Papriky do foliáku v půlce dubna?

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159
Obrázky: 0

Re: Papriky do foliáku v půlce dubna?

Příspěvekod Dr.Pedr » 03 kvě 2014 21:28

chilli-max píše:Tak se uvidí dnešní noc...jestli bude mrznout jak předpovídají... okurky, rajčata nějaké ty papriky co už jsou ve foliáku jsem přikryl 3 vrstvama netkané textilie a rajčata ještě bublinkovou folií...a ted večer jsem zapálil cca 10 svíček... většina čajových...a pak dvě veliké které pojedou až do rána.

Já si dal budíka na 4:00 ....mám připravené 2 l petky ...brzo ráno naplním horkou vodou (místo svíček) a dám do foliáku...to musí stačit... :tiphat:

PS: většinou největší kosa (zima-mrazík) přichází v ranních hodinách (květen) kolem 3 až 7 hodiny... :tiphat:

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 04 kvě 2014 14:20

Teploměr doma 10m nad zemí, v ulici mezi baráky ukázal minimum -0,5°C . Ve foliáku pod 2 vstvama netkané textilie zaznamenal teloměr minimum 0°C Venku při zemi muselo být rozhodně víc...v kýbli s vodou byl cca 5mm silný led. Problém je že zahrádku mám v místě kde většinou průvan a to teplotu snižuje.
Rostliny přežili, až na jedno rajče...hnědnou a uvadají mu listy. Ale to nemusí být teplotu.
Naposledy upravil 1 dne chilli-max; celkem upraveno 4x.
http://www.foto-tapety.cz

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3469

Příspěvekod Baron z Žop » 04 kvě 2014 14:31

:wave: takže u nás v 4:30h bylo +6st a v 7:30h bylo už 7st teď automaty ve skleníku dokořán otevřený takže u mě v poho tak jak kluci Norský předpověděli :thumbup:

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 04 kvě 2014 15:16

Mně omrzly i brambory.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 04 kvě 2014 20:13

gandalf píše:Mně omrzly i brambory.
Zdar a sílu náčelníku ..jak říká kolega Baron z Žop...mrkni na http://www.yr.no" onclick="window.open(this.href);return false; celkem uspokojivá předpověď počasí...jinak při podezření z mrazíků dávám přes záhon brambor netkanou text..a v poho.. :tiphat:

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 04 kvě 2014 21:07

Jo jo, včera jsem hodil netkanou textilii přes jahody...ráno byla omrzlá festovně...když jsem kouknul pod ní..tak tam byly na rostlinách kapky tekuté vody...takže nějaké menší a krátkodobější mrazíky to zachrání.
http://www.foto-tapety.cz

stalker251
Stálý člen
Reputace: 18

Příspěvekod stalker251 » 04 kvě 2014 23:28

inteligence lidi je nekdy fakt mizivá (a teraz myslím len papriky) , najprv robit machra že už to mám venku , a potom vyplakávat a riešit sa narýchlo že áááá mne to zmrlo .... kdo si počká ten se dočka , pravidlo v kterém je vic pravdy než večšina lidi unese...
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3469

Příspěvekod Baron z Žop » 05 kvě 2014 22:34

Servus Stalker! Někdy se holt u nás lidiček zabývajícím se pěstováním něčeho přihodí i to že už se zkrátka nemůžem dočkat a zasadíme něco když už nás svrbí prsty a to zvlášť po zimě. Já například sklidil letos už druhou várku ředkviček ve skleníku pak sem vysadil sazenice chilli a vím že jdu s kůží na trh "co se stane když dojdou pozdní mrazíky" každý si pak musí uvědomit že o svý MILÁČKY může klíďo píďo přijít...Já osobně sem v minulosti taky sadil ven do záhonu a když měl přijít mrazík tak sem to přikryl obyčejným kyblíkem dnem vzhůru a bylo,druhý den jak sem došel z práce a šel do zahrady sundat kyblíky a třeba sousední rostliny co nebyly nijak chráněný byly omrzlý a už to nerozchodily bohužel.Od loňska sadím jen do foliáku a skleníku chilli sazenice kde je přece jenom jednodušší udržet teplotu v plusových hodnotách a myslím si že i další ostřílení pěstilé když už se piplali třeba od začátku roku se semínkama tak si je jen tak taky nenechají odejít do věčných lovišť,a proto za mě můžu říct jen to že já si nevyplakával že mě to zmrzlo.
PS.komu to už zmrzlo tak je jasný že se musí politovat...

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“