Papriky do foliáku v půlce dubna?

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
bremic
Stálý člen
Reputace: 3
Obrázky: 0

Re: Papriky do foliáku v půlce dubna?

Příspěvekod bremic » 12 dub 2014 10:29

proki73 píše:
bremic píše:Tak já jim v noci ve foliáku přitápím tak se jim daří. :tiphat:
a jak pak jím přitápíš?
Prodlužka a olejovej radiátor, když očekávám jasnou noc, jinak velkýma svíčkama :tiphat:

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 12 dub 2014 19:53

Jo jo mít foliáček u baráku, tak vůbec neváhám a už tam jsou všechny rostliny. Hodil bych tam taky přímotop a při riziku mrazíků bych ho zapnul.
to bremic: jaké svíčky používáš...jakou mají výdrž... o kolik to zvedne teplotu?
http://www.foto-tapety.cz

bremic
Stálý člen

Příspěvekod bremic » 13 dub 2014 04:05

chilli-max píše:Jo jo mít foliáček u baráku, tak vůbec neváhám a už tam jsou všechny rostliny. Hodil bych tam taky přímotop a při riziku mrazíků bych ho zapnul.
to bremic: jaké svíčky používáš...jakou mají výdrž... o kolik to zvedne teplotu?
U vánočního stolu vždycky máme zapálenou takovou tu 6-8 cm tlustou ozdobnou svíčku.Tu používám. Stojí asi stovku, ale v kuse hoří skoro 24 hodin. Teploměr ve skleníku nemám, ale teplo to určitě dělá větší než klasický čajový.

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 14 dub 2014 21:58

Bacha na to !! Následující noci budou pro naše papričky, v nevytápěných sklenících, kritické. Já tam teda mám už jen poslední dva mohykány, co zvládli mráz -4°C (nějak to nechápu), ale někoho by následující noci mohli naštvat.

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 17 dub 2014 23:07

Dlouhodobá předpověd je příznivá.... kdy budete dávat všechny papriky do foliáku/skleníku ? Já jsem dal 9 přerostlých (předčasně vysetých) rostlin do foliáku začátkem dubna....a při první mrazivé noci to odneslo 7 z 9 rostlin ....no a dnešní noc bylo ve foliáku -3°C ...i když byly zbylé 2 rostliny přikryté bublinkovou folií...tak to Jalapeno odneslo ....a Naga Jolokia je na tom trochu líp a možná ještě obrazí (asi nejsou spálené všechny listy) . Doma to už vypadá jak v pralese... přemýšlím že na začátku května podle upřesněné předpovědi odstěhuju kytičky z bytu a pak bych už musel udělat vše pro to aby jsem teplotu nad 0 udržel, což bez el. proudu je komplikovanější.

TOM
Stálý člen

Příspěvekod TOM » 18 dub 2014 08:42

ja som dal von tiez dalsie papricky...ale islo o take malinke jedince, ba dokonca som dal von aj take co mali len klicne listky, a celkom sa i mdari, az na par listkov, ktore su poznacene zrejme nizkou teplotou, ktora daktore vecere klesa az pod 0 °C, z coho mco nemam radost. Dufam ze pocasie nabere spravny smer a ze uz nebudu teploty pod 0 °C, aby boli straty co najmensie.

Nosac
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Nosac » 18 dub 2014 20:43

tAKÉ SE BOJÍM, ALE DAL JSEM PRO JISTOTU PŘÍMOTOP A NECHAL JEJ NASTAVENÝ TAK NA 8C A JE TO... ZATÍM MI VŠE DRŽÍ A PROSPÍVÁ ALE TY NJEJCHOULOSTIVĚJŠÍ JSOU STÁLE DOMA.

bremic
Stálý člen

Příspěvekod bremic » 19 dub 2014 16:25

Výhled počasí na příštích 30 dnů zní více než příznivě. :jalapeno:

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“