Jak se zbavit pálivosti chilli papriček?
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
Re: Jak se zbavit pálivosti chilli papriček?
takovy nezdvorily dotaz - proc to teda pestujete, kdyz vas stve, ze to "pali"?
- rytir91
- Stálý člen
- Reputace: 3
on je rozdíl pálí a hřeje.... v jídle je to dokonalý doplněk, ovšem každý má své množství a pocítit dotek doslova satana chilli může být bolestivé 

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Pěstuju to pro radost. Pálení rukou mně neštve, jen to konstatuji. Patří to k tomu. Ale podle pravdy mám radši asi tu fázi pěstování a péče o kytky. Ta sklizeň mi naznačuje, že jedna etapa už končí a zbývá jen těšení na novinky v příštím roce.TashonkaWitko píše:takovy nezdvorily dotaz - proc to teda pestujete, kdyz vas stve, ze to "pali"?
Mimo téma - vrátil jsem se z výstavy orchidejí a docela jsem tam měl mezi známými úspěch /nejen/ se vzorky mých výpěstků.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1

ty OPRAVDU palivy papriky jsou imho jak OPRAVDU krasna zenska ... na jednu stranu je to radost to mit doma a na druhou .. obcas i starost

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že to neberu vážně, ale je to tak. Mně dokonce připadá, že ženský si tu pálivost užívají jako mimomaželský sex - taky se můžou "popálit". Ty, co jsem obdarovával /chilli/, byly přesně ten typ.
- HotFox
- Stálý člen
- Reputace: 9
- Kontaktovat uživatele:
už ste si máčeli varlata v miske s mliekom ? Nie?
ste šťastní muži. Pripravoval som žlté haba na sušenie, v rukaviciach. Vsetko ok. až kým som ich nedal dole a neumýval nôž holými rukami. Všetko bolo aj potom OK, nič nepálilo. no o hodinu som na haba zabudol a... poškrábal sa... 

-
- Stálý člen
- Reputace: 0
Ano, nektere casti lidskeho tela jsou asi 100x citlivejsi na capsaicin nez nektere druhe 
I tim si kazdy z nas uz prosel.
PS: Uz jste nekdo z Vas nekdy simulovali u lekare aby jste dostali neschopenku? Chilli je tam skvely pomocnik! Pri maznuti do oka se muzete tesit na nekolikadenni neschopnost (alespon na papire) , neco jako zanet spojivek atd.
Tim ale nikoho nenabadam k sebeposkozovani, jen informuji ;-)

I tim si kazdy z nas uz prosel.
PS: Uz jste nekdo z Vas nekdy simulovali u lekare aby jste dostali neschopenku? Chilli je tam skvely pomocnik! Pri maznuti do oka se muzete tesit na nekolikadenni neschopnost (alespon na papire) , neco jako zanet spojivek atd.
Tim ale nikoho nenabadam k sebeposkozovani, jen informuji ;-)
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]
- gainward
- Nový člen
- Reputace: 0
Nechci být škodolibý,ale dlouho sem se tak nezasmál,jak při četbě tvého příspěvku a představě máchání koulí v mléce!HotFox píše:už ste si máčeli varlata v miske s mliekom ? Nie?ste šťastní muži. Pripravoval som žlté haba na sušenie, v rukaviciach. Vsetko ok. až kým som ich nedal dole a neumýval nôž holými rukami. Všetko bolo aj potom OK, nič nepálilo. no o hodinu som na haba zabudol a... poškrábal sa...
Ale dovedu si to představit,co ty potvůrky pálivostí dovedou.Já loni mlel Thai Red na koření bez rukavic a svědilo mě oko,tak sem se do něj prstem rýpl,no a už nesvědilo,ale pro změnu jsem si myslel,že nemám čtvrt hlavy,jak to pálilo.Jeden den sem byl nástupce Jana Žižky a čučel na svět jedním okem.Naštěstí žádne následky to nezanechalo,ale respekt mám teď aj ke sladké paprice