Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
- Obrázky: 0
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
To jsem moc zvědavá, budu sledovat. Kromě Green tigera jsem ta jmenovaná ještě nepěstovala. Pěstovala jsem Moskovskij delikates, bohužel už nemám semínka, rajčata to byla výborná. Dosevy Orange caprese, Anna russian a Fuego rosa mi ani na druhý pokus nevzešly. Bohužel od Fuego rosa a ani Orange caprese už nemám semínka
.
Naposledy upravil 1 dne Bacula; celkem upraveno 4x.
Bacula
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
@t8m: S tím sledováním se přidám. 
Btw, Green Zebru jsem měl tuším předloni a do týmu stálic se u mne, v mých podmínkách, nedostala.
Zato Aunt Ruby's German Green bylo letos u mne horký kandidát, jen těsně prohrálo v boji o dostupné pozice s Rosalla Crimson. Aktuálně je v pozici prvního nevysetého náhradníka, kdyby mi něco nevylezlo, tak půjde do dosevu. Takže jsem hodně zvědavej jak s ním budeš spokojenej na konci sezóny.

Btw, Green Zebru jsem měl tuším předloni a do týmu stálic se u mne, v mých podmínkách, nedostala.
Zato Aunt Ruby's German Green bylo letos u mne horký kandidát, jen těsně prohrálo v boji o dostupné pozice s Rosalla Crimson. Aktuálně je v pozici prvního nevysetého náhradníka, kdyby mi něco nevylezlo, tak půjde do dosevu. Takže jsem hodně zvědavej jak s ním budeš spokojenej na konci sezóny.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
Green Zebra nám moc chutná, ale je bohužel horší, co se týče úrodnosti a také praskání. Zkouším rajčata mít jak u našich na zahradě, tak i pár kousků na balkoně a obecně se dá říct, že jsem ještě to balkónové pěstování moc nevychytal. Vždycky mi narostou velké rostliny, ale úroda je mizerná.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
Podle mého názoru ji Green tiger předčí chuťově. Také v našich podmínkách byl úrodnější. Ale co člověk to názor, každý v chuti preferuje něco jiného a je to tak dobře.
Naposledy upravil 1 dne Bacula; celkem upraveno 4x.
Bacula
Na Green Tiger jsem zvědavý letos.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1011
Po odmlce vyblejsknutá rajčátka z dřívějšího výsevu, vlevo San marzano, zatím nejsou nádoby na přesazení. Vpravo v květnících Latašky, několik prvních jsem vyštípal, objevuje se první květ.
Daří se jim dobře. V pozadí celer

Z výsevu 27.3. :
Black cherry - 4/5 cca 3-5 dny
Garden peach - 2/2 cca 4-5 dny
Green tiger - 3/5 cca 3-4 dny (dostal přednost před zebrou pro údajnou menší úrodnost a praskání)
Perun - 1/4 dělá potíže (vyseto jen z důvodu velkého množství semínek)
Valdo - 4/4 cca 3-4 dny (vyklíčilo nejlépe)
...Ze všech rajčat 1 přilba, zbytek zatím v pařníčku, co nevzejde, bude mít smůlu
Burgundský amarant - 3/3 cca 4 dny

Z výsevu 27.3. :
Black cherry - 4/5 cca 3-5 dny
Garden peach - 2/2 cca 4-5 dny
Green tiger - 3/5 cca 3-4 dny (dostal přednost před zebrou pro údajnou menší úrodnost a praskání)
Perun - 1/4 dělá potíže (vyseto jen z důvodu velkého množství semínek)
Valdo - 4/4 cca 3-4 dny (vyklíčilo nejlépe)
...Ze všech rajčat 1 přilba, zbytek zatím v pařníčku, co nevzejde, bude mít smůlu

Burgundský amarant - 3/3 cca 4 dny
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Black Cherry: chuťově vynikající rajče, jen trošku pozor na vrcholu léta na polední slunce a vysoké teploty, jeden rok se mi některé plody (ty co byli bez zastínění listy) v tom pekelném týdnu co bývá na přelomu červenec/srpen na kytce poněkud uvařili (holt tmavě hnědá barva a celodenní slunce a 30+°C balkónové výhně).
Green Tiger vs Green Zebra: Zebra je chuťově fajn, ale Tiger je pro mne jiná liga, jedno z nejchutnějších rajčat klasické chuti, po první sezóně šlo u mne rovnou do nevelkého týmu stálic.
Btw, co se výnosu týče tak Green Tiger plná spokojenost (ale o maličko menší než sourozenec ze stejné šlechtitelské dílny Pink Tiger, ten měl u mne výnos naprosto brutální, leč chutí se zelenému bratránkovi nevyrovnal).
Green Tiger vs Green Zebra: Zebra je chuťově fajn, ale Tiger je pro mne jiná liga, jedno z nejchutnějších rajčat klasické chuti, po první sezóně šlo u mne rovnou do nevelkého týmu stálic.
Btw, co se výnosu týče tak Green Tiger plná spokojenost (ale o maličko menší než sourozenec ze stejné šlechtitelské dílny Pink Tiger, ten měl u mne výnos naprosto brutální, leč chutí se zelenému bratránkovi nevyrovnal).
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |