Drazí přátelé, letošní sezóna pozvolna pokračuje a jsem tak nějak na rozpacích. Přesazení zvládly rostliny dobře, v poslední době však některé vykazují drobný problém. Listy začnou zesvětlávat, pak žloutnout a nakonec zhnědnou a kroutí se. Nevím, jestli je to od slunka nebo jim něco chybí, třeba někdo zkušenější poradí. Foto přikládám. Ale abych si jenom nestěžoval, začínají některé z nich nasazovat plody, tak snad se brzy dočkám první ochutnávky. Tak hodně zdaru všem.
Mě se něco podobného začalo rozjíždět u Ajin jak mi v práci dost rychle vyrostly, tak jsem udělal koktejl z Hoštic (5v1 + slepičinec) a Vitality komplexu, dal jsem polovicni davkovani a valil jsem to tyden v kuse, asi tak 1/4 -1/2 l na rostlinu + vodu a myslim, ze jsem to zvladl viz. u mne v galerii.
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Tak dnes jsem sklidil první zralé plody, a to Aji Orange, Jalapeňo Brown a Aji Champion x Tobago Seasoning. Jinak to stojí za prd, asi čtvrtina kytek nevypadá zdravě, jedna už je skoro celá holá, prostě zatím pro mě nejhorší sezóna. Dopuju kytky jak to jen jde, snad bude tak do týdne vidět nějaké to zlepšení. Hodně zdaru všem.
Ahoj všem, opět po nějaké době krátké info z letošní sezóny. Rostliny jsem začal přikrmovat a už vše vypadá lépe než zhruba před třemi týdny. Špatné listy odpadly a byly nahrazeny novými, rostliny mají lepší barvu, mají už větší množství plodů a začínají nasazovat spoustu květů. U dvou rostlin je zatím výskyt květů (plodů) nulový, tak snad se i u těchto kytek dočkám. Pokud to tak půjde dál, nemám obavu z toho, že by letošní sezóna byla špatná. Tak hodně štěstí a zdaru.