Tímto přidávám tři nové druhy do sbírky, tedy alespoň v to doufám. Přidám fotku toho jediného, co zatím mám v rukávu - semínek. Zleva doprava: C. annuum, C. flexuosum, C. pubescens, Capsicum sp. GEB & CCG 3637, C. mirabile, C. parvifolium a C. cornutum. První tři jsou jen pro referenci velikosti semínak. Můžete si všimnout, že C. parvifolium má opravdu velká semínka, více méně stejné velikosti jako C. pubescens. Byl jsem také donucen k výsevu zbylých 10 semínek druhu Capsicum sp. GEB & CCG 3637, protože se mi do výsevních misek s nimi pravděpodobně dostaly smutnice a semínky zevnitř vyžraly. Nyní jsou ale všechny 4 poslední druhy z obrázku v přísných sterilních podmínkách.
Velkou nadějí jsou pro mne reference. Semínka označená jako Capsicum sp. GEB & CCG 3637 se podařilo vyklíčit již za 10 dní na rockwoolu, mimo to za 15-20 dní v substrátu. Semínka označená jako C. parvifolium klíčila v Itálii 14 dní a semínka C. mirabile v USA taktéž okolo 14-20 dní. Tentokrát to tedy opravdu vypadá dobře. Semínka jsou minimálně životaschopná a jestli došlo k přesnému určení není až tak podstatné. Například jestli ze semínek C. mirabile vyklíčí červenokvětá varieta C. recurvatum - ani jedno z toho v kultivaci doposud nemáme a obě vypadají nádherně.
Prozatím nezbývá nic jiného, než držet palce. Jakmile vyklíčí, pak je prakticky vyhráno.