Fermentovaná omáčka lousianského stylu
Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu
scedil som kefir, s rozmixovanymi paprickami nalozil do vymytej petky, pridal trochu drozdi a do vrchnaka som zabudoval kvasnu zatku. pekne to bublalo, ked to prestalo tak som to zlial a zakryl gazou. potom sa to uz mohlo kontaminovat, kedze doma nemame sterilne prostredie ale zas nie, ze by sme mali bordel
tusim som postupoval presne podla navodu.

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Tak to těžko říct, kde se stala chyba. Anebo spíš blbá náhoda. Přírodní biotechnologické procesy někdy nevycházejí dle představ ...
-
- Nováček
- Reputace: 0
Ahoj,
nechal jsem se inspirovat a také vyzkoušel fermentaci, ale nevedlo se úplně nejlépe.
Kvašení netrvalo dva - tři týdny, ale bublalo to 10 neděl. Nechutná to zle, ale divně to smrdí.
Má to smrdět nebo to patří do
?
Teď jsem to přelil do kyblíku a nechám ještě chvíli octovatět, co to udělá.
Díky!
Tom
nechal jsem se inspirovat a také vyzkoušel fermentaci, ale nevedlo se úplně nejlépe.
Kvašení netrvalo dva - tři týdny, ale bublalo to 10 neděl. Nechutná to zle, ale divně to smrdí.
Má to smrdět nebo to patří do

Teď jsem to přelil do kyblíku a nechám ještě chvíli octovatět, co to udělá.
Díky!
Tom
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
čau borci vypadá to zajímavě kde se dá koupit ta skleněná věc navrch a jak moc odpadu by bylo cca z 3 L demižonu ? Jak moc to bublá abych pak v bytě usnul 

Snad nevadí, že otevřu takto staré vlákno. Letos dělám habanero a na hmotu, sladkost jsem opekl a oloupal kápie a krásně voní tou připečenou paprikou. Kvasí úplně v pohodě. Přidány vinné kvasinky. Plánuji, až bude zrát, tak do ní dám pár kostek z opáleného dubu (fejkuje se tím barikování vína) a ty kostičky udělají chuť zrání v sudu.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3466
Zdarec
Barikovaná hábo no nemusí to být zlé to zas jóó...

Barikovaná hábo no nemusí to být zlé to zas jóó...