdy nevycházejí dle představ ...
-
- Nováček
- Příspěvky: 1
- Registrován: 28 lis 2015 12:19
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Ahoj,
nechal jsem se inspirovat a také vyzkoušel fermentaci, ale nevedlo se úplně nejlépe.
Kvašení netrvalo dva - tři týdny, ale bublalo to 10 neděl. Nechutná to zle, ale divně to smrdí.
Má to smrdět nebo to patří do
?
Teď jsem to přelil do kyblíku a nechám ještě chvíli octovatět, co to udělá.
Díky!
Tom
nechal jsem se inspirovat a také vyzkoušel fermentaci, ale nevedlo se úplně nejlépe.
Kvašení netrvalo dva - tři týdny, ale bublalo to 10 neděl. Nechutná to zle, ale divně to smrdí.
Má to smrdět nebo to patří do

Teď jsem to přelil do kyblíku a nechám ještě chvíli octovatět, co to udělá.
Díky!
Tom
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
čau borci vypadá to zajímavě kde se dá koupit ta skleněná věc navrch a jak moc odpadu by bylo cca z 3 L demižonu ? Jak moc to bublá abych pak v bytě usnul 

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Snad nevadí, že otevřu takto staré vlákno. Letos dělám habanero a na hmotu, sladkost jsem opekl a oloupal kápie a krásně voní tou připečenou paprikou. Kvasí úplně v pohodě. Přidány vinné kvasinky. Plánuji, až bude zrát, tak do ní dám pár kostek z opáleného dubu (fejkuje se tím barikování vína) a ty kostičky udělají chuť zrání v sudu.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1407
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3466
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Zdarec
Barikovaná hábo no nemusí to být zlé to zas jóó...

Barikovaná hábo no nemusí to být zlé to zas jóó...

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host