Jelikož doma bojuji z místem a výhled počasí je optimistický, tak zvažuji že by jsem některé, největší (předčasně vyseté) sazenice šoupnul už v půlce dubna do foliáku. Jedná se o druhy které mám vyseté ve větším množství znovu a později, takže pokud by jsem o rostliny přišel, tak by mě to tolik netrápilo.
Pro případ nenadálých mrazíků mám vymyšlené jak rostliny ochránit. Na noc bych přeš ně umístil bublinkovou folii a případně i netkanou textilii. Nebo varianta dvou vrstev netkané textilie, kde by mezi vrstvami byla třeba 5cm mezera jako izolační vrstva. V případě větších mrazíků by jsem mohl na ohni nahřát akumulační cihly z akumulačních kamen a ty dát na noc do foliáku.
Teď jde o to, jestli jsou tyto opatření dostatečná?
Děkuji za případné postřehy, zkušenosti a připomínky.
Papriky do foliáku v půlce dubna?
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Papriky do foliáku v půlce dubna?
http://www.foto-tapety.cz
Re: Papriky do foliáku v půlce dubna?
Loni jsem sázel do foliáku 20.dubna a vše v poho přežilo a v 1/2 května už vše krásně kvetlo.
Letos to tak udělám zas, a kdyby náhodou měli přijít mrazíky, tak přes foliák přehodím dvě deky a vevnitř zabálim pár svíček a věřím, že to bude v pohodě.
Letos to tak udělám zas, a kdyby náhodou měli přijít mrazíky, tak přes foliák přehodím dvě deky a vevnitř zabálim pár svíček a věřím, že to bude v pohodě.
-
- Stálý člen
ja som vcera dal par sadenic do foliovnika....jednej sa to nepacilo moc zatial..ale to je v pohode..zatial su len v kelinku kedze su na vysadenei dost male ....ale suseda ta ma male planticky vonku asi tyzdne a vypadaju fajn
a druhy sused ten uz ma vysadene papriky vo folii...

- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo právě si myslím že vzhledem k teplotám by jsem je tam mohl švihnout...zvlášť když mi na těch pár sazenicích, o které se jedná (ale zabírají nejvíc místa), nezávisí úroda
Jen je otázka, že teď jsou zvyklé na konstantních 25°C ...co řeknou na výkyvy teplot bez aklimatizace.

-
- Stálý člen
Moje boli v nutri tak pri 20-25 °C a ked sa obcas boli aj v prievane, a celkom sa im darilo
...a ked som ich dal do folie kde bolo cez ned o neico viac ako vnutri tak trosku sklesli..ale potom sa prebrali a prezil iaj noc...pricom sa dost ochladilo...vsak priroda zrejme vie co treba robit 

- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Vím že to bude risk, ale některé rostliny šoupnu do foliáku již tuto neděli. Některé zasadím rovnou do zeminy, některé asi ještě ponechám v květináči. No a budu připravený na operativní řešení případných mrazíků 

-
- Stálý člen
Uz aby poveceroch a nadranom nemrzlo..nech ich mozem supnut von, kde dostanu podstatne viac slniecka ako vktorej kolkvek casti domu 

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Na tohle si netroufám teda, vím co mi udělal mrazík ve skleníku přes noc, kdy jsem zapomněl zavřít jediné okno. Ale myslím, že i zavřené okno by tomu moc nezabránilo a to bylo jen asi -2°C v noci ...